سعید معیدفر، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران، گفت: طبیعی است در کشورهای پیشرفته جهان امروز تلاش مضاعفی دارد صورت میگیرد برای اینکه مجددا احساس قوی اجتماعی در انسانها به وجود بیاید. هرچند میشود گفت ما وارد عصری شدهایم که قطعا دیگر نمیتوانیم آن هویتهای جمعی پیشین را به آن قوتی که داشت، بازسازی کنیم. بنابراین به طور اجتنابناپذیری ما در عصر جدید خودکشی را خواهیم داشت؛ میزانش هم قطعا بیشتر از گذشته است. ولی میتوانیم با اقداماتی یک کمی از کمّ و کیف آن بکاهیم.
روایت خبرنگار جماران از مراسم تشییع پیکر شهید علی حیدری؛
به محض اینکه شنید در لبنان جنگ شده گفت من باید بروم؛ تازه پزشک شده و پزشک عمومی بود. تمام مدتی که داعش آن ماجرا را در سوریه به پا کرده بودند، همسرش میگفت هر سه ماه یک بار پنج روز به خانه میآمد و دوباره به سوریه بر میگشت. یعنی یک پزشک رزمنده بود.
حمید قزوینی، کارشناس مسائل خاورمیانه، به خبرنگار جماران گفت: آقای محتشمی در نجف با طلبههای لبنانی از جمله شهید سید عباس موسوی، سید حسن نصرالله و برخی دیگر آشنا شده بود و طبیعتا لبنان هم که میرفت، با اینها ارتباطش بیشتر بود. بعد از اینکه اسرائیل سال 1982 به لبنان حمله و بخش زیادی از لبنان را اشغال کرد، آقای محتشمی و دوستان دیگر به این جمعبندی رسیدند که باید یک مقاومت اسلامی در لبنان تأسیس شود.
در دهمین نمایشگاه «ایران نوشت» همه چیز خوب بود و ظاهرا مخاطبان هم از تخفیف 30 درصدی این نمایشگاه استقبال کردهاند اما ای کاش به این حقیقت هم توجه میشد که نام جمهوری اسلامی با بنیانگذار آن یعنی امام خمینی(س) گره خورده است.
ایران هیچگاه خدمات حافظ اسد، رئیس جمهور فقید سوریه و پدر بشار اسد، در زمان جنگ تحمیلی هشت ساله را از یاد نمیبرد و شاید این خدمات حافظ اسد بود که باعث شد ایران سوریه را به عنوان یک متحد استراتژیک منطقهای ببیند اما اقدام اخیر بشار اسد که برخی آن را خیانت او به ایران میدانند باعث به چالش کشیدن این اتحاد میشود.
مصطفی پورمحمدی، دبیر جامعه روحانیت، به جماران گفت: با کمرنگ شدن امام «جمهوری اسلامی» کمرنگ میشود؛ و آن جذابیت، نفوذ و حضور قوی در افکار عمومی و پذیرش عمومی ما کاسته میشود. علت این هم که رهبری معظم روی امام خیلی تأکید دارند و به مناسبتهای مختلف با تبیینهای گسترده به شخصیت امام میپردازند، به خاطر درک بسیار عالی و کامل خودشان هست که امام همین امروز هم در اداره کشور نقش جدی دارد؛ و امام نه تنها مرد دیروز نیست، مرد امروز و مرد فرداها است.
آیتالله محسن قمی، عضو مجلس خبرگان رهبری، به جماران گفت: این کار مجلس خبرگان است، نه کار جای دیگری، که بررسی کند اصل صفات رهبری که مقوّم رهبری هست استمرار دارد یا ندارد. بعد از اینکه محرز شد، طبعا باید نسبت به دستورات رهبری مطیع باشد.
محسن اسماعیلی، عضو مجلس خبرگان رهبری، به جماران گفت: امام «جمهوریت» را چیزی جدای از «اسلامیت» نمیدانست و هرگونه تضعیف جمهوریت را بیشک تضعیف اسلامیت هم تلقی میکرد. برای همین بود که هیچگاه اجازه نمیداد مردم از صحنه حذف شوند یا حضورشان کمرنگ شود. در مقاطعی این احساس به وجود میآمد، مثلا در بعضی از انتخابات عدهای میخواستند رأی خودشان را به مردم تحمیل کنند؛ امام نهیب میزد و بر آزادی مردم و حق تعیین سرنوشت آنها تأکید داشت.
محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به جماران گفت: دولتها، مجالس و حکمرانان کشور به ارزشهای امام وفادار هستند؛ مهم این است که بتوانند این آرمانها را برنامهریزی دقیق پیادهسازی کنند. کارنامه دولتها در رسیدن به این آرمانها متفاوت و قابل ارزیابی است. شاید امروز موقع خوبی برای آسیبشناسی 44 سال گذشته باشد؛ که از دل این آسیبشناسی بتوانیم آینده را بهتر ترسیم کنیم.
احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم، به جماران گفت: همه کسانی که درصدد این هستند که سنتهای ایرانی و اصول اسلام حفظ شود و ایران در مسیر تعالی و ترقی قرار بگیرد و از بنبستها عبور کند، کم هزینهترین راه اصلاح امور را بازگشت به مبانی اندیشه امام خمینی(س) میدانم؛ البته با رعایت شرایط زمان و مکان که این هم یکی از اصول اندیشه آن بزرگوار است. وقتی میگوییم «بازگشت به سنت بنیانگذار» مراد ما آن امام خمینی(س) است که از دوران قم، نجف، نوفل لوشاتو و 10 سال حکومت در ایران تحولاتی را بر اساس شرایط زمان و مکان در فکر، رفتار و عملکردش در شیوه رهبری و اداره کشور شاهد بودیم.
مصطفی رزاق کریمی، کارگردان مستند «احمد»، به جماران گفت: برای من جذاب بود یک آشنایی داشته باشم با شخصیت حاج احمد که خیلی تعریف نشده و من فیلمساز همیشه از دور میشنیدم. این اتفاق رخ داد و سعی کردم بدون احساسی شدن این موضوع را انجام بدهم و یک چیز مهمی که در همه فیلمهای من بوده، من نه تحریف کردهام و نه دروغ گفتهام. این مهمترین کاری است که من در فیلمهایم سعی کردهام مرتکب نشوم و دوما در یک فیلم جا نیست که شما همه مطالب را بیاورید؛ زمان فیلم محدود است.
سکینه سادات پاد، دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی، به جماران گفت: به هیچ انسانی نمیشود چیزی را دیکته کرد. یعنی حقهایی که به صورت فطری هست و در دین و قانون ما به رسمیت شناخته شده و دولتها تعهد به شناسایی حقها در قانون اساسی و احترام به حق دارند و تضمینش این است که در قوانین عادی و یا مقررات و حتی آییننامههای وزارتی و هیأت دولت باید به گونهای باشد که این حق دیده و رعایت شود؛ و در اجرا هم دولتها باید نسبت به محقق شدن این حقها صیانت داشته باشند.
تقی آزاد ارمکی، استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران، به جماران گفت: باید کسانی مدیریت کشور را بر عهده بگیرند که مردم و جامعه را دوست داشته باشند، فرهنگی باشند و به فرهنگ و مردم ایران علاقه داشته باشند. من فکر کنم این گرفتاری الآن در حاکمیت وجود دارد؛ کسانی اینجا هستند که با مردم ستیز دارند، مردم را دوست ندارند و فرهنگ ایرانی را هم دوست ندارند. لذا این مشکلات پیش میآید و بحران پشت بحران در کشور داریم.
سید عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دوره اصلاحات، به جماران گفت: آن زمان اصلا موضوع حجاب مسأله روز نبود و من نمیدانم در جامعه ما چه اتفاقی افتاد که یک مرتبه مسأله روز حکومت این مسأله شده و غافل مانده از خیلی مسائلی که واقعا برای کشور جنبه حیاتی دارد.
منصور حقیقتپور، فعال سیاسی اصولگرا، به جماران گفت: نگاه ما این است که شورای نگهبان با رأفت و دقت بیشتری پروندههای این عزیزان را بررسی کند و اجازه ندهد به کسی در این رابطهها ظلم شود؛ و اجازه بدهند که مردم و کاندیداها، شورای نگهبان را به عنوان استوانه عدالت ببینند؛ و نه چیز دیگر.
حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، به جماران گفت: همیشه در ایران انتخاباتهایی که رقابتی و نسبتا آزاد برگزار شده، شاهد چنین اتفاقات مثبتی بودهایم و روی شاخصهای اقتصادی و مشخصا روی رشد اقتصادی اثرات خودش را نشان میدهد. دومین و مهمترین اثر حضور مردم نقش بازدارندگی در مقابل فشارهای منطقهای و بینالمللی است. تمام دورههایی که مردم در انتخابات حضور پررنگ داشتند و نقش سازندهای را ایفا میکردند، با حضور مردم جلوی خطرات بزرگی را علیه ایران گرفتهایم.
محمدصالح نقرهکار، دبیر کارگروه حقوق بشر اتحادیه کانونهای وکلا، به جماران گفت: رئیس قوه قضائیه در مورد نقش دادستانها در حقوق عامه، گسترش عدل و آزادیهای مشروع و به خصوص حقوقی که در معرض تضییع است مثل حقوق کودکان، حق تعیین سرنوشت و حقوق دگراندیشان یا مخالفان سیاسی میتواند زمینههای احیای حقوق عامه را فراهم کند. در کشوری که موضوع مبارزه با فساد اهمیت استراتژیکی دارد، هرگونه پربهاسازی یا پرریسک کردن آزادی بیان و نقد، و به خصوص مخالفت با حاکمیت، میتواند زمینه تضییع حق و گسترش فساد را فراهم کند.
ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران، به جماران گفت: اینکه حماس با باز کردن راه توسط اسرائیل وارد شده باشد، به هیچ عنوان این طور نبوده؛ خود اسرائیلیها از این حمله حماس غافلگیر شدند. همیشه استراتژی اسرائیل این بود که حماس را به قدرتی در چهارچوب استراتژی اسرائیل تبدیل کند و از مسائل کرانه باختری و قدس دور باشد و فقط مسئول رسیدگی به امور مردم غزه باشد. اما روند امور تغییر پیدا کرد و به شکل دیگری در آمد؛ چرا که خود حماس بخشی از مقاومت است.
محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: اگر بتوانیم مشکل تربیت نیروی پرستار را در حدی تأمین و مشکل استخدام را حل کنیم که به تناسب تختها پرستار گرفته شود، که به ازای هر هزار نفر جمعیت باید چهار نفر و به ازای هر تخت بیمارستانی 2.5 نفر پرستار داشته باشیم، استاندارد نیروی انسانی را حل کنیم و قانون تعرفهگذاری را درست اجرا کنیم، پرستاری در ایران یکی از بهترین پرستاریهای دنیا است و قبل از کرونا در رنکینگ حدود پانزدهم بودیم.
مقصود فراستخواه، عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، به جماران گفت: الآن ایران یک کشور مهاجرفرست شده است. لذا بخش بزرگی از ایرانیان در شکل تودهگانی دارند از وطن مهاجرت میکنند و این واقعا یک مشکلی است که ما با آن مواجه هستیم. چرا دفع میکنیم؟ ساختارهای ما چرا دافعاند؟ چرا دافعه ساختارهای ما بیشتر از جاذبهشان است؟ چرا سیستمهای ما نسلهای ایرانی شامل نخبگان، جوانان، زنان و مردان ایرانی را دفع میکنند؟ پاسخ این است که علتهای مختلفی دارد. اجازه بدهید من بنابر درک دانش آموزی خودم عرض کنم، علتش این است که حکمرانی ما کثرتگرا نیست؛ در حالی که جامعه ایران کثرتمند شده است.
سعید معیدفر، رئیس انجمن جامعهشناسی ایران، به جماران گفت: موج مهاجرت یک وقتی اتفاق میافتد که بحران عمیق اقتصادی در زمینه تولید، اشتغال، تورم و مسائل دیگر با بحرانهای دیگر همزمان شود. یعنی مثلا این فرد یا افراد رسیده باشند به اینجا که نظام سیاسی آنها کفایت لازم را برای فائق آمدن بر یک بحران اقتصادی ندارد و یک نوع مشکلات ساختاری عمیق در نظام تصمیمگیری کشور وجود دارد که عملا نمیتواند از بحران اقتصادی پیش آمده عبور کند؛ و یا احساس کند که در نظام تصمیمگیری کشور به جای شایستهسالاری از خویشاوندسالاری و بهره بردن از کسانی که فاقد صلاحیتهای مدیریتی هستند استفاده شود.
