حقوقدان کامبیز نوروزی
وکیل پایه یک دادگستری
مدرس دانشگاه
مدرس حقوق مطبوعات
دبیر کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران
دبیر کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران
کامبیز نوروزی متولد 1340 در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه تهران است.
وی، مدرس دانشگاه وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس رسانه است. نوروزی دیدگاه های حقوقی خود را در قالب مقاله و مصاحبه های مطبوعاتی ابراز می کند.
نوروزی تا زمان فعالیت انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران دبیر کمیته حقوقی آن بود. اکنون نیز همین عنوان را در انجمن روزنامه نگاران استان تهران دارد.
وی بعد از حوادث انتخابات 88 در هفتم تیرماه آن سال درمقابل مسجد قبا بازداشت شد و در آبان ماه 88 به دو سال حبس و ۷۶ ضربه شلاق محکوم شد.
اتهامات او تبلیغ علیه نظام از طریق شركت در راهپیمایی روز ۲۵ خردادماه، اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی و اخلال در نظم عمومی اعلام شده بود.
با این حال محمود علیزاده طباطبایی وکیل او اعلام کرد که موکلش در هیچ یک از ستادهای انتخاباتی حضور نداشته و هیچ فعالیت تبلیغی انجام نداده است.
مقالات
-
در گفت و گو با جماران؛
کامبیز نوروزی: الهه محمدی و نیلوفر حامدی باید مشمول عفو شوند/ بی هیچ تردیدی پرونده آنها ناشی از فعالیت حرفهای بوده است
کامبیز نوروزی، حقوقدان و فعال رسانهای در واکنش به خبر اجرایی شدن حکم زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی، به جماران گفت: قاعدتا باید اینها هم مشمول عفو شوند.
-
بازگشت طرح صیانت از فضای مجازی
گویا بعد از ۲۶ سال، مجلس دوره یازدهم میخواهد با طرح صیانت از فضای مجازی درست پا در جای پای اسلاف خود در مجلس پنجم بگذارد.
-
در گفت و گو با جماران؛
کامبیز نوروزی: از بین بردن امکان پنهانکاری، شاه کلید مبارزه با فساد در نظام اداری و سیاسی است/ انحصار قدرت و عدم احساس مسئولیت برای پاسخگویی به مردم، باعث فراموش کردن شعار شفافیت شد
کامبیز نوروزی حقوقدان به جماران گفت: امروز می بینیم جریان هایی که در طول یکسال گذشته قدرت را به دست گرفته اند و از این بابت خیالشان آسوده شده است، واقعیت های درونی خودشان را برملا می کنند.
-
در گفت و گو با جماران مطرح شد؛
واکنش یک حقوقدان به طرح فیلتر اینترنت در مجلس: بی تردید این طرح با قانون اساسی و حقوق ملت در تضاد است
کامبیز نوروزی حقوقدان با اشاره به طرح ضد اینترنت مجلس بیان کرد: بی تردید این طرح با قانون اساسی و حقوق ملت در تضاد است. کاملا مشخص است که دغدغه اصلی نمایندگان مجلس جلوگیری از نشر اخبار و اطلاعاتی است که نمی خواهند مردم از آنها مطلع شوند.
-
یادداشت/
قاضی منصوری چرا و چگونه توانسته آزاد باشد و از ایران بگریزد؟
اینکه گفته شود از موقعیت منصوری در پروندۀ طبری تازه خبردار شده اند، این به معنای نقص در تحقیقات دادگاه طبری و احتمالش نزدیک به صفر است. حالا سؤالات مهمی مطرح اند که با توجه به نقش مهم قاضی سابق غلامرضا منصوری در اقدامات طبری باید پاسخ داده شوند.
-
در گفت و گو با جماران؛
نظر برخی حقوقدانان درباره بخشنامه اخیر رئیس قوه قضائیه در خصوص مجرمان سیاسی
اخیرا بخشنامه «رسیدگی منصفانه به اتهامات مرتکبان جرایم سیاسی» از سوی قوه قضائیه صادر شد که واکنش های مختلفی در پی داشته است.
