زندگینامه محمدباقر قالیباف
محمد باقر قالیباف از فعالین سیاسی اصولگرا است و در سمت هایی همچون فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده قرارگاه سازندگی، فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران، شهرداری تهران و ریاست مجلس شورای اسلامی حاضر بوده است.
قالیباف یکی از شش کاندیدای مورد تایید شورای نگهبان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری می باشد که پس از شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت برگزار می گردد.
محمدباقر قالیباف متولد شهریور ماه سال 1340 قرطبه خراسان رضوی و سیاستمدار اصولگراست.
وی نماینده دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است و از خرداد ماه سال ۱۳۹۹ ششمین رئیس مجلس شورای اسلامی است.
قالیباف فعالیت سیاسی و اجتماعی خود را از 16 سالگی و با حضور در کلاس های شهید کامیاب، آیت الله خامنه ای، شیخ علی تهرانی، شهید هاشمی نژاد و شهید دیالمه در مساجد بزرگ مشهد آغاز کرد.
با شروع جنگ تحمیلی در 18 سالگی به جبهه رفت و در سال ۱۳۶۱ فرمانده تیپ ۲۱ امام رضا (ع} شد و سپس به فرماندهی لشکر ۵ نصر خراسان ارتقا یافت.
پس از پایان دفاع مقدس او فرمانده لشکر 25 کربلا بود، و در سال 1373 فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء شد.
قالیباف دارای مدرک دکتری در رشته جغرافیای سیاسی است و در سال 1380 از پایان نامه خود با عنوان "بررسی سیر تکوین نهادهای محلی ایران در دوره معاصر" دفاع کرد و از آن پس به عنوان عضو هیئت علمی رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران و استادیار دانشگاه تربیت مدرس به تدریس مشغول شد؛ دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذرانده و عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای سیاسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران است.
علاوه بر مقالات گوناگون، تا اکنون سه کتاب از وی به چاپ رسیدهاست:
- حکومت محلی یا استراتژی توزیع فضایی قدرت سیاسی در ایران، منتشر شده توسط مؤسسه انتشارات امیرکبیر
- ایران و دولت توسعهگرا، منتشر شده توسط مرکز انتشارات وزارت امور خارجه
- خاورمیانه معاصر: تاریخ سیاسی پس از جنگ جهانی اول، منتشر شده توسط انتشارات قومس
وی در سال 1376 توسط مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده نیروی هوایی سپاه منصوب شد.
در سال 1379 او با حکم مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده نیروی انتظامی منصوب شد و در سال 1381 از سوی سیدمحمد خاتمی به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شد.
او نامزد انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۴ بود که در آن انتخابات نفر چهارم شد. در شهریور ۱۳۸۴ به سمت شهردار تهران انتخاب شد و در سال ۱۳۸۷ (۲۰۰۸ میلادی) از طرف سایت شهرداریهای جهان، با رأی مردم، به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد. قالیباف با شعار ایران سربلند در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد شد و در برابر حسن روحانی در جایگاه دوم قرار گرفت. او در شهریور ۱۳۹۲ با اکثریت آرای شورای شهر تهران برای سومین بار شهردار تهران شد.وی همچنین از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۹۶ بود که در هفته منتهی به رأیگیری به نفع شهید سید ابراهیم رئیسی از نامزدی انصراف داد.
محمد باقر قالیباف یکی از شش کاندیدای تایید صلاحیت شده در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.
وی در نشست خبری ستاد انتخابات کشور ضمن درود به روح پاک شهدا، امام شهدا و گرامیداشت یاد رئیسجمهور پرتلاش شهید رئیسی و سایر شهدای پرواز اردیبهشت، خطاب به مردم ایران، گفت:
در عرصه مدیریت کشور، این رئیسجمهور است که باید بی عذر و بهانه، در نهایت کار را تمام کند و تلاشهای بقیه را با مسئولیتپذیری و راهبری درست به ثمر برساند لذا، فتح قله، علاوه بر انگیزه و احساس وظیفه، تجربه و مهارت هم میخواهد؛ اگر معتقد نبودم که مشکلات امروز مانند معیشت، کاهش قدرت خرید، محرومیت، فقر و تبعیض و نابرابری، هزینههای کمرشکن مسکن، گرانیها و بازار نابسامان خودرو، یا وضعیت اینترنت و عبور از تحریمها قابل حل است، هرگز پا به عرصه رقابت نمیگذاشتم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من هم مانند همه بدون اشکال نیستم، تنها دیکته نانوشته است که غلط ندارد ولی با درس گرفتن از گذشته و شناختی که از امکانات کشور و تواناییهای موجود دارم، میدانم که میتوانیم به کمک هم، با یک مدیریت مسئولیتپذیر و انقلابی دولتی کارآمد را ایجاد کنیم تا شما در دنیا احساس سربلندی کنید و برای این امر با برنامهای مشخص مبتنی بر برنامه هفتم پیشرفت کشور وارد کارزار انتخابات شدهام.
وی تصریح کرد: بنده معتقدم تفکر انقلابی شهید حاجقاسم و شهید رئیسی همچنان راهگشاست؛ تفکری که برای تأمین امنیت و آرامش مردم خطرها میکند، کشور ما امروز به همان تفکر انقلابی نیاز دارد که ۸۰ میلیون ایرانی را سیاه و سفید نمیبیند و از هر ظرفیتی، ایرانی پیشرفته میسازد که در آن همه مردم ایران فرصت رشد برابر داشته باشند.
قالیباف عنوان کرد: باید کاری کرد تا همانگونه که مردم دیگر کشورها حسرت اقتدار ایران را میخورند، از پیشرفت این کشور نیز دچار شگفتی شوند؛ میشود، میتوانیم.
زندگی خانوادگی
وی در اول شهریور سال ۱۳۴۰ در شهر طرقبه زاده شد. پدرش حسین قالیباف اصالتاً کُرد زبان و مادرش خیرالنساء بوژمهرانی اصالتاً فارس زبان بودند. برادرش حسن قالیباف طرقبهای در عملیات کربلای ۴ در جریان جنگ ایران و عراق به شهادت رسید.
قالیباف در سال ۱۳۶۱ و در سن ۲۱ سالگی ازدواج کرد. همسر او خانم زهرا مشیر نیز اهل طرقبه است که همسایه قالیباف بوده و عقد آن ها توسط امام خمینی (س) خوانده شد و حاصل این ازدواج ٣ فرزند است.