علی اکبر گرجی، رئیس انجمن حقوق اساسی ایران، به جماران گفت: آزادی گفتنی نیست، آزادی عمل کردنی است. آزادی شعار نیست، آزادی باور است. آزادی یک نقاشی زیبا نیست، آزادی یک زندگی و رفتار عینی و واقعی دلچسب است. آزادی را باید چشاند، نه اینکه درباره آن مرتب داد سخن گفت. چشاندن طعم آزادی به مردم وظیفه زمامداران و نوشتن پیرامون آزادیها و حقوق کار ما معلمان حقوق اساسی است؛ بین این دو قضیه فرق هست.
حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات در واکنش به طرح اصلاح قانون انتخابات، به جماران گفت: دغدغه آقای خاتمی دغدغه بنده و همۀ دلسوزان نظام است که ما از دو رکن اسلامیت و جمهوریت نظام باید حفظ کنیم. دزدیها، اختلاسها و دروغها اسلامیت نظام را نشانه رفته است و این عملکردها جمهوریت نظام را از بین میبرد. این همان نکتهای است که آقای خاتمی به عنوان خودبراندازی از آن نام میبرد؛ میگوید چه کسی این کار را می کند؟ عملکرد افرادی که این متن را تهیه کرده و اینگونه رفتار میکنند، به معنای نفی جمهوریت و اسلامیت نظام است.
جاوید قربان اوغلی، دیپلمات پیشین، به جماران گفت: پس از گذشت حدود دو سال آقایان فهمیدهاند که چیزی بالاتر از برجام را نمی توانند به دست آورند. مشکل اینجاست که به دلیل ناکارآمدی مذاکره کنندگان دوره جدید، رویکردهای متوهمانه در مذاکرات و شرایط داخلی کشور(جنبش پسا مهسا و مشکلات اقتصادی) ، طرف های مقابل تمایلی به احیای برجام ۲۰۱۵ ندارند. در مقابل برای دولت رئیسی و مذاکره کنندگان ایران احیای همان ترکمنچای به آرزویی دست نیافتنی تبدیل شده است.
محسن بهشتی سرشت، پژوهشگر مسائل اجتماعی، به جماران گفت: زمانی که امام رأی داده اصلا ما نظارت استصوابی نداشتیم و لذا شما میبینید الحمدلله همه نیروها بودند و نتیجه خیلی خوبی هم داشت. یادم هست در مجلس پنجم قانونی در این زمینه گذراندند و آن را روشمند و قانونمند کردند. اما متأسفانه نظارت استصوابی فراتر از این قانون عمل میکند. آن نظارت معنایش این است که ما خودمان احساس کنیم این فرد صلاحیت ندارد؛ حالا هرطور که به دست آوردهایم. در حالی که قانون مشخص کرده که چه کسانی رد و چه کسانی تأیید میشوند.
عباس سلیمی نمین، مترجم کتاب «نبرد مخفی علیه ایران»، به جماران گفت: همه ناظران سیاسی معتقدند حتی اگر صهیونیستها میخواستند پهلوی را تقویت کنند، در این موقعیت متزلزل کار بسیار خبطی انجام دادند. از سوی دیگر در این شرایطی که صهیونیستها با بحران داخلی مواجه هستند، اتکای به آنها چه آوردهای برای رضا پهلوی دارد؟! این نشان میدهد او کمترین دانش سیاسی ندارد. اگر دانش سیاسی داشت میگفت در این شرایط که نخست وزیر اسرائیل در حال سرنگونی است و بحران جدی در اسرائیل وجود دارد، برای چه باید چنین سفری داشته باشم؟ این چه آورده ای برای من دارد جز یک افتضاح سیاسی؟!
سردار علی فضلی فرمان امام برای شکستن حصر آبادان را رجزخوانی دانست و گفت: یکی از دوستان رزمنده ما که از من سنش کمتر بود از من سؤال کرد که نکند اطلاعات و اخبار جبهه به امام نمی رسد و این جوری رجز می خواند. من گفتم سؤالی از شما دارم و پاسخ آن هم در همین سؤال هست. آیا فکر می کنی امام از خودش چیزی می گوید یا دارد قرآن و عترت را بیان می کند، لیکن ساده می گوید که ما بفهمیم؟ کمی فکر کرد و گفت همین طور است. امام از خودش چیزی نمی گوید.
دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید دارند طرحی که امضا کرده اند «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی» است و فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی در دستور کار مجلس نیست.
دانشگاه هزینه های اجتماعی جدی برای زنده نگه داشتن فضای باز سیاسی و ارائه عقاید مختلف پرداخته است تا دانشجویان فضایی برای تجربه اندوزی سیاسی داشته باشند. اما صیانت از این فضا تنها در سایه رعایت قانون و پرهیز از تندروی و افراط گرایی ممکن است.
موافقان عرضه اوراق سلف نفتی این کار را بدون مجوز مجلس و غیر قانونی می دانند و از طرفی هم معتقدند که فروش اوراق ایجاد تعهد و بدهی برای دولت آینده است. از سوی دیگر موافقان معتقدند که اجرای این طرح در شرایط فعلی کشور افزون بر اینکه کسری بودجه دولت را جبران می کند، می تواند ثمرات دیگری از جمله کنترل نقدینگی و رونق بازار بورس را به همراه داشته باشد.
همین ابتدای کار نشان داد که رژیم صهیونیستی زیاده خواه است چون ولیعهد امارات توئیت کرده بود که بعد از این توافق رژیم صهیونیستی از الحاق بخش هایی از سرزمین فلسطین که مخالف منشور سازمان ملل و افکار عمومی دنیا است صرف نظر و آن را متوقف خواهد کرد. ولی بلافاصله نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام موضع کرد که آن طرح متوقف نشده و بلکه چند ماه به درخواست ترامپ عقب افتاده است.
اینکه نباید اقامه عزا برای سیدالشهدا(ع) تعطیل شود حرف کاملا درستی است. ولی حالا که کشور ما و کل دنیا در شرایط خاص بیماری کرونا قرار گرفته و اقتضای مقابله با این بیماری کشنده این است که تجمعات و مراسم ها با رعایت اصول بهداشتی برگزار شود، عزاداری برای امام حسین(ع) هم می تواند به شکلی متفاوت از سال های گذشته و با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام شود؛ تا خدای ناکرده وجوب حفظ جان تحت شعاع امر مستحب عزاداری قرار نگیرد.
امسال عزاداری با شوکت و باشکوه بیشتری داشته و با غم و حزن و گریه و عزاداری زیادتری باشیم. زیرا مبتلا به بلایی عالم گیر شده ایم که غیر از خدا و چهارده معصوم(ع) دیگری نمی تواند ما را از این بلا نجات دهد و چراغ رفع این غم حسین(ع) است.
اگر ما احساس کردیم شعائر عاشورا برای جان خود ما و هموطنان و هم هیأتی های ما خطر دارد، طبعا باید رعایت کنیم. حفظ جان واجب تر از شعائر مذهبی مستحب است. حفظ جان و سلامت مردم واجب و شعائر مذهبی جزو مستحبات، ولو مستحبات بسیار مؤکد و مهم، است. حتی در واجبات همین بحث هست که انسان باید در جای خودش به وظیفه شرعی اش عمل کند.
هیچ مجوزی برای تجمع اعضا و یا حامیان گروه طالبان افغانستان در هیچ نقطه از تهران صادر نشده است. تعداد افرادی که در این تجمع حاضر بوده اند چیزی نبوده که در فضای مجازی و رسانه های بیگانه عنوان کرده اند. این رسانه ها بیش از حد موضوع را بزرگنمایی کرده اند.
بعید است که مأموریت دولت عراق در این سفر میانجی گری باشد. چون میانجی گری معمولا باید با درخواست یکی از کشورها انجام گیرد. از سوی ایران که درخواستی برای میانجی گری نبوده و بعید می دانم که از طرف سعودی هم چنین درخواستی وجود داشته باشد. البته عراق با توجه به اثرگذاری این دو کشور در منطقه مایل به بهبود روابط آنها است و ممکن است که بخواهد طرحی یا پیشنهادی را ارائه دهد.
تنها 17 درصد از مخاطبان جماران در این نظرسنجی به گزینه «تشدید و افزایش سطح محدودیت ها» رأی دادند و این یعنی مخاطبان بر این باورند که رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند در این زمینه به ما کمک بیشتری کند.