-
گزارش جماران؛
بررسی بیشتر قتل دلخراش رومینای 13 ساله/ شهیندخت مولاوردی: قتل رومینا یکی از اشکال خشونت علیه زنان و دختران بود/ کامبیز نوروزی: این قتل دردناک وضعیت بسیار پیچیده ای داشته است
دختری 13 ساله در سفید سنگان لمیر از بخش حویق واقع در نزدیکی تالش به دست پدرش در خواب سر بریده شد. این اولین باری نیست که چنین قتل هایی درگوشه و کنار کشور آنهم به دلایلی واهی رخ می دهد.
-
در گفت و گو با جماران؛
یک حقوقدان: مسدودسازی دامین رسانههای ایرانی از سوی آمریکا نقض آزادی بیان است/ فضای رسانه ای ایران دچار رکود شده است
تحریم های اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکا که قرار بود بُعدی اقتصادی داشته باشد، امروز علاوه بر اینکه ابعاد سیاسی پیدا کرده، به حوزه حقوق اساسی ملتها مانند آزادی بیان نیز وارد شده است.
-
در یادداشتی مطرح شد؛
انتقاد یک حقوقدان از واکنش سخنگوی وزارت بهداشت به تبلیغ دارویی ادرار شتر
یک حقوقدان در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص «تبلیغ دارویی ادرار شتر برای درمان کرونا» انتقاداتی را مطرح کرد و یادآور شد: «کار این شخص مطلقا ربطی به حریم خصوصی ندارد».
-
عواقب ممنوعیت چاپ کاغذی روزنامه های ایران چیست؟
چاپ کاغذی روزنامهها در ایران در شرایطی تا پایان طرح فاصلهگذاری اجتماعی محدود شده که در بسیاری از کشورها که این ویروس شیوع پیدا کرده است، مانند کشورهای اروپایی از قبیل ایتالیا، انگلیس، فرانسه و... رسانههای چاپی تعطیل نشده و با استفاده از دستورالعملهای بهداشتی و فنی اجازه دادهاند رسانهها نقش پل ارتباطی را بهطور مؤثر ایفا کنند.
-
یادداشت/
سوگواران خموش
-
انتقاد یک حقوقدان از رسانه ها در پی انتشار شایعات پیرامون استاد شجریان
کامبیز نوروزی، حقوقدان، در واکنش به شایعات اخیر در خصوص وضعیت سلامتی استاد محمدرضا شجریان، یادداشتی در کانال تلگرامی خود منتشر کرد.
-
گزارش جماران؛
نظر حقوقدانان درباره نحوه تایید صلاحیت ها در انتخابات/ از اعتقاد به شکل نگرفتن یک رقابت جدی تا انتقاد از شیوه گزینش کاندیداها/ ردصلاحیت ها چه پیامدهایی دارد؟
خبرنگار جماران به سراغ تنی چند از حقوقدانان رفته و نظر آنها را درباره نحوه نظارت بر انتخابات از سوی شورای نگهبان جویا شده است.
-
انجمن روزنامه نگاران تهران: در حال تشییع اعتماد عمومی هستیم
انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران با انتشار بیانیه ای در باره رویدادهای اخیر در کشور گفت: اکنون در حال تشییع اعتماد عمومی هستیم و اولین تابوتهای آن شامل جنازههای رسانههای رسمی بهویژه صداوسیما و سپس مطبوعات و سایتها است.
-
طراحان سناریوی " نقص فنی " شعور مردم را نشانه رفتند
بعد از تجاوز آمریکا به حریم هوایی عراق و اقدام تروریستی عراق در به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی ، سپس پاسخ ایران با حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد و بعد از آن مواضع ترامپ دستاوردهای کمی برای ایران نبودند . حالا با کمی انصاف ببینید این سیاست خبری غیرقانونی ، غیراخلاقی ، و غیرانسانی چگونه این دستآوردهای مهم ایران را در معرض خطر قرار داده است.
