در حالی که بسیاری از بیماران گیلانی از وضعیت رسیدگی بیمارستانهای رشت ناراضی اند، 4 بیمارستان خصوصی رشت در اقدامی غیر منتظره از پذیرش بیماران بیمه سلامت و تامین اجتماعی امتناع می کنند.
به گزارش ایلنا ماجرا از این قرار است که 4بیمارستان خصوصی قائم ،گلسار، آریا و پارس رشت از چند روز گذشته از پذیرش بیماران با بیمه سلامت وتامین اجتماعی خودداری کردهو دلیل آن را عمل نکردن این دوبیمه به تعهدات مالیشان میدانند.
مدیرکل بیمه سلامت استان گیلان با اشاره به اینکه منابع مالی این دو سازمان (سلامت وتامین اجتماعی ) از سوی دولت تامین می شود گفت: از مدیران این بیمارستان انتظار می رود که با توجه به شرایط اقتصادی دولت و کمبود اعتبار بیشتر همکاری کنند . ضمن اینکه دو ماه از مطالبات این 4 بیمارستان در هفته جاری پرداخت شدهاست.
ماجرا از 20 روز پیش شروع شد
این پزشک عمومی با انتقاد از رفتار این 4 بیمارستان گفت: حدود 20 روز پیش نامهای از طرف این بیمارستانها برای این اداره ارسال شد و در آن از ما خواسته شد که هر چه سریعتر نسبت به پرداخت مطالباتشان که مربوط به نیمه دوم سال 95 تا کنون است اقدام شود. ما نیز بلافاصله نامهای در خصوص پرداخت مطالبات این 4بیمارستان به دفتر سازمان در تهران نوشتیم. از مدیران این بیمارستان ها نیز خواستیم تا دریافت پاسخ از تهران کمی صبر کنند. اما در کمال تعجب این عزیزان منتظر نماندند و از پذیرش بیماران این دوسازمان امتناع کردند.
علی اکبری در ادامه با اشاره به اینکه پس از دریافت این نامه مطالبات بیمه سلامت این 4 بیمارستان در ماههای شهریور ومهر 95در هفته جاری پرداخت شد، افزود : با توجه به اینکه همکاری ما با این بیمارستانها از سال ها پیش تا کنون ادامه دارد جای تعجب است که چرا دست به این کار زدند به نظرم مدیران این بیمارستان ها کار خوبی نکرده و در اجرای تصمیم شان بسیار عجله کردند .
هر چند علی اکبری از پذیرش دوباره دارندگان بیمه سلامت از سوی این بیمارستانها خبر داد اما مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران طی ابلاغی در روز چهارشنبه 24 خرداد ماه از مدیرکل بیمه سلامت گیلان و بیمه آتیه سازان خواست که قرارداد خود را با بیمارستان های خصوصی گلسار و قائم رشت، قطع کنند. ابلاغیهای که تا لحظه تنظیم خبر علیاکبری از آن محتوای آن بی خبر است.
لغو قراداد با 2 بیمارستان در رشت
اینها همه در حالی است که تلاش خبرنگار ایلنا برای صحبت با مدیران یکی از 4 بیمارستان به جایی نرسید وهیچکدام از مدیران بیمارستان حاضر به صحبت در این باره نشدند . هر بار نیز به بهانه ای از پاسخگویی در این خصوص امتناع کردند.البته یکی از مسئولان بیمارستان قائم علت عدم پذیرش بیماران بیمه سلامت وتامین اجتماعی از سوی این بمیارستان را عمل نکردن این دو سازمان به تعهداتشان دانست.
محمد جواد کبیر مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران هم در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها با انتقاد ازعملکرد این بیمارستانها ، لغو یک طرفه قرارداد با بیمهها، از نظر قانونی را ممنوع دانست و به بیمارستانهای خصوصی دیگر نیز هشدار داد که اگر آنها نیز به چنین کاری را مبادرت ورزند، حتما نسبت به لغو قرارداد با آنها اقدام می شود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه حدود 7 ماه است نتوانسته ایم مطالبات بیمارستانهای دولتی را هم پرداخت کنیم اما آنها همچنان به ارائه خدمات ادامه می دهند افزود: بیمارستانهای خصوصی توجه داشته باشند که به رغم تمام مشکلات موجود، باید بیش از گذشته شرایط کشور را درک کرد زیرا چنین برخوردهایی در سطح اجتماعی، قابل توجیه نیست .ما نیز تلاش می کنیم، مطالبات این مراکز را در حد توان پرداخت کنیم.
