به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، اسدالله پاک‌سرشت عصر امروز در نشست تخصصی تولید و تجارت پنبه فعالان اقتصادی استان گلستان اظهار داشت: کارخانه‎های پنبه پاک‎کنی ما در کشور تکنولوژی قدیمی را حفظ کرده است.

وی تصریح کرد: تکنولوژی در این کارخانه‎ها قدیمی است و سرعت و قدرتشان زیاد شده که تولید را بالا ببرند.

رئیس هیئت مدیره صندوق پنبه ایران با بیان اینکه نجات آب گلستان با کشت پنبه میسر است، افزود: از کشاورز باید حمایت شود اما این حمایت نباید با سیستم خرید تضمینی باشد و در دنیا از روش های مختلف از کشاورزان حمایت می‎کنند.

پاک‎سرشت یادآور شد: زراعت پنبه یک زراعت مخصوصی است و توجه خاصی می‎خواهد و اشتغال یک کشور مانند هندوستان با یک میلیارد و 200 هزار نفر جمعیت با پنبه ایجاد شده است.

رئیس هیئت مدیره صندوق پنبه ایران با بیان اینکه پنبه در امنیت غذایی و پوشاک حائز اهمیت است و متاسفانه به آن توجهی نمی‎کنیم، اظهار کرد: در مرکز تحقیقات پنبه جدید بذور زودرس معرفی شده و باید در نظر داشت وقتی زمان کشت پنبه طولانی شود، هزینه داشت افزایش پیدا می‎کند.

پاک‎سرشت با اشاره به اینکه پنبه در دنیا در بخش صنعت رقیب دارد و دولت‎ها به آن توجه می‎کنند، افزود: چند سال دولت آقای روحانی به معنای واقعی در خصوص پنبه کار کرده است.

رئیس هیئت مدیره صندوق پنبه ایران بیان داشت: خط تولید کارخانه‎های پنبه در استان گلستان در بالاترین حد  کشور است و باید در استان‎های دیگر بررسی شود و چوب ضعیف بودن کارخانه‎های پنبه‎پاک‎کنی دیگر استان‎ها را  کارخانه‎های استان گلستان می‎خورد.

پاک‎سرشت با بیان اینکه دولت‎ها به عناوین مختلف به زراعت پنبه کمک می‎کنند، افزود: افزایش عملکرد بذر، سموم پر تاثیر، مکانیزه‎سازی پنبه، حمایت یارانه‎ای از جمله اقداماتی است که در کشورهای مختلف برای حمایت از پنبه صورت می‎گیرد.

وی افزود: 8.5  درصد توانستیم روغن مورد نیازهای داخلی را تولید کنیم و هنوز 92.5 درصد وابسته هستیم و باید یک سری وابستگی‎ها را قبول کنیم.

رئیس هیئت مدیره صندوق پنبه ایران با بیان اینکه چرا باید به کلزا این میزان یارانه بدهیم اما به تخم پنبه ندهیم، یادآور شد: در کشور یکی از نساجی‎های دولت  وجود دارد که یک کیلو پنبه داخلی را نمی‎خرند.

پاک‎سرشت با بیان اینکه اگر پشتبانی صنعت از پنبه نباشد پنبه به جایی نخواهد رسید، ادامه داد: یک کارخانه 40 هزار تن  مصرف پنبه در کشور دارد که پنبه را به داخل کشور وارد می‎کند، اما یک کیلو پنبه داخلی را نمی‎خرد.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 623056
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.