سیاست هایی که دولت دارد دنبال می کند و نگاه اقتصادی که دولت به مسائل مردم دارد، به هیچ وجه پاسخگو نیست. اقتصاد یک علم است و در آن راهکارهای مشخصی وجود دارد. کشورهای دیگری در جهان هستند که با مشکلات شدیدتری نسبت به ایران برخورد کرده اند ولی در نهایت توانستند خودشان را از این بحران خارج کنند. تصور من این است که در ایران عزمی برای خروج از بحران فعلی اقتصادی وجود ندارد.
محمدمهدی عبدخدایی تأکید کرد: در طول تمام مبارزات فدائیان اسلام از سال 1320 به بعد، یک نقطه هم سراغ ندارید که حمایت از غرب یا شرق باشد. شعار «نه شرقی، نه غربی» را نواب صفوی مطرح کرده، با پیمان های نظامی مخالفت کرده و در ملی شدن نفت نقش داشته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در گفت و گویی با خبرنگار جماران به سؤالاتی که در خصوص تاریخ دقیق و نحوه ورود کرونا به ایران، نحوه مواجهه مسئولین اجرایی کشور با این ویروس، چرایی تعطیل نشدن انتخابات مجلس به دلیل شیوع کرونا، دلیل بازگشایی ادارات و چند سؤال دیگر در این زمینه پاسخ داد.
مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی ساعات اولیه صبح شنبه 27 اسفند ماه سال 1373 با حضور انبوه جمعیت عزادار در دانشگاه تهران آغاز شد و حدود ساعت 17 عصر در حرم امام خمینی(س) پایان یافت.
خبر خوب رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برای سیل زدگان و زلزله زدگان این است که هیچ حادثه ای نظیر کرونا و یا غیر کرونا باعث نمی شود که آنها به فراموشی سپرده شوند و خدمات دولت به این هموطنان تا جبران کامل خسارت ها ادامه خواهد داشت.
برای برخی از شهروندان و کاربران فضای مجازی این سؤال پیش آمده که «چرا علی رغم اینکه ورود کرونا باعث شده مدارس تعطیل شود و ترافیک کاهش پیدا کرده، آلودگی هوای تهران افزایش پیدا کرد؟» و «اگر این عوامل بی تأثیر هستند چرا در مواقع اضطرار آلودگی هوا مسئولین مدارس را تعطیل و محدودیت های ترافیکی ایجاد می کنند؟» برای پاسخ به این سؤالات به سراغ مسئولین و کارشناسان این حوزه رفتیم.
در میان هیاهوی سودجویان و فرصت طلبان که سعی می کنند از دلواپسی و دلهره مردم سوء استفاده و سودجویی کنند، هستند کسانی که دغدغه سلامتی مردم را دارند و سعی می کنند در حد توان خودشان با مردم همدلی و همدردی کنند و آلام آنها را کاهش دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نگاهی که می گوید انتخاب مردم نادرست بود و مردم در انتخاب هایشان اشتباه کردند و وضع موجود ناشی از انتخاب مردم است، در حقیقت به انتخاب مردم اعتقاد و باور ندارد؛ آن نگاهی است که می گوید مردم منفعت خودشان را درک نمی کنند. مردم عاقل و بالغ و رشید هستند؛ اگر هم در انتخابشان اشتباه کرده باشند جبران می کنند.
موج اعتراضات مردم، موج اعتراضات به حقی است که مردم آزرده هستند از اینکه حرمت و کرامت آنها رعایت نشده و آزرده هستند از اینکه هم باید غم نان و هم غم نام بخورند. یعنی یک موقع آدم نان ندارد ولی نام، عزت و کرامت دارد. این بی احترامی به مردم شد.
از خارج کشور انتظار موج سواری داشتیم چون «اقتضای طبیعتش این است». 40 سال است که اینها علیه جمهوری اسلامی تلاش می کنند و هر روز هم می گویند فردا، پس فردا، یک ماه دیگر، شش ماه دیگر تمام می شود. ولی از داخل انتظار نبود که جریان های رادیکال داخلی بخواهند بر این موج سوار شوند و از خون هایی که ریخته شده و گلایه هایی که مردم دارند موج سواری کنند.