وی اضافه کرد : مسئولان این بیمارستان های خصوصی واقف هستند که با توجه به شرایط اقتصادی و بودجه کشور، حتما باید مدیریت بهتر و بهینه تری داشته باشند تا بتوانیم منابعی را که در اختیار بیمه سلامت ایران قرار می گیرد به آنها پرداخت کنیم.
اقدام این دو بیمارستان خصوصی در عدم پذیرش بیمه شدگان بیمه سلامت ایران، از نظر حقوق بیمار و حقوق سلامت جامعه، اخلاقی نبود و در همین راستا دستور دادیم که قرارداد بیمه سلامت با آنها لغو شود زیرا نمی توانیم بپذیریم که واحدهای درمانی بکسویه قرارداد خود را لغو کرده و از پذیرش بیماران خودداری کنند چرا که در این صورت، در کشور شاهد بی نظمی و به خطر افتادن حقوق بیماران خواهیم بود .
اینها همه در حالی است که در پی آخرین تماس تلفنی با این 4 بیمارستان تمامی آنها همچنان از پذیرش بیماران تامیناجتماعی سرباز می زنند.
نارضایتی بیماران امروز و دیروز نیست
از سوی دیگر بسیاری از بیماران گیلانی از وضعیت بیمارستانهای رشت نا راضی اند. فرحناز کاظمی یکی از این افراد است که علت نارضایتی خود را عدم تشخیص درست از سوی پزشکان دانست و گفت : سال گذشته برای بیماری خواهرم که مبتلا به سرطان سینه بود نزد یکی از پزشکان معروف شهر رفتیم و با توصیه وی، خواهرم در یکی از بیمارستانهای خصوصی رشت تحت عمل جراحی قرار گرفت .اما نه تنها خواهرم مداوا نشدکه مدتی بعد بیماری اش تشدید شد .خواهرم را به تهران بردیم ولی کار از کار گذشته بود چون پزشک معالج وی در رشت به دلیل تشخیص نادرست و عمل بد جراحی موجب پخش شدن تومور در سطح بدنش شده بود. خواهرم پس از دو ماه فوت کرد.
وی در ادامه افزود : اگر چه در ظاهر رسیدگیها خوب است. پرستاران مدام سرکشی می کنند .اتاق ها تمیز است. غذا ها عالی است اما آنچه برای بیماران قبل از هر چیز مهم است تشخیص درست و به دنبال آن درمان به موقع و متناسب با نوع بیماری است که در بسیاری موارد وضعیت درمانی شهر ما با مشکل مواجه است. متاسفانه برخی از پزشکان شهر ما و نه همه ،منافع مالی شان بر درمان ترجیح دارد.
محمد 25 ساله یکی دیگر از ساکنان رشت است که مدتی پیش به دلیل ضعف در بینایی چشم هایش به چند پزشک در رشت مراجعه میکند.وی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: پزشک معالج ام به من گفت اگر جراحی نکنم تا شش ماه دیگر نابینا می شوم . اما پس از مشورت با چند پزشک دیگر و تشخیص و درماندرست آنها اکنون از سلامت کامل برخوردارم.
سکینه زارع نیز یکی دیگر از بیمارانی است که آبان ماه 95 به خاطر درمان یک سرما خوردگی به یکی از بیمارستان های خصوصی رشت در منطقه2 رشت مراجعه کرد در آنجا آنطور که پسرش تعریف میکند مادرش به دلیل تزریق یک آمپول که موجب بالا رفتن فشارخون وی می شود دچار سکته مغزی شده و اکنون مدتی است در یکی از بیمارستان های توانبخشی تهران تحت درمان است.
سجاد در ادامه گفت : ابتدا خواستیم از پزشک معالج وی به دلیل تجویز نادرست شکایت کنیم اما پس از مشورت با یک وکیل در رشت به این نتیجه رسیدیم که رسیدگی به این شکایت مدت ها طول می کشد و احتمال آنکه به نتیجه مطلوب برسیم بسیار ضعیف است. برای همین ترجیح دادیم ازشکایت مان بگذریم وبه فکر درمان مادرمان شویم.
وی در آخر گفت: متاسفانه بحث درمان در شهر ما با مشکلات اساسی مواجه است تازه این وضعیت بیمارستانهای خصوصی است بیمارستان های دولتی که دیگر جای خود دارد. اگر روزی گذرتان به این بیمارستان ها افتاد از نزدیک خودتان شاهد مشکلات درمانی بیماران می شوید./