به گزارش ایرنا، پر واضح است که حقوق هسته ای ایران همانند سایر حقوق مسلم اش می تواند غرب و ابرقدرت ها را در بخش های مختلف از جمله ایجاد استقلال در حوزه های مربوط به این بخش ها نگران کند و به فکر راه چاره برای جلوگیری از تحقق این مهم بیندازد.
دستیابی به حق مسلم ملت ایران در بخش هسته ای با اما و اگرها و سختی های فراوانی توسط تیم مذاکره کننده و هدایت های رهبر معظم انقلاب اسلامی محقق شد و تاکنون نیز توافق برجام به طور نسبی به اهداف مورد نظر دست یافته است.
کرمانی ها نیز همانند سایر ملت مواضع دولت و حاکمیت را در این مسیر اصولی و عقلانی می دانند.
** مواضع دولت و حاکمیت در بخش انرژی هسته ای مطلوب و همسو است
کارشناس حوزه های علمیه در کرمان مواضع دولت و حاکمیت را در بخش انرژی هسته ای مطلوب و همسو دانست و گفت: باید مصلحت اسلام و مسلمانان در بخش انرژی هسته ای سنجیده و چند عامل در این مهم لحاظ شود.
حجت الاسلام احمد شیخ بهایی نخستین اصل در اقدامات هسته ای را تجربه عنوان کرد و افزود: باید از تجربیات گذشته در تصمیم های آینده در این زمینه استفاده کرد.
وی ادامه داد: دشمن شناسی، بصیرت و شناخت طرف مقابل در مسائل هسته ای دومین پارامتر تصمیم گیری در مسائل هسته ای است.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: باید نقاط ضعف و قوت دشمنان را بشناسیم و مراقب مکر آنها در حوزه هسته ای شدن کشورمان باشیم و به گونه ای پیش برویم که کمترین آسیب را از جانب آنها ببینیم و بیشترین بهره مندی را ببریم.
وی از مطالبه مردمی به عنوان سومین عامل تصمیم گیری در مسائل هسته ای نام برد و اظهار داشت : چون نظام ما بر مبنای جمهوری اسلامی است لذا مردم و افکار عمومی باید نسبت به عملکرد دولت توجیه باشند .
این کارشناس مذهبی از هماهنگی بین همه قوا به عنوان چهارمین اصل در تصمیم گیری در باب مسائل هسته ای نام برد و تاکید کرد: رعایت سلسله مراتب یعنی اینکه دیدگاه های رهبر معظم انقلاب اسلامی باید در راس قرار گیرد.
حجت الاسلام شیخ بهایی ادامه داد: بیشترین مسئولیت بر عهده رهبر معظم انقلاب اسلامی است و حکم ولی فقیه بر همه لازم الاجراست و اگر رهبری در مساله مذاکرات و هسته ای رهنمودی فرمودند باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: زمانی می توان گفت تصمیم ها در حوزه انرژی هسته ای صحیح است که با توجه به مصلحت اسلام و مسلمین، توطئه های دشمنان، مطالبه عمومی و در راس همه اینها توجه به رهنمودهای ولی فقیه اخذ شده باشد.
کارشناس حوزه های علمیه کرمان گفت: مردم ما فهیم و متوجه مسائل هستند و در 40 سال اخیر به بلوغ سیاسی رسیده و شعار را با شعور همراه کرده اند.
حجت الاسلام شیخ بهائی با بیان اینکه دشمنان ما فقط زبان زور می فهمند و از فهمیدن منطق ناتوان هستند، گفت: باید خودمان را قوی کنیم و این جز با هماهنگی مردم و مسئولان در اطاعت از رهبر معظم انقلاب اسلامی ممکن نیست.
** سیاست حاکمیت و دولت در بخش انرژی هسته ای مطلوب است
یک استاد دانشگاه و نخبه فرهنگی نیز گفت: امروزه با رشد و توسعه ای که در صنعت، فناوری و انرژی داریم مسلم است کشور ما نیز مانند سایر نقاط دنیا به استفاده از انرژی هسته ای نیاز دارد.
محمد محمودی سیاست حاکمیت و دولت را در بخش انرژی هسته ای مناسب عنوان و تصریح کرد: حفظ برجام ضرورت دارد لذا باید تلاش کنیم تا در قالب برجام به اهداف استراتژیک کشور در بلند مدت برسیم.
وی ادامه داد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و با توسعه ای که ما در این بخش داشتیم دنیا اکنون ما را به عنوان یک قدرت هسته ای در بخش انرژی صلح آمیز قبول کرده است.