-
در گفت و گو با جماران؛
واکنش یک حقوقدان به حذف تصاویر سردار سلیمانی از اینستاگرام/ کامبیز نوروزی: فرآیند گردش اطلاعات در جهان تحت تسلط قدرت های جهانی قرار دارد
دبیر کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران گفت: فرآیند گردش اطلاعات در جهان فرآیند آزادی نیست و بسیار تحت تسلط قدرتهای جهانی قرار دارد. این یک واقعیت دردناک است. بر همین اساس همیشه تاکید داشته ایم که گردش اطلاعات در داخل کشور باید به سطحی از آزادی و امنیت برسد که مردم ایران بتوانند در چارچوب منافع ملی با رعایت حق آزادی بیان و استقرار رسانه ای از منابع داخلی اطلاعات خود را تامین کنند.
-
-
کامبیز نوروزی:
سکوت زیانبار مقامهای رسمی کشور درباره تعداد کشته شدگان حوادث آبان، باعث رواج حدس و گمانها شده است
«اعلام این آمار می تواند بیانگر مسئولیت پذیری مراجع رسمی و گامی ولو کوچک برای ترمیم آثار این حوادث باشد.»
-
-
گزارش جماران؛
تحلیل کامبیز نوروزی از سیاست هایی که منجر به قطع اینترنت شد
گرچه در ظاهر به نظر می رسد چرایی قطع اینترنت در روزهای گذشته، تدابیر امنیتی و جلوگیری از سازماندهی معترضین بوده است اما گویا باید علت اصلی را در جای دیگری جستجو کرد و آنجا، جایی جز سیاست گذاری های کلان برای رسانه نیست.
-
در گفت و گو با جماران؛
کامبیز نوروزی: آشفتگی حقوقی، نظم حوزه فرهنگی را مختل کرده است
نوروزی با اشاره به تعدد مراکز قدرت در سازمان های فرهنگی که بیرون از دولت قرار می گیرند افزود: خیلی از این مراکز بسیار پولدار هستند. بعضی از آن ها هم قدرت سیاسی دارند. این تعدد مراکز و تعدد معیارها و مداخله نهادهای غیرمرتبط در حوزه فرهنگ به خصوص در دستگاه دولتی یک فضای مخدوش و بی نظم تولید کرده است که این بی نظمی لاجرم آسیب زاست؛ در نظم حقوق فرهنگی فضای آنومیک ایجاد کرده که این آنومی بر کیفیت فرهنگ در ایران مستقیما اثر منفی می گذارد.
-
کانال تلگرامی؛
انتقاد یک حقوقدان از مجادله دو روزنامه نگار اصلاح طلب
« پرخاشگری معیارهای حقوق و اخلاق و اندیشه را می شوید و کنار می گذارد . میدانی باز می کند که بیشتر از هرکس باب طبع عربده جویان است و در خدمت تأمین منافع آنها»
-
جماران بررسی می کند؛
ریشه شکل گیری فیک نیوزها کجاست؟
کامبیز نوروزی گفت: جریانات حرفه ای گردش اطلاعات که عمدتا شامل رادیو، مطبوعات و خبرگزاری ها هستند در ضعیف ترین دوران 30-40 سال گذشته به سر می برند و مرجعیت خود را از دست داده اند. در مقابل با توجه به تکنولوژی های جدید شامل اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی، امکان انتقال اطلاعات برای آدم های متعدد فراهم شده است. علی شاکر نیز گفت: وقتی با ممیزی، جلو انتشار آزادانه اطلاعات را می گیریم در واقع داریم پنبه افکار عمومی را به الکلی آغشته میکنیم که با کوچکترین جرقههای فیکنیوز میتواند فاجعه بیافریند. آنقدر در این سالها روزنامهنگاران و استادان ارتباطات در این زمینه گفته اند که دیگر موضوع لوس شده است. اما تا زمانی که در رسانههای ایران، بهویژه در بخشهای خبری صداوسیما، گفتمانی قدرتمحور و متعلق به دهههای سی و چهل میلادی حاکم است، وضعیت از این بهتر نمیشود.
-
یک حقوقدان: در رسیدگی به جرایم سیاسی انتظار وقوع تحول خاصی نیست
تشکیل هیأت منصفه جرایم سیاسی از نظر من هیچ اتفاق مهم و جدیدی بهحساب نمیآید؛ بنابراین نباید انتظار وقوع اتفاق خاصی در زمینه رسیدگی به جرایم سیاسی داشته باشیم. من بعید میدانم که اعلام این رویکرد، گامی به پیش باشد. این مسئله دو علت دارد؛ اول اینکه قانون جرم سیاسی(مصوب سال1395)، یک قانونی بسیار بسیار ضعیف و دارای ایرادات اساسی و بنیادین است.
