عارف شادکام روز دوشنبه اظهار کرد: این پرنده در مسیر مهاجرت، آسیب دیده و چندی پیش توسط یکی از دوستداران حیات وحش به اداره حفاظت محیط زیست تالش تحویل داده شده بود.

وی ادامه داد: پس از بیومتری (اندازه گیری اعضای اصلی بدن)، شناسایی مرکز پلاک گذاری و تیمار و اطمینان از قدرت پرواز هوبره، امروز در منطقه حفاظت شده لیسار تالش در کنار هوبره های بومی به رهاسازی آن اقدام کردیم.

وی افزود: این هوبره که بنا بر احتمال از ازبکستان به امارات متحده عربی مهاجرت می کرده، برای اولین بار در تالش مشاهده شده است، اما سابقه مهاجرت پلیکان از اوکراین و قو از مناطق دیگر به تالش وجود دارد.

شادکام گفت: هوبره، تیره ای از راسته درناسانان و پرنده ای خشکی زی با پاها و گردن بلند و منقار قوی و کوتاه است و در صورت احساس خطر در روی زمین می دود و این پرنده نیمه مهاجر در زمستان به جنوب ایران، عراق و شبه جزیره عربستان مهاجرت می کند و در ایران، جزو پرندگان حفاظت شده و شکار ممنوع است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تالش افزود: منطقه حفاظت شده لیسار این شهرستان با ۳۲ هزار هکتار مساحت و تالابی با ۲۱ هکتار وسعت محل زیست حیواناتی نظیر خرس، گرگ، روباه، شغال و پرندگانی مانند حواصیل، زردپر زیتونی، سهره، بوتیمار، ماهی خورک، چرخ ریسک سرابی و خزری، جغد گوش دراز و قرقاول است.

شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و مناطق جنگلی، کوهستانی، جلگه ای و ساحلی در حاشیه دریای خزر و ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.