از مهمترین کسانی که در این انتخابات ثبت نام کرده اند می توان مجید انصاری، محمدباقر قالیباف، غلامرضا مصباحی مقدم، علی زاکانی و علی شکوری راد را نام برد.
به نظر من باید بر عمل به قانون اساسی تأکید شود. یعنی طبق قانون اساسی اداره امور کشور بر عهده ملت است؛ با انتخابش برای مجلس، شوراها، رئیس جمهور و خبرگان رهبری. یعنی همه ارکان نظام مبتنی بر انتخابات و آرای عمومی است. برای اینکه این آرای عمومی بتواند به صحنه بیاید باید زمینه های اجتماعی و فرهنگی آن فراهم باشد.
علی صالح آبادی یکی از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب، فعال سیاسی و مدیر مسئول روزنامه ستاره صبح و مسعود بصیری رئیس سازمان بسیج رسانه در میزگردی به مناسبت هفته بسیج مهمان جماران بودند.
ما اصلاح طلبان اگر بخواهیم در حاکمیت بمانیم و حداقل صداهای ما در فضای جامعه پخش شود، روش ما باید هدفمند باشد. ما نمی توانیم هر چیزی را داد و بلوا کنیم. آن موقع در مجلس بعدی ما را می زنند. بنابر این اصلاح طلبان مجلس اکثرا معتدل هستند. شاید به خاطر نظارت استصوابی ما نتوانستیم کسانی را که مقداری تندتر از فضای مرسوم مجلس باید صحبت کنند را وارد کنیم. بعد هم مقایسه می کنند و می گویند اینها ضعیف هستند.
چرا به رغم عمق کم و شدت نسبتا بالای زلزله اخیر در استان آذربایجان شرقی، آمار تلفات و میزان خسارات ساختمان ها کمتر از میزان مورد انتظار نسبت به موارد مشابه بود؟
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این استان پاسخ می دهند.
دو تن از اعضای کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تأکید کردند:
اگر بنا باشد که امروز ارز را با قیمت 10 هزار تومان به تولیدکننده بدهند و با قیمت بالاتر تحویل بگیرند، برای هیچ کس توجیه ندارد که چنین کاری را انجام دهد. باید با نرخ ثابت ارز تسهیلات داده شود تا کارخانه ها ماشین آلات وارد کنند و مواد اولیه را هم یا از داخل و یا از خارج تأمین کنند.
به نظر من، با همه انتقاداتی که دارم، همه وظیفه داریم دولت را کمک کنیم. باور کنید که من هر روز صبح رئیس جمهور را دعا می کنم. برای اینکه اگر رئیس جمهور موفق شود یک مملکت موفق شده است. اگر هم در هر موردی شکست بخورد، کل مملکت شکست می خورد. اگر برجام بد باشد برای کل کشور بد می شود. اگر یک قرارداد غیر منطقی ببندند برای کل مملکت بد می شود. اگر قرارداد خوبی هم ببندند، نفع آن به همه مملکت می رسد. بنابر این موفقیت دولت حتما موفقیت کل کشور است.
اگر امام از قطعنامه و پذیرش آن به عنوان جام زهر یاد می کند، این را باید نسبت به آرمان ها و اهداف بلندی که امام و ایرانی ها در زمان جنگ تعقیب می کردند در نظر گرفت. ولی اگر بخواهیم آن را نسبت به واقعیات موجود جنگ و صحنه سیاسی و دیپلماسی دو کشور در آن مقطع در آن مقطع زمانی در نظر بگیریم، به نظر من پذیرش قطعنامه بهترین تصمیمی بود که گرفته شد.
موزه و کتابخانه آستان مقدس امام خمینی(س) در زمینی به مساحت حدود 30 هزار متر مربع در جوار حرم مطهر امام خمینی(س) در حال ساخت است و مراحل پایانی احداث ساختمان را طی می کند. پیش بینی مسئولین آن این است که به زودی بتوانند از طرح کلی آن رونمایی کنند.
این مرجع معزز تقلید با تاکید بر این که «فقه برای همه موارد انسان دارای برنامه است و جامعیت دارد» گفت: اما اینکه جمهوری اسلامی توانسته جلوه عملی فقه باشد باید عرض کنم که ما در این راه و جاده و مسیر حرکت کردیم؛ در بعضی موارد سرعت ما خوب و در برخی موارد کند بوده و در برخی موارد نیز رکون و سکون داشته ایم.