این استاد دانشگاه گفت: دولتمردان و نظام تصمیم گرفته اند انرژی هسته ای را به منظور پیشرفت در بخش های مختلف از سال های گذشته توسعه دهند.
وی شتاب دادن به روند اقدامات در انرژی هسته ای را روندی مطلوب عنوان کرد و گفت: غنی سازی اورانیوم و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای اتفاق خوبی بود که در کشور ما رقم خورد.
وی ادامه داد: ما نتوانستیم اهداف خود را به خوبی در دنیا تبیین کنیم و در عمل همین امر موجب شد دنیا در مقابل ما موضع گیری کند و تبلیغات رژیم غاصب صهیونیستی و کشورهایی که با ما تضاد داشته و دارند باعث شد از این موقعیت سوء استفاده و ایران را به استفاده غیرصلح آمیز از انرژی هسته ای متهم کنند که این جفا در حق ملت ایران است .
محمودی تاکید کرد: چندین قطعنامه ظالمانه در گذشته در سازمان ملل علیه ایران تصویب شد اما انتظار داشتیم دولت های وقت بهتر دفاع کنند و محکم تر در مقابل خواسته های نابحق نظام سلطه بایستند و پاسخ های محکم تری برای دنیا داشته باشند.
وی بیان کرد: نبود دفاع قوی ما در برهه ای از زمان موجب شد شورای امنیت و مخالفت بخشی از جامعه سرمایه داری علیه کشور ما شکل بگیرد.
محمودی تاکید کرد: در دولت های یازدهم و دوازدهم این روند تغییر پیدا کرد لذا حاکمیت و نظام تصمیم گرفتند قوی تر وارد بحث هسته ای بشوند و با مذاکراتی که با کشورهای دنیا داشتند در قالب موافقتنامه ای به اسم برجام تنظیم شد و دنیا آن را پذیرفت.
محمودی گفت: برجام بر اساس سیاست برد - برد از طرف نظام پیش می رفت و تصمیم های خوبی گرفته شد و دنیا هم تا حد زیادی متوجه شد ایران دنبال سوء استفاده از بخش هسته ای نیست و اهداف ما صلح آمیز است.
وی اظهار داشت: یکی از دستاوردهای بزرگ مذاکرات طولانی هسته ای اثبات و تبیین اهداف و نیت جمهوری اسلامی در استفاده از انرژی هسته ای بود.
محمودی تصریح کرد :رژیم صهیونیستی و آمریکا با وجود اینکه اهداف کشورمان را در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای می دانستند اما سعی کردند ایران را متهم کنند.
وی تاکید کرد: اکنون انتظار می رود حاکمیت و دولت در بخش انرژی هسته ای نیز مانند سایر بخش ها همچون گذشته هماهنگ و همدل پیش بروند و در راستای دفاع از حق مردم ایران متحد باشند تا صدای مظلومیت مردم را به گوش دنیا برسانند و در مقابل خواسته های ناحق استکبار جهانی محکم بایستند.
** حاکمیت باید برآیند نظر مردم باشد
پزشک کرمانی نیز گفت: حاکمیت باید برآیند نظر مردم باشد و اگر حاکمیت نتواند به ارزش ها، خواسته ها و اولویت های جامعه پاسخ دهد و دنباله رو آن باشد شکاف بین حاکمیت و ملت به وجود می آید که از دیدگاه هر جامعه شناس یک شکست بزرگ محسوب می شود.
علی اکبر حقدوست افزود: باید حاکمیت به گونه ای جلو برود که بتواند خواسته های مردم را متبلور کند.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین خواسته های هر ملتی حفظ شان، کرامت و حرمت اقتصادی و اجتماعی ملت است و اگر دولتی از هویت مردم خود نتواند صیانت کند و شان و منزلت و اعتبار ملی مردمش را حفظ کند این حکومت پایدار نخواهد بود.
حقدوست تاکید کرد: انرژی هسته ای و بهره مندی از دانش مرتبط با آن به مطالبه عمومی ملت تبدیل شده است و با وجود اینکه مردم عوارض پافشاری برآن را دیده اند اما همواره با چنگ و دندان می خواهند حاکمیت با شان و منزلت از این مهم صیانت و آن را با کمترین هزینه ای حفظ کند.
این پزشک تصریح کرد: مسیری را که ما 2 دهه پیش در زمینه انرژی هسته ای گذرانده ایم تبلور خاص مردم در نگاه حاکمیتی بوده است و در این قسمت شکاف سنگینی بین مردم و حکومت وجود ندارد.
