به گزارش ایرنا، سردار علی مهدی پور روز دوشنبه در جلسه قرارگاه زیستی پدافند غیرعامل کردستان (شفا) با بیان اینکه مرزها به عنوان مهمترین گلوگاه های مخاطره های زیست محیطی در کشور هستند اظهار کرد: سازمان پدافند غیرعامل برای تحقق هماهنگی دستگاه ها و نهادها، سال گذشته آیین نامه مرزبانی زیستی را تدوین کرده است.
وی اضافه کرد: این سازمان عمل به این آیین نامه را در سال جاری در دستور کار خود قرار داده است و برای اجرای آن دستگاه های مختلفی از جمله وزارت کشور، راه و شهرسازی، اقتصاد و دارایی، گمرکات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت معدن و تجارت، دفاع و محیط زیست و نهادهایی همچون نیروی انتظامی با هم همکاری دارند.
وی شناسایی، ساماندهی، هم افزایی و تشخیص مخاطره های زیستی در مرزهای هوایی، زمینی و دریایی را از اهداف تدوین و اجرای این آیین نامه اعلام کرد و گفت: حراست و حفاطت از ذخایر ژنتیکی و ارتقای امنیت زیستی کشور به عنوان ماموریت اصلی این آیین نامه است.
جانشین فرمانده قرارگاه پدافند زیستی کشور افزود: تدوین سامانه یکپارچه رصد و پایش مخاطره های زیستی کشور به عنوان یکی از برنامه های مهم سال 97 دنبال می شود و برای اجرای آن تمامی استان ها باید اطلاعات مربوط به مراکز سقل را با اولویت های حیاتی، حساس و مهم در اختیار اداره کل پدافند غیرعامل قرار دهند.
مهدی پور ارایه آموزش را از دیگر برنامه های سال 97 این سازمان اعلام کرد و گفت: این اقدام نیز در سه سطح مهارتی، طولی و عرضی در مراکز مهارتی سازمان پدافند غیرعامل و مراکز استان ها به صورت کارگاه ها و سمینارها اجرا می شود.
وی افزود: هم اکنون برای اجرای این هدف مرکز آموزشی مهارتی سازمان پدافند غیرعامل در حوزه مهارت های CBRNE (حملات شیمیایی، بیولوژیک، پرتویی، هسته ای و انفجاری) در یزد تشکیل شده و مرکز آموزش مهارتی در حوزه کشاورزی نیز امسال در کرج ایجاد می شود.
مهدی پور از حمایت مادی و معنوی طرح های علمی، پژوهشی و تحقیقی در راستای مخاطره های پدافند غیرعامل خبر داد و افزود: این حمایت ها در حوزه زیستی شامل آب، دام، انسان، غذا، دارو و محیط زیست از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی در خصوص ایجاد زیرساخت های پدافند غیرعامل در حوزه جلوگیری از مخاطره های زیستی در کردستان گفت: این سازمان موافق و حامی ایجاد آزمایشگاه مرکزی و تجهیز قرنطینه های مرزی با حضور کارشناسان تمامی دستگاه ها است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به مرزی بودن استان احتمال بروز مخاطره های زیستی در آن وجود دارد و لازم است سازمان پدافند غیرعامل با تخصیص اعتبارات لازم امکان توسعه مراکز و تجهیزات آزمایشگاهی در کردستان را فراهم کند.
حسین خوش‌اقبال افزود: ایجاد این مراکز و آزمایشگاه ها در مبادی وردی مرزها از الزامات اساسی استان برای گام برداشتن در مسیر تامین امنیت در برابر مخاطره های زیستی است.
وی اضافه کرد: قرارگاه زیستی (شفا) در کردستان با هدف انجام هدفمند و یکپارچه اقدامات در خصوص تهدیدات زیستی تشