به گزارش روز سه شنبه ایرنا؛ روابط عمومی و امور بین الملل استانداری کرمانشاه به نقل از رضا رحیمی در کارگروه توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی استان از برنامه های در دست اجرا برای تشکیل میز عراق در استان با هدف کمک به روند افزایش به تجارت و صادرات خبر داد و افزود: مرز و تجارت و توسعه صادرات برای استان مهم و با اهمیت است و هر اقدامی که این روند را افزایش دهد مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
وی از سفر مسوولان وزات کشور به استان برای توجه بیشتر به موضوع تجارت استان خبر داد و گفت: هیاتی از وزارت کشور به همراهی تعدادی از مدیران استان جهت بررسی مرزهای خسروی و سومار جهت تردد زوار و افزایش صادرات به کشور عراق سفر کردند بنابراین تمام شرایط برای کمک به توسعه تجارت و تردد زوار از استان در حال فراهم شدن است.
وی با بیان اینکه تشکیل میز عراق به صورت ویژه در دستور کار استان قرار دارد، گفت: معاون وزیر کشور با هدف توسعه تجارت در مرز موضوع تشکیل میز عراق در استان کرمانشاه را مطرح کرده اند و در استان کرمانشاه تمام اقدامات لازم از جمله واگذاری فعالیت مرز پرویزخان به گمرک که یکی از مهمترین تصمیمات اتخاذ شده توسط استاندار کرمانشاه بود، صورت گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه در ادامه اظهار کرد: علاوه بر کارهای انجام شده برای توسعه تجارت در مرز پرویزخان برنامه های اساسی نیز برای رونق هر چه بیشتر به مرز خسروی نیز در حال انجام است که همه باید تلاش کنند که مرزهای خسروی و پرویزخان منجر به رونق اقتصادی بیشتر برای مردم منطقه گردد.
رحیمی تصریح کرد: همچنین به توسعه تجارت در مرز سومار نیز توجه ویژه داریم و در یک سال گذشته اقدامات خوب و قابل توجهی در این مرز در راستای همدلی، همفکری و پیگیری و جدیت تمام دستگاه های ذیربط صورت گرفته است.
وی گفت: تردد 200 الی 300 کامیون در روز در این مرز انجام می شود و با یک کار جمعی زیرساخت های لازم برای توسعه این مرز فراهم شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری در ادامه خواستار تهیه برنامه راهبردی بخش تجارت استان برای سال 96 شد و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان موظف است که ظرف دو هفته اول فروردین ماه سال آینده نسبت به برنامه راهبردی برای توسعه تجارت استان جهت جشهی بیشتر در این حوزه اقدام کند و در این برنامه بحث تجارت با عراق انجام کارهای تجاری در پرویز خان خسروی و سومار به صورت دقیق مشخص گردد.
رحیمی تاکید کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همچنین باید پیگیر جذب اعتبارت لازم از سوی سازمان توسعه تجارت خارجی کشور به منظور کمک به توسعه زیرساخت در مرزها باشد و هرچقدر سازمان توسعه تجارت جهانی برای توسعه زیرساخت ها در استان منابع در نظر بگیرد ما هم در استان به همان اندازه منابع و اعتبار در نظر خواهیم گرفت.
وی افزود: باید دقت داشت که مرزهای رسمی در استان تنها به کرمانشاه اختصاص ندارد بلکه به کشور اختصاص دارد و این سازمان موظف است که پیگیر جذب اعتبارت لازم برای توسعه زیرساخت در مرزها باشد.
وی ادامه داد: ظرفیت و قابلیت استان در حوزه تجارت بسیار بالا است که این مهم نیاز به پیگیری، جدیت و همراهی تمام دستگاه های ذیربط این جلسه دارد بنابراین امیدواریم این کارگروه نقش خود را در حوزه تجارت به خوبی ایفا کند و تحولات خوبی در زمینه رونق اقتصادی برای مردم منطقه ایجاد شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری همچنین خواستار اقدامات لازم برای ایجاد پایانه صادرات ماهی در استان به کشور عراق شد و گفت: استان کرمانشاه در زمینه تولید و پرورش ماهی امکانات و پتانسیل خوبی دارد اما مشاهده می کنیم که تولیدات استان در زمینه ماهی به استان های جنوبی کشور منتقل و از آنجا به کشور عراق صادر می شود.
وی گفت: باید پیگیری های لازم برای پایانه صادرات ماهی در استان به منظور صادرشدن این نوع تولید به صورت مستقیم به کشور عراق انجام شود.
رحیمی همچنین تاکید کرد: کار در فضای تجاری باید برای همه مردم مرزنشین فراهم شود نه اینکه عده ای تنها فکر کنند که آنها فقط می توانند به تجارت بپردازند.
استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز مشترک با 2 بخش کُرد و عرب نشین کشور عراق و داشتن 6 مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.
3033.انتشار دهنده:فرزاد نویدی.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.