وی ادامه داد: مردم داشتن انرژی هسته ای را حق خود و افتخار ملی می بینند که موجب شده حتی نگاه بین المللی حکومت های مختلف با سلایق سیاسی نامتجانس که سال های گذشته بر سر کار آمده اند نیز در مسیر اعتلای فناوری هسته ای با مردم ایران همصدا باشند.
** گروه های سیاسی برد - برد برجام را درک کنند
نخبه فرهنگی در کرمان نیز گفت: دستیابی به حقوق هسته ای از برنامه های ارائه شده در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم دکتر روحانی بود که وی و تیم مذاکره کننده موفق به انعقاد برجام شدند و تاثیر بین المللی زیادی داشت اما بعد از اینکه ترامپ در آمریکا انتخاب شد در رفتار سیاستمداران آمریکا تغییراتی مشاهده شد.
عباس تقی زاده تاکید کرد: برجام معاهده ارزشمند و برد - برد برای هر 2 طرف است و دولت آمریکا به خاطر زیاده خواهی و باج خواهی تمایل داشت از ناحیه برجام به دولت جمهوری اسلامی فشار وارد کند.
وی ادامه داد: دولت دوازدهم در مقابل پرخاشگری ها و استفاده از زبان غیر دیپلماتیک دشمن ، همواره اخلاق و اصول دیپلماسی را در عین حفظ شان ملت ایران ،رعایت و با خویشتنداری و تدبیر موضع گیری کرده است.
این نخبه فرهنگی اظهار داشت: انتظار می رود همه گروه های سیاسی برد - برد بودن برجام را درک کنند و بدانند ما در خاورمیانه ای پر تنش زندگی می کنیم که اطراف ما در آتش می سوزد.
تقی زاده گفت: نباید در زمینه انرژی هسته ای موضع گیری تندی داشته باشیم و اشتباهی مرتکب شویم ضمن اینکه نباید از مواضع اصلی خود عقب نشینی کنیم و توسط ابرقدرت ها بازی بخوریم.
این نخبه فرهنگی تاکید کرد: باید منافع حزبی، سیاسی و ملی را همسو کنیم و دولت را در تحقق این مهم تنها نگذاریم زیرا وحدت ما در داخل کشور کمک می کند دولت از مواضع به حق ملت به خوبی دفاع کند.
وی مواضع حاکمیت و دولت در استیفای حقوق هسته ای را هم راستا و همسو عنوان کرد و گفت: این همسویی موجب دستیابی به موفقیت های زیادی شده است.
تقی زاده حفظ برجام را به نفع همه دانست و افزود: باید در مقابل زیاده خواهی ابرقدرت ها ایستادگی کرد و ما از ابتدا در راستای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای گام برداشته ایم و این حق ماست و هیچ کس نمی تواند آن را از ما بگیرد.
وی افزود: امروزه دولتمردان از شبکه های مجازی برای اطلاع رسانی و بیان مواضع خود استفاده می کنند و رسانه های کشور نیز باید به تولید محتوای اخباری در راستای مواضع جمهوری اسلامی به زبان بین المللی بپردازند.
** انسجام ملی مسیر مقابله با دشمن را هموار می کند
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان با اشاره به تهدیدهای آمریکا برای خروج از برجام گفت: غربی ها انسجام ملی ما را نشانه گرفته اند و انسجام کشور حول محور ولایت فقیه و منافع ملی روش مقابله با دشمن است و مسیر را هموار می کند.
حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی گفت: واقعیت ها در موضوع برجام یکی بعد از دیگری خود را فراتر از تحلیل ها نشان داده است.
وی تصریح کرد: غربی ها و در راس آنها آمریکایی ها به صورت جدی دنبال این هستند که جمهوری اسلامی ایران را تا مرز براندازی پیش ببرند و یا آن را مهار کنند، اما مردم باید با بصیرت و هوشمندی توطئه های آنها را خنثی کنند.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه غربی ها دنبال چالش ما در انسجام ملی هستند تاکید کرد: همه باید منافع ملی را بر منافع گروهی، شهری و منطقه ای ترجیح دهیم و اگر منافع ملی اولویت نباشد، انسجام خود را از دست می دهیم.
