به گزارش ایرنا، مشکلات آلودگی هوا در سال های اخیر گریبان بیشتر کلانشهرهای کشور را گرفته است و این مساله در فصل زمستان در قالب پدیده‌ای با عنوان 'وارونگی دما' و پایین آمدن آلاینده های هوا به سمت زمین بیشتر ظهور و بروز می کند.
بر این اساس افرادی که در مناطق آلوده به دود زندگی می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های گوارشی قرار دارند.
آلودگی هوا همچنین بیماری های قلبی، عروقی و مرگ ناشی از آن را زیاد می کند، همچنین هنگام آلودگی هوا، افراد زودرنج تر، پَرخاشگرتر، عصبانی تر و کم تحمل تر می شوند.
از سوی دیگر بر اثر پدیده وارونگی در فصل سرما، گازهای مضر به سطح زمین بر می گردد و از طریق ریه ها، بافت های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند.
بر این اساس کارشناسان ومتخصصان تغذیه بر این باورند که افراد باید با مصرف خوراکی ها و مواد غذایی سالم و پرفایده از جمله لبنیات، میوه، سبزی و مایعات از تاثیرات بد آلودگی بر بدن خود بکاهند.
یک کارشناس بهداشت و تغذیه با تاکید بر مصرف لبنیات در زمان آلودگی هوا گفت: مصرف شیر، دوغ، پنیر، کره و سایر مشتقات لبنی می‌تواند به میزان قابل توجهی تاثیر مواد آلاینده بر سیستم ایمنی را کاهش دهد.
گلی حاتمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مواد لبنی در درون بدن با آلاینده‌‌ ها ترکیب می شود و دفع آنها را از طریق ادرار ممکن می کند.
وی همچنین با تاکید بر مصرف مواد غذایی حاوی فیبر گفت: مصرف موادی مانند میوه، سبزیجات، نان‌ های سبوس‌دار، انواع مغزها، دانه‌ها و حبوبات که حاوی مقادیر بسیاری فیبر است، نقش بسزایی در کاهش تاثیر آلاینده بر سیستم ایمنی بدن دارد و مانع ورود آن به بدن می ‌شود.
این کارشناس تغذیه افزود: سبزیجات تیره از جمله کلم بروکلی، کلم، کاهو، اسفناج و سبزیجات رنگی مثل هویج و کدو تنبل به دلیل داشتن فیبر بالا و ویتامین سی و ای در دفع آلاینده ‌های محیطی تاثیر چشمگیری دارد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه برخی مواد غذایی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، گفت: این مواد غذایی و خوراکی شامل انواع مرکبات، توت، تمشک، زغال اخته، سیر، گوجه فرنگی، زنجیل، انواع دانه ‌ها مانند تخم شربتی و انار است.
حاتمی همچنین مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3 را توصیه کرد و گفت: این ماده مفید غذایی با مصرف انواع ماهی ‌های دریای آزاد مانند ماهی سالمون، ساردین و تُن و گردو و سویا تامین می شود.
این کارشناس تغذیه همچنین بر مصرف زیاد مایعات از جمله آب تاکید کرد و افزود: مصرف مایعات باعث افزایش تعداد دفعات، حجم ادرار و خارج شدن مواد آلاینده‌ها از بدن می‌ شود.
وی همچنین نسبت به مصرف فست فود ها یا غذاهای آماده در روزهای آلوده هشدار داد و گفت: این مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس و فست‌ فودها حاوی مواد افزودنی است و مصرف آن مانع دفع آلاینده‌ها از بدن می‌ شود و مشکلات گوارشی برای افراد ایجاد می کند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) در گزارش خود اعلام کرد که هفت میلیون نفر در سراسر جهان هر ساله بر اثر هوای آلوده جان خود را از دست می ‌دهند.
بر پایه آمارهای رسمی، آلودگی هوا سالانه حدود هشت ‌میلیارد دلار خسارت می‌ زند و با توجه به آمار سازمان جهانی بهداشت مربوط به 2015 میلادی در ایران سالانه 33‌ هزار و 500 مرگ به دلیل آلودگی هوا رخ می‌دهد، یعنی 71 تن در هر صد هزار تن در کشور علت مرگشان آلودگی هواست.
ما روزانه بطور متوسط حدود یک کیلوگرم غذا می خوریم، 1.5 کیلوگرم آب می نوشیم و 12 کیلوگرم هوا تنفس می کنیم، بنابراین آلودگی هوا، 11 برابر آلودگی آب و 12 برابر آلودگی غذا برای انسان خطرناکتر است.
کارشناسان بهداشت، آمفیزم (تخریب کیسه های هوایی)، برونشیت مزمن، حساسیت، آسم ، نومونیا (عفونت دستگاه تنفسی تحتانی) و سرطان ریه، معده و بیماریهای قلبی را از جمله بیماری های ناشی از آلودگی هوا ذکر کردند.
به گزارش ایرنا، اصفهان یکی از آلوده ترین کلانشهرهای کشور بویژه در روزهای سرد سال است.
کیفیت هوای این کلانشهر از ابتدا تا نهم دی ماه جاری، در چهار روز در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس و در یک روز (مورخ ششم دی) در وضعیت قرمز و ناسالم و ماه آذر نیز کیفیت هوای اصفهان دست کم در چهار روز در شرایط ناسالم برای عموم قرار داشت.
برخی از کارشناسان مسائلی مانند خشک شدن بستر زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی، تردد زیاد خودروهای شخصی، استفاده از سیستم های گرمایشی گاز سوز و وجود صنایع آلاینده در شعاع 50 کیلومتری این کلانشهر را از جمله دلایل افزایش آلایندگی هوا ذکر کردند.
6994/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.