آیت الله العظمی محمدعلی گرامی مهر ماه سال 1317 شمسی در قم به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در مدرسه اى به نام مدرسه باقریه که در کنار مدرسه فیضیه واقع شده بود شروع کرد. تحصیلات حوزوی را نیز حدود سال 1330 شروع کرد و دوره سطح را حداکثر ظرف پنج سال خواند. سال 1335 به درس امام خمینی(س) و مرحوم بروجردی رفته است. رسائل و مکاسب را نیز نزد آقاى مشکینی و در مقطع سطح، مقدارى از منظومه را هم نزد آقاى منتظرى خواند؛ و در خاطرات خود می گوید: «در کلاس هاى درس آقاى حائرى، مرحوم آمیرزا هاشم آملى و مرحوم امام زیاد بوده ام.»
دریای خزر هم مثل خلیج فارس یک آب ساحلی دارد که انحصارا متعلق به ایران است و یک آب بین المللی دارد که ایران به طور متساوی با همه کشورها، چه یک کشور و چه چهار کشور، حق کشتیرانی دارد. ولی منابع زیرزمینی، کف دریا و ماهیگیری درصدی نیست و اصول حقوق دریا، آب های ساحلی و توافق بین همسایه ها تعیین می کند. برآورد من در این زمینه 12 یا 13 درصد است.
در حال حاضر به نظر می رسد مسأله ارتباط با جهان، از جهات گوناگون، به لحاظ تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن مهمترین مسأله ای است که باید مورد توجه قرار گیرد. بنابر این اگر در قالب کاملا ویژه ای این مطلب به رفراندوم گذاشته شود گمان می رود که قابل قبول باشد.
جماران متعلق به همه امت است و متعلق به یک گروه خاص نیست؛ متعلق به حاج سید حسن آقا یا هرکس دیگر نیست. جماران باید، با حفظ ارزش های امام، نماد وحدت باشد و کاری کند تا همه کسانی که به امام علاقمند هستند، با سلیقه های مختلف، آنجا باشند؛ حتی همدیگر را نقد مؤدبانه کنند. اشکال ندارد که همدیگر را نقد کنیم. من برای جماران احترام قائل هستم.
بیت تاریخی و زادگاه حضرت امام(س) که درحاشیه شمالی رودخانه خمین در محله قدیمی سرپل قرار دارد، میراث تاریخی با ارزشی است که مورد بازدید خیل عظیمی از ایرانگردان و جهانگردان است. این خانه از بناهای دوره قاجار است و حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد. معماری این بنا نیز همانند معماری خانه های ایران متناسب با اقلیم خمین و استان مرکزی ساخته شده است و مصالح اصلی به کار رفته در آن نیز از خشت، گل و چوب است.
استاندار خوزستان اعلام کرد: ظرف پنج سال در نظر داریم 320 هزار هکتار از زمین های استان خوزستان را در معرض آب رها کردن، مالچ پاشی و نهال کاری قرار دهیم تا مانع از آلودگی هوا و بروز پدیده ریزگردها بروز شویم.
ضمن برجسته سازی عنصر سیاسی در این تلاش ها، باید هشدار هم داد به کسانی که قدرت را در اختیار دارند و در پست های مختلف قرار گرفته اند. باید آنها را متوجه حساسیت شرایط و اهمیت، ضرورت و خطیر بودن موضوع «پاسخ به مطالبات مردم» قرار داد؛ موضوع هایی که می توان در سطح دستگاه اجرایی به آن پاسخ داد و البته لازمه آن چشم پوشی از منافع جناحی، باندی و گروهی است. این مسائل پیش روی مردم قرار دارند. مردم آنها را نادیده نمی گیرند و همه را به عامل سیاسی تقلیل نمی دهند.
یکی از وظایف مهم تیم رسانه ای در کنار توضیح و اقناع جامعه، شفاف سازی و پذیرش انتقادات جامعه باید فضای سیاسی کشور هم برای جامعه ترسیم کند. یعنی باید شجاعانه و البته با منطق و آرامش مشکلات را به مردم بگوید و کارشکنی ها، موانع و عملیات روانی مخالفین دولت و افراطیون در کشور می کنند را بیش از گذشته برای مردم تدوین کند و توضیح دهد