وی ادامه داد: برای تقویت انسجام ملی، شایسته سالاری در عزل و نصب ها، دقت در سخنرانی ها و رفتارها باید اولویت باشد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی گفت: دشمن قصد دارد در بحث فناوری هسته ای ما را دچار مشکل کند و به همین دلیل پای میز مذاکره با ما نشست تا اعتبار از دست رفته خودشان را بازسازی کند و در راستای منافع برخی کشورهای منطقه حرکت کنند.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه امروز همه دست ها رو شده است تصریح کرد: امروز کسی طرفدار مذاکره با آمریکایی ها نیست و ثابت شده که آنها دروغگو و بدعهد هستند.
وی تاکید کرد: اگر آمریکا از برجام خارج شده مطمئن باشد که جمهوری اسلامی بهترین تصمیم را می گیرد.
**همدلی توطئه های خارجی را بی اثر می کند
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: دولتها و ملتهای دنیا از جمله همپیمانان اروپایی آمریکا اصرار دارند که برجام حفظ شود و در شرایط کنونی که آن اتحاد حول محور آمریکا شکسته شده ، تنها با همدلی و صیانت از وحدت ملی می توان توطئه های دشمن را بی اثر کرد.
حسین امیری خامکانی افزود:هیچ شکی نیست که کشور ما امروز در عرصه بینالمللی از شرایط بهتری برخوردار است .
وی تصریح کرد: امروز جز چند کشور محدود که قبل از برجام نیز تمایلی برای توافق نداشتند و نقشی هم در مذاکرات جز منفیبافی ایفا نکردند همه ی کشورها و ملتهای دیگر با نظرات ترامپ مخالفت کردهاند.
امیری خامکانی ادامه داد: حتی در داخل آمریکا بیش از 60 درصد مردم در یک نظرسنجی نظرشان بر ماندن آمریکا در برجام بود.
وی با بیان اینکه دولتها و ملتهای دنیا از جمله همپیمانان اروپایی آمریکا اصرار دارند که برجام حفظ شودگفت: این نشان می دهد که ملت ما توانسته در جریان مذاکرات و توافق برجام تعامل خود را با دنیا نشان دهد و حداقل این است که در حال حاضر آن اتحاد حول آمریکا شکسته شده است.
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان ابراز کرد: امروز اتحادیه اروپا و آن پنج کشور باید استقلال خود را در قبال زورگویی های سردمداران آمریکا در مقابل افکار عمومی دنیا به نمایش بگذارند و تعهد خود را نشان دهند این تجربه از طرفی نشان میدهد که ما هم باید در قبال این کشورها و اتحادیه اروپا رفتار و دیپلماسی هوشمندانه داشته باشیم و تعهدات تضمین شده را بپذیریم.
وی اضافه کرد: از طرفی دیگر مسئولیت ملی و اندیشمندانه آحاد ملت و نهادهای حکومتی و رهبری خردمندانه قطعاً کشور را در این مرحله هم به سلامتی عبور خواهد داد وضعیت امروز ما بهتر و متفاوت از مرحله قبل از برجام میباشد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه که امروز مسئولیت ملی ما با آن تمدن و دیرینه و سابقه تاریخی و تجربه ملی ایجاب میکند حفظ وحدت ملی، همدلی و همزبانی است وخارج از دیدگاه های سیاسی نقش تاریخی خود را در اتکا به توان ملی و تلاش ملی ابقا کنیم.
تلاش در تولید ملی و کالای کیفی تر، خدمات مطلوب، مدیریت بهتر و بهره وری بیشتر در هر کسب و کار که در آن مسئولیم و اقدام در مسیر تامین نیازهای داخلی باید انگیزه ملی باشد.
وی خاطر نشان کرد: هر نگاهی امروز باید به وحدت و انسجام بیاندیشد و از طرفی اصلاح ساختارهای مالی و اقتصادی کشور و فضای کسب و کار در همه زمینه ها در شرایط کم آبی فصلی، باید در دستور کار مجلس و دولت با همکاری همه نهادها قرار گیرد.
آنچه که از دیدگاه اقشار و سلایق مختلف در استان کرمان بر می آید این است که برخورداری از حق مسلم انرژی هسته ای در سایه وفاق عمومی و انسجام داخلی حاصل شده و صیانت از این حق مسلم وحدت و همراهی هر چه بیشتر همه گروه ها و سلایق مختلف را بیش از هر زمان دیگر می طلبد.
بدون تردید داشتن زبان مشترک و واحد در حق مسلم هسته ای کشورمان می تواند پیام روشنی به دنیا باشد که ملت ایران هیچ گاه از این حق قانونی خود صرف نظر نخواهند کرد و مانند گذشته آماده هر گونه جانفشانی و ایثار در این مسیر است.
