معاون خدمات شهری شهرداری رشت اعلام کرد: کاه و کلش باقی مانده از عملیات برداشت برنج، به عنوان کود آلی برای زمین‌های کشاورزی محسوب می‌شود و سوزاندن آن هیچ فایده ای برای مزارع و کشاورزان ندارد.

به گزارش ایلنا از رشت، معاون خدمات شهری شهرداری رشت اعلام کرد: همانطور که کشاورزان مستحضر هستند در صورتی که دپو‌های کاه و کلش در سطح مزرعه برنج پراکنده شوند در کمتر از سه ماه از تاریخ برداشت، کاملاً تجزیه شده و تبدیل به کود آلی و ارگانیک برای مزارع می‌شود و در نتیجه باعث تقویت خاک و افزایش حاصلخیزی مزارع خواهد شد و قطعاً سود حاصل از این اقدام به نفع کشاورزان خواهد بود، در حالی که سوزاندن کاه و کلش فقط موجبات تضعیف خاک مزارع و ایجاد آلودگی هوا و بیماری شهروندان می‌شود.

علی مقصودی اذعان داشت: در طول روز به دلیل دمای هوا و شرایط جوی، دود ناشی از سوختن کاه و کلش به طرف آسمان حرکت می‌کند ولی در طول شب به دلیل کاهش دمای هوا و کاهش شدت وزش باد و همچنین چگالی (وزن) بیشتر ذرات دود نسبت به هوا، دود ناشی از سوختن کاه و کلش به طرف زمین آمده و مشکلات عدیده تنفسی برای شهروندان، آلودگی هوا و بوی نامطبوع را در سطح شهرها و روستاها ایجاد می کند.

وی همچنین با اشاره به اینکه برای افرادی که نسبت به سوزاندن کاه و کلش اقدام می کنند در واقع اخلالی در سلامت شهروندان ایجاد می کنند، در قانون تا یکسال زندان پیش بینی شده است و مراجع قضایی با افراد خاطی برخورد خواهند کرد، اعلام کرد تبعات جبران ناپذیر ناشی از دود حاصل از سوختن کاه و کلش تاثیر نامطلوبی بر سلامت افراد دارای بیماری، به خصوص بیماری های قلبی و ریوی می گذارد.

وی در آخر خاطر نشان کرد: از کشاورزان درخواست می شود تا از سوزاندن کاه و کلش خودداری کرده و نسبت به پخش کردن آن به اطراف محل دپوی کاه و کلش اقدام کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.