بیوگرافی اسماعیل علوی
اسماعیل علوی در سال 1335 درتهران، محله درخونگاه، گذرمستوفی در یک خانواده مهاجر آذربایجانی به دنیا آمد. پس از چندی همراه خانواده به نارمک نقل مکان کرده وآنجا مراحل تحصیلی را آغاز کرد. در 16 سالگی با ورود به مدرسه غیر دولتی کارآموزکه با حمایت مادی و معنوی مهندس بازرگان ودکتر سحابی راه اندازی واداره می شد، پا به دنیای جدیدی گذاشت وبا مفاهیمی همچون عدالت اجتماعی و ظلم ستیزی آشنا وباچهره های بسیاری همانند شهیدان آیت الله دکتربهشتی وآیت الله مطهری، مانوس شد.
شوق خواندن ونوشتن را همانجا از آقایان مهندس میرحسین موسوی و کیومرث صابری(گل آقا) که معلم انشاء وادبیات بودند، فراگرفت. پیش ازانقلاب به هنر تاتر وسینما روی آوردم ودرکنار نامدارانی همچون مهندس محمدعلی نجفی(کارگردان) ومهندس سید محمد بهشتی درتلاش جهت به خدمت گرفتن هنر در راه آرمان های اجتماعی مشارکت داشت، که حاصل آن حضورفعال در چندین اجرای مورد تشویق اهالی هنر وطرح قصه اولین فیلم سینمایی اکران شده بعد ازپیروزی انقلاب است. درعین حال پا از دایره مبارزه بیرون نکشیده وبراثر آن در سال 56 دستگیر وزندانی شد که با گشوده شدن درهای زندان به همت مردم، آزاد وبا پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا، به ماموریت جهاد سازندگی، همراه با جمعی از یاران امام و انقلاب در سیستان وبلوچستان شتافت.
اماچند ماه بعد درآستانه تاسیس روزنامه جمهوری اسلامی به دعوت مهندس میر حسین موسوی به جمع موسسین اولین نهال مطبوعاتی کشوربعد از انقلاب پیوست واز اردیبهشت 1358 در سلک روزنامه نگاری در آمد. اولین سمت او در روزنامه جمهوری اسلامی به دلیل سابقه مطالعات اسلامی، دبیری صفحه آراء وعقاید وایدئولوژی این روزنامه بود.در این راستا چندی بعد در کنار حجه الاسلام دعاگو، مسئول واحد ایدئولوژی حزب جمهوری اسلامی قرار گرفته ودرحد بضاعت یاریگر طرح ها وبرنامه های آن مرحوم بود. بیش از40 سال است که مسئولیت دبیری بخش های مختلف روزنامه های جمهوری اسلامی وایران را عهده دار بوده وچندسالی سردبیرمجلات شاهد بود، همچنین سردبیری نشریه ای تبلیغی به زبان ترکی با الفبای سیریلیک و با سرمایه سازمان تبلیغات اسلامی را نیزاز ابتدا تا انتها برعهده داشت. همزمان با فروپاشی شوروی سابق نیز مدیریت ترجمه ونشرقرآن کریم به زبان آذری والفبای سیریلیک را عهده دار شد.
وچندی را نیز با عنوان رایزن فرهنگی در قزاقستان سرکرد. در این سال ها تحصیلات نیمه کاره را پی گرفته و موفق به اخذ دانشنامه کارشناسی در رشته علوم سیاسی شد. با تاسیس انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در سال 76 با رای اهالی مطبوعات به هیات مدیره اولین دوره فعالیت انجمن راه یافت. یکی از اقدامات وی درآن دوره پیشنهاد نامگذاری 17 مرداد به عنوان روز خبرنگار و پیگیری آن بود که پس از طی مراحل اداری به تصویب رسیده و بر روی صفحات تقویم نقش بست. کارشناسی نشریات قومی - دینی در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نیز از جمله مسئولیت های فرهنگی بوده است که به مدت 7 سال برعهده داشته است.از آغاز فعالیت مطبوعاتی بیش از هزار متن در قالب خبر، گزارش، یادداشت و مقاله، تولید ومنتشر کرده که تنها بخش بسیار کوچکی از آن ها با عنوان "منظومه زینبیه" به صورت کتاب منتشر شده وکتاب دیگری هم با عنوان "سیره عملی ائمه معصومین(ع) در دوره های مختلف" در دست انتشار دارد.