3029/ 5054
دستیابی به حق مسلم ملت ایران در بخش هسته ای با اما و اگرها و سختی های فراوانی توسط تیم مذاکره کننده و هدایت های رهبر معظم انقلاب اسلامی محقق شد و تاکنون نیز توافق برجام به طور نسبی به اهداف مورد نظر دست یافته است.
کرمانی ها نیز همانند سایر ملت مواضع دولت و حاکمیت را در این مسیر اصولی و عقلانی می دانند.
** مواضع دولت و حاکمیت در بخش انرژی هسته ای مطلوب و همسو است
کارشناس حوزه های علمیه در کرمان مواضع دولت و حاکمیت را در بخش انرژی هسته ای مطلوب و همسو دانست و گفت: باید مصلحت اسلام و مسلمانان در بخش انرژی هسته ای سنجیده و چند عامل در این مهم لحاظ شود.
حجت الاسلام احمد شیخ بهایی نخستین اصل در اقدامات هسته ای را تجربه عنوان کرد و افزود: باید از تجربیات گذشته در تصمیم های آینده در این زمینه استفاده کرد.
وی ادامه داد: دشمن شناسی، بصیرت و شناخت طرف مقابل در مسائل هسته ای دومین پارامتر تصمیم گیری در مسائل هسته ای است.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: باید نقاط ضعف و قوت دشمنان را بشناسیم و مراقب مکر آنها در حوزه هسته ای شدن کشورمان باشیم و به گونه ای پیش برویم که کمترین آسیب را از جانب آنها ببینیم و بیشترین بهره مندی را ببریم.
وی از مطالبه مردمی به عنوان سومین عامل تصمیم گیری در مسائل هسته ای نام برد و اظهار داشت : چون نظام ما بر مبنای جمهوری اسلامی است لذا مردم و افکار عمومی باید نسبت به عملکرد دولت توجیه باشند .
این کارشناس مذهبی از هماهنگی بین همه قوا به عنوان چهارمین اصل در تصمیم گیری در باب مسائل هسته ای نام برد و تاکید کرد: رعایت سلسله مراتب یعنی اینکه دیدگاه های رهبر معظم انقلاب اسلامی باید در راس قرار گیرد.
حجت الاسلام شیخ بهایی ادامه داد: بیشترین مسئولیت بر عهده رهبر معظم انقلاب اسلامی است و حکم ولی فقیه بر همه لازم الاجراست و اگر رهبری در مساله مذاکرات و هسته ای رهنمودی فرمودند باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: زمانی می توان گفت تصمیم ها در حوزه انرژی هسته ای صحیح است که با توجه به مصلحت اسلام و مسلمین، توطئه های دشمنان، مطالبه عمومی و در راس همه اینها توجه به رهنمودهای ولی فقیه اخذ شده باشد.
کارشناس حوزه های علمیه کرمان گفت: مردم ما فهیم و متوجه مسائل هستند و در 40 سال اخیر به بلوغ سیاسی رسیده و شعار را با شعور همراه کرده اند.
حجت الاسلام شیخ بهائی با بیان اینکه دشمنان ما فقط زبان زور می فهمند و از فهمیدن منطق ناتوان هستند، گفت: باید خودمان را قوی کنیم و این جز با هماهنگی مردم و مسئولان در اطاعت از رهبر معظم انقلاب اسلامی ممکن نیست.
** سیاست حاکمیت و دولت در بخش انرژی هسته ای مطلوب است
یک استاد دانشگاه و نخبه فرهنگی نیز گفت: امروزه با رشد و توسعه ای که در صنعت، فناوری و انرژی داریم مسلم است کشور ما نیز مانند سایر نقاط دنیا به استفاده از انرژی هسته ای نیاز دارد.
محمد محمودی سیاست حاکمیت و دولت را در بخش انرژی هسته ای مناسب عنوان و تصریح کرد: حفظ برجام ضرورت دارد لذا باید تلاش کنیم تا در قالب برجام به اهداف استراتژیک کشور در بلند مدت برسیم.
وی ادامه داد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده و با توسعه ای که ما در این بخش داشتیم دنیا اکنون ما را به عنوان یک قدرت هسته ای در بخش انرژی صلح آمیز قبول کرده است.
این استاد دانشگاه گفت: دولتمردان و نظام تصمیم گرفته اند انرژی هسته ای را به منظور پیشرفت در بخش های مختلف از سال های گذشته توسعه دهند.