-
نظر یک حقوقدان در مورد قانون جرم سیاسی
کامبیز نوروزی تصریح کرد: رویکرد این قانون به مقوله جرم سیاسی به شکلی است که عملا بی فایده و بی اثر است؛ کما اینکه در این سه سالی که از تصویب این قانون می گذرد تا حدی که میدانم هیچ موردی نبوده که کسی به عنوان جرم سیاسی تحت تعقیب و محاکمه قرار گرفته باشد.
-
دستمزد بازیگران «شهرزاد»، سینمای ایران را دگرگون کرد؟
کامبیز نوروزی معتقد است که سریال «شهرزاد» باعث تغییر دستمزدهای در سینمای کشور نشده است و بیش از این اثر هم سریالهایی ساخته شدند که دستمزد بازیگرانشان بالاتر از حد نرمال بوده است.
-
یک حقوقدان عنوان کرد؛
عوامل سریال "شهرزاد" را نمیتوان به برگرداندن پول متهم کرد
این روزها و با صدور و اجرای حکم زندان هادی رضوی بحث پرتکراری در فضای مجازی شکل گرفته است. بحثی درباره تکلیف افرادی که در عرصه تولید یک محصول فرهنگی با این سرمایهگذار کار کردند.
-
یادداشت/
تحریم ظریف؛ پایش را بشکن
-
در وزارت ارتباطات مطرح شد؛
صابری: در حوزه فضای مجازی خلاء قانونی نداریم/ نوروزی: حریم خصوصی سلبریتی ها از مردم عادی کوچکتر است/ نعمت احمدی: باید با کسانی که به حریم خصوصی دیگران تعدی می کنند مقابله کرد
بیست و یکمین جلسه نقد و اندیشه با موضوع «جایگاه حریم خصوصی در فضای مجازی» در وزارت ارتباطات برگزار شد.
-
پاسخ رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در مورد تغییر رئیس دانشکدۀ اقتصاد
خبر برکناری آقای دکتر طایی پیش از انتشار یادداشت "اینجا دانشگاه است" از منابع معتبر در فضای خبری کشور منتشر شده بود و تا چند روز هم تکذیب نشد . با این حال از آنجا که در یادداشت اینجانب در این کانال نام آقای دکترسلیمی ذکر شده است ، به حکم اخلاق خود را ملزم به درج پاسخ ایشان درهمین کانال می دانم .
-
در گفت و گو با جماران عنوان شد؛
مجید انصاری: لایحه شفافیت باید زودتر تصویب می شد/ کامبیز نوروزی:افشا و انتشار اطلاعات نیازی به قانون ندارد، اراده می خواهد
مجید انصاری گفت: لایحه شفافیت یکی از کارهایی بود که از ابتدا در اولویت دولت آقای روحانی بود. این لایحه به تحکیم حقوق شهروندی کمک می کند چراکه هم حق شهروندان است که اطلاعات لازم در اختیار آنها قرار بگیرد و هم به دستگاه های ذی ربط برای اعمال نظارت برای مبارزه با فساد کمک می شود. کامبیز نوروزی نیز گفت: هم قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و هم لایحه شفافیت به خاطر آنکه به ساختار پنهان کاری در سازمان های حکومتی توجه ندارند نتوانسته اند درک درستی از مساله پنهان کاری داشته باشد. در نتیجه لایحه شفافیت نیز مثل قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات متن بی اثری خواهد بود و به شکست می انجامد.
-
در گفت و گو با جماران؛
کامبیز نوروزی: تصویب قانون بدون نظر مجلس به مثابه یک فاجعه عظیم است و میتواند نشانه یک ناکارآمدی شگفتآور باشد
اگر حرف آقای مطهری صحت داشته باشد، دیگر باید درباره خیلی مسائل تجدیدنظر کنیم و به بسیاری از ناکارآمدیها در عرصههای مختلف اذعان کنیم.