' بیا مره یاری بدن ، می دیله دیلداری بدن ' شبهای پس از این کابوس در خلوت خود این ترانه گیلکی را با چشمانی اشکبار زمزمه می کرد.
مردم گیلان سال 1369 یکی از مهیب ترین زلزله های تاریخ کشور را به قدرت 7.4 ریشتر تجربه کردند . در این زمین لرزه حدود 35 هزار نفر جانشان را از دست دادند و بیش از 200 هزار واحد مسکونی تخریب شد و حدود 500 هزار نفر بی خانمان شدند.
آن روزها گرچه امکانات اطلاع رسانی مثل امروز نبود اما مردم پس از آگاهی از حادثه ، آسیب دیدگان زلزله رودبار و منجیل و طارم را تنها نگذاشته بودند . از پزشک و امدادگر و معلم و راننده و حتی دانشجو از شهرهای دور و نزدیک برای کمک آمده بودند.
این بار گهواره ی بی قرار زمین در کرمانشاه دیار پهلوانان ایران به سختی لرزیده بود.
براساس گزارش ها، زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب مرکز کرمانشاه تاکنون 483 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به هفت شهرستان و یک هزار و 950 روستای استان کرمانشاه خسارت وارده کرده و طبق برآورد اولیه دستکم 31 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیدند.
خانواده هایی که نه تنها سرپناه و دارایی ها بلکه عزیزانشان را از دست داده بودند . در سرمای هوا ، درون چادرهایشان لرزان شب را به صبح می رساندند به امید طلوع آفتاب و کمک هم میهنانشان.
حالا نوبت او بود که به این درخواست کمک لبیک بگوید . یاریخواهی که گر چه به زبانی دیگر اما با همین معنا بود :' بیا و یاریم کن ، بیا و دلداریم بده ' .
اقشار مختلف مردم شهرها و روستاهای مختلف گیلان که بسیاری هنوز خاطره تلخ زلزله رودبار و منجیل را به یاد دارند از همان روزهای نخست به یاری هم میهنان زلزله زده شان در کرمانشاه پرداختند.
اهالی موسیقی سازهایشان را برای جمع آوری کمک کوک کردند، بازیگران تئاتر نمایش روی صحنه بردند ، ورزشکاران مدالهایشان را هدیه دادند ، اهل قلم و نشر نیزعواید حاصل از فروش کتابشان را به زلزله زدگان اختصاص دادند و همایش های خیریه برگزار کردند.
کمکها فقط از جانب افراد توانمند مالی نبود بلکه حتی اقشار کم درآمد به اندازه قلبهای بزرگشان سهمی در این کمکها داشتند .
دانشجویان پویش کمک هزار تومانی برای کمک به هموطنان زلزله زده شان به راه انداختند . گروهی دیگر به پویش پنج هزار تومان برای جمع آوری کمک جهت ساخت سرپناه برای زلزله زدگان پیوستند.
اقشار مختلف مردم هر یک به اندازه توان خود کمک کرد از یک جفت دستکش تا کیسه ای برنج از یک پوشاک گرم و دارو گرفته تا مقادیر قابل توجهی وجه نقد.
17 سازمان مردم نهاد و انجمن خیریه از 23 آبان ' پویش کمک رسانی سازمان های مردم نهاد استان گیلان به هموطنان کرمانشاه' را راه اندازی کردند .
خانه سبز اندیشان وطن مرکز نگهداری از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در شهر ساحلی انزلی نگهداری از 20 بچه تا 10 سال را در صورت نیاز پذیرفت.
عده ای نیز در این میان برای کمک به بیماران نیازمند خون به پایگاه های انتقال خون مراجعه و خون اهداء کردند .
پزشکان و پرستاران نیز برای کمک به التیام دردهای آنان و درمان راهی مناطق زلزله زده شدند.
*جمع اوری 6 میلیارد ریال کمک مردمی توسط هلال احمرگیلان
علاوه بر کمکهای نقدی و غیرنقدی غیرسازمان یافته مردم ، مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان از جمع آوری 6 میلیارد ریال کمک های مردم استان به زلزله زدگان غرب کشور در پایگاه های این جمعیت تا به امروز خبر داد.
مهدی ولی پور اظهار داشت: مواد غذایی خشک ، مواد شوینده و لوازم بهداشتی، خشکبار، آب معدنی، پتو، شیر خشک، کنسرو، وسایل گرمایشی و لباس از جمله کمک های غیرنقدی مردم گیلان به زلزله زدگان غرب کشور است.
وی افزود: تاکنون 23 کامیون و تریلی حاوی اقلام امدادی شامل پتو و چادر به ارزش ریالی یک و نیم میلیارد تومان از ذخیره انبارهای امدادی و کمک های مردمی به منطقه ارسال شده است.
ولی پور بیان کرد: یک تیم حمایت روانی استان شامل یک روانشناس، یک مددکار اجتماعی و 10 امدادگر نیز برای ایجاد محیطی شاد، سرگرم کننده و مشاوره کودکان بازمانده عازم منطقه زلزله زده شدند .
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان خاطرنشان کرد: مردم نوعدوست در صورت امکان ، کمک ‌های خود را به صورت نقدی به مردم زلزله ‌زده ارائه دهند تا اقلام مورد نیاز زلزله زدگان خریداری شده و در اختیار آنها قرار گیرد.
ولی پور افزود : مردم برای همدردی با کودکان زلزله زده و تقویت روحیه آنها، می توانند کمک های خود را در قالب بسته های اسباب بازی، لوازم التحریر، توپ ، عروسک، بادکنک، کیف و جوراب زمستانی به پایگاه ها تحویل دهند.
هوا در کرمانشاه سرد شده و باران و سرما و پس لرزه ها روح و تن خسته مردمان این خطه را می لرزاند . بازسازی خرابی ها و بازگشت شرایط به حالت عادی زمان بر و نیازمند کمک مردم است .
به گفته مسئولان تنها برای اسکان موقت خانواده های زلزله زده سرپل ذهاب به هشت هزار دستگاه کانکس نیاز است.
بر اساس آمار حوادث غیر مترقبه هر سال زندگی یک میلیون و 500 هزار ایرانی را تحت تاثیر قرار می دهد. مهم ترین حوادث غیر مترقبه در ایران زلزله، سیل و خشکسالی است که بر اساس میزان شدت و گستردگی آن، تعداد تلفات و آسیب دیدگان این حوادث در سال های مختلف، متفاوت است. حوادثی که علاوه بر لزوم همدلی مردم ، توجه مسئولان و متولیان بخش های مختلف از ساختمان سازی تا مدیریت بحران و دیگر متولیان جامعه را به ضرورت رعایت نکات ایمنی ضروری می سازد.
سرزمین ایران همیشه ی تاریخ در معرض بلایای طبیعی و بحرانهایی نظیر جنگ تحمیلی بوده اما مردمانش که از نسل رستم دستان ، آرش کمانگیر، دلیران تنگستان ، ستارخان ، میرزا کوچک و دیگر شجاع دلان و پهلوانان و شهیدان سربلند هستند هیچگاه در سختی ها همدیگر را تنها نگذاشته و نمی گذارند.
گزارش: گیتی بابایی
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.