وی شتاب دادن به روند اقدامات در انرژی هسته ای را روندی مطلوب عنوان کرد و گفت: غنی سازی اورانیوم و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای اتفاق خوبی بود که در کشور ما رقم خورد.
وی ادامه داد: ما نتوانستیم اهداف خود را به خوبی در دنیا تبیین کنیم و در عمل همین امر موجب شد دنیا در مقابل ما موضع گیری کند و تبلیغات رژیم غاصب صهیونیستی و کشورهایی که با ما تضاد داشته و دارند باعث شد از این موقعیت سوء استفاده و ایران را به استفاده غیرصلح آمیز از انرژی هسته ای متهم کنند که این جفا در حق ملت ایران است .
محمودی تاکید کرد: چندین قطعنامه ظالمانه در گذشته در سازمان ملل علیه ایران تصویب شد اما انتظار داشتیم دولت های وقت بهتر دفاع کنند و محکم تر در مقابل خواسته های نابحق نظام سلطه بایستند و پاسخ های محکم تری برای دنیا داشته باشند.
وی بیان کرد: نبود دفاع قوی ما در برهه ای از زمان موجب شد شورای امنیت و مخالفت بخشی از جامعه سرمایه داری علیه کشور ما شکل بگیرد.
محمودی تاکید کرد: در دولت های یازدهم و دوازدهم این روند تغییر پیدا کرد لذا حاکمیت و نظام تصمیم گرفتند قوی تر وارد بحث هسته ای بشوند و با مذاکراتی که با کشورهای دنیا داشتند در قالب موافقتنامه ای به اسم برجام تنظیم شد و دنیا آن را پذیرفت.
محمودی گفت: برجام بر اساس سیاست برد - برد از طرف نظام پیش می رفت و تصمیم های خوبی گرفته شد و دنیا هم تا حد زیادی متوجه شد ایران دنبال سوء استفاده از بخش هسته ای نیست و اهداف ما صلح آمیز است.
وی اظهار داشت: یکی از دستاوردهای بزرگ مذاکرات طولانی هسته ای اثبات و تبیین اهداف و نیت جمهوری اسلامی در استفاده از انرژی هسته ای بود.
محمودی تصریح کرد :رژیم صهیونیستی و آمریکا با وجود اینکه اهداف کشورمان را در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای می دانستند اما سعی کردند ایران را متهم کنند.
وی تاکید کرد: اکنون انتظار می رود حاکمیت و دولت در بخش انرژی هسته ای نیز مانند سایر بخش ها همچون گذشته هماهنگ و همدل پیش بروند و در راستای دفاع از حق مردم ایران متحد باشند تا صدای مظلومیت مردم را به گوش دنیا برسانند و در مقابل خواسته های ناحق استکبار جهانی محکم بایستند.
** حاکمیت باید برآیند نظر مردم باشد
پزشک کرمانی نیز گفت: حاکمیت باید برآیند نظر مردم باشد و اگر حاکمیت نتواند به ارزش ها، خواسته ها و اولویت های جامعه پاسخ دهد و دنباله رو آن باشد شکاف بین حاکمیت و ملت به وجود می آید که از دیدگاه هر جامعه شناس یک شکست بزرگ محسوب می شود.
علی اکبر حقدوست افزود: باید حاکمیت به گونه ای جلو برود که بتواند خواسته های مردم را متبلور کند.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین خواسته های هر ملتی حفظ شان، کرامت و حرمت اقتصادی و اجتماعی ملت است و اگر دولتی از هویت مردم خود نتواند صیانت کند و شان و منزلت و اعتبار ملی مردمش را حفظ کند این حکومت پایدار نخواهد بود.
حقدوست تاکید کرد: انرژی هسته ای و بهره مندی از دانش مرتبط با آن به مطالبه عمومی ملت تبدیل شده است و با وجود اینکه مردم عوارض پافشاری برآن را دیده اند اما همواره با چنگ و دندان می خواهند حاکمیت با شان و منزلت از این مهم صیانت و آن را با کمترین هزینه ای حفظ کند.
این پزشک تصریح کرد: مسیری را که ما 2 دهه پیش در زمینه انرژی هسته ای گذرانده ایم تبلور خاص مردم در نگاه حاکمیتی بوده است و در این قسمت شکاف سنگینی بین مردم و حکومت وجود ندارد.
وی ادامه داد: مردم داشتن انرژی هسته ای را حق خود و افتخار ملی می بینند که موجب شده حتی نگاه بین المللی حکومت های مختلف با سلایق سیاسی نامتجانس که سال های گذشته بر سر کار آمده اند نیز در مسیر اعتلای فناوری هسته ای با مردم ایران همصدا باشند.
** گروه های سیاسی برد - برد برجام را درک کنند
نخبه فرهنگی در کرمان نیز گفت: دستیابی به حقوق هسته ای از برنامه های ارائه شده در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم دکتر روحانی بود که وی و تیم مذاکره کننده موفق به انعقاد برجام شدند و تاثیر بین المللی زیادی داشت اما بعد از اینکه ترامپ در آمریکا انتخاب شد در رفتار سیاستمداران آمریکا تغییراتی مشاهده شد.
عباس تقی زاده تاکید کرد: برجام معاهده ارزشمند و برد - برد برای هر 2 طرف است و دولت آمریکا به خاطر زیاده خواهی و باج خواهی تمایل داشت از ناحیه برجام به دولت جمهوری اسلامی فشار وارد کند.
وی ادامه داد: دولت دوازدهم در مقابل پرخاشگری ها و استفاده از زبان غیر دیپلماتیک دشمن ، همواره اخلاق و اصول دیپلماسی را در عین حفظ شان ملت ایران ،رعایت و با خویشتنداری و تدبیر موضع گیری کرده است.
این نخبه فرهنگی اظهار داشت: انتظار می رود همه گروه های سیاسی برد - برد بودن برجام را درک کنند و بدانند ما در خاورمیانه ای پر تنش زندگی می کنیم که اطراف ما در آتش می سوزد.
تقی زاده گفت: نباید در زمینه انرژی هسته ای موضع گیری تندی داشته باشیم و اشتباهی مرتکب شویم ضمن اینکه نباید از مواضع اصلی خود عقب نشینی کنیم و توسط ابرقدرت ها بازی بخوریم.
این نخبه فرهنگی تاکید کرد: باید منافع حزبی، سیاسی و ملی را همسو کنیم و دولت را در تحقق این مهم تنها نگذاریم زیرا وحدت ما در داخل کشور کمک می کند دولت از مواضع به حق ملت به خوبی دفاع کند.
وی مواضع حاکمیت و دولت در استیفای حقوق هسته ای را هم راستا و همسو عنوان کرد و گفت: این همسویی موجب دستیابی به موفقیت های زیادی شده است.
تقی زاده حفظ برجام را به نفع همه دانست و افزود: باید در مقابل زیاده خواهی ابرقدرت ها ایستادگی کرد و ما از ابتدا در راستای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای گام برداشته ایم و این حق ماست و هیچ کس نمی تواند آن را از ما بگیرد.
وی افزود: امروزه دولتمردان از شبکه های مجازی برای اطلاع رسانی و بیان مواضع خود استفاده می کنند و رسانه های کشور نیز باید به تولید محتوای اخباری در راستای مواضع جمهوری اسلامی به زبان بین المللی بپردازند.
** انسجام ملی مسیر مقابله با دشمن را هموار می کند
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان با اشاره به تهدیدهای آمریکا برای خروج از برجام گفت: غربی ها انسجام ملی ما را نشانه گرفته اند و انسجام کشور حول محور ولایت فقیه و منافع ملی روش مقابله با دشمن است و مسیر را هموار می کند.
حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی گفت: واقعیت ها در موضوع برجام یکی بعد از دیگری خود را فراتر از تحلیل ها نشان داده است.
وی تصریح کرد: غربی ها و در راس آنها آمریکایی ها به صورت جدی دنبال این هستند که جمهوری اسلامی ایران را تا مرز براندازی پیش ببرند و یا آن را مهار کنند، اما مردم باید با بصیرت و هوشمندی توطئه های آنها را خنثی کنند.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه غربی ها دنبال چالش ما در انسجام ملی هستند تاکید کرد: همه باید منافع ملی را بر منافع گروهی، شهری و منطقه ای ترجیح دهیم و اگر منافع ملی اولویت نباشد، انسجام خود را از دست می دهیم.
وی ادامه داد: برای تقویت انسجام ملی، شایسته سالاری در عزل و نصب ها، دقت در سخنرانی ها و رفتارها باید اولویت باشد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی گفت: دشمن قصد دارد در بحث فناوری هسته ای ما را دچار مشکل کند و به همین دلیل پای میز مذاکره با ما نشست تا اعتبار از دست رفته خودشان را بازسازی کند و در راستای منافع برخی کشورهای منطقه حرکت کنند.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه امروز همه دست ها رو شده است تصریح کرد: امروز کسی طرفدار مذاکره با آمریکایی ها نیست و ثابت شده که آنها دروغگو و بدعهد هستند.
وی تاکید کرد: اگر آمریکا از برجام خارج شده مطمئن باشد که جمهوری اسلامی بهترین تصمیم را می گیرد.
**همدلی توطئه های خارجی را بی اثر می کند
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: دولتها و ملتهای دنیا از جمله همپیمانان اروپایی آمریکا اصرار دارند که برجام حفظ شود و در شرایط کنونی که آن اتحاد حول محور آمریکا شکسته شده ، تنها با همدلی و صیانت از وحدت ملی می توان توطئه های دشمن را بی اثر کرد.
حسین امیری خامکانی افزود:هیچ شکی نیست که کشور ما امروز در عرصه بینالمللی از شرایط بهتری برخوردار است .
وی تصریح کرد: امروز جز چند کشور محدود که قبل از برجام نیز تمایلی برای توافق نداشتند و نقشی هم در مذاکرات جز منفیبافی ایفا نکردند همه ی کشورها و ملتهای دیگر با نظرات ترامپ مخالفت کردهاند.
امیری خامکانی ادامه داد: حتی در داخل آمریکا بیش از 60 درصد مردم در یک نظرسنجی نظرشان بر ماندن آمریکا در برجام بود.
وی با بیان اینکه دولتها و ملتهای دنیا از جمله همپیمانان اروپایی آمریکا اصرار دارند که برجام حفظ شودگفت: این نشان می دهد که ملت ما توانسته در جریان مذاکرات و توافق برجام تعامل خود را با دنیا نشان دهد و حداقل این است که در حال حاضر آن اتحاد حول آمریکا شکسته شده است.
رییس مجمع نمایندگان استان کرمان ابراز کرد: امروز اتحادیه اروپا و آن پنج کشور باید استقلال خود را در قبال زورگویی های سردمداران آمریکا در مقابل افکار عمومی دنیا به نمایش بگذارند و تعهد خود را نشان دهند این تجربه از طرفی نشان میدهد که ما هم باید در قبال این کشورها و اتحادیه اروپا رفتار و دیپلماسی هوشمندانه داشته باشیم و تعهدات تضمین شده را بپذیریم.
وی اضافه کرد: از طرفی دیگر مسئولیت ملی و اندیشمندانه آحاد ملت و نهادهای حکومتی و رهبری خردمندانه قطعاً کشور را در این مرحله هم به سلامتی عبور خواهد داد وضعیت امروز ما بهتر و متفاوت از مرحله قبل از برجام میباشد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه که امروز مسئولیت ملی ما با آن تمدن و دیرینه و سابقه تاریخی و تجربه ملی ایجاب میکند حفظ وحدت ملی، همدلی و همزبانی است وخارج از دیدگاه های سیاسی نقش تاریخی خود را در اتکا به توان ملی و تلاش ملی ابقا کنیم.
تلاش در تولید ملی و کالای کیفی تر، خدمات مطلوب، مدیریت بهتر و بهره وری بیشتر در هر کسب و کار که در آن مسئولیم و اقدام در مسیر تامین نیازهای داخلی باید انگیزه ملی باشد.
وی خاطر نشان کرد: هر نگاهی امروز باید به وحدت و انسجام بیاندیشد و از طرفی اصلاح ساختارهای مالی و اقتصادی کشور و فضای کسب و کار در همه زمینه ها در شرایط کم آبی فصلی، باید در دستور کار مجلس و دولت با همکاری همه نهادها قرار گیرد.
آنچه که از دیدگاه اقشار و سلایق مختلف در استان کرمان بر می آید این است که برخورداری از حق مسلم انرژی هسته ای در سایه وفاق عمومی و انسجام داخلی حاصل شده و صیانت از این حق مسلم وحدت و همراهی هر چه بیشتر همه گروه ها و سلایق مختلف را بیش از هر زمان دیگر می طلبد.
بدون تردید داشتن زبان مشترک و واحد در حق مسلم هسته ای کشورمان می تواند پیام روشنی به دنیا باشد که ملت ایران هیچ گاه از این حق قانونی خود صرف نظر نخواهند کرد و مانند گذشته آماده هر گونه جانفشانی و ایثار در این مسیر است.
3029/ 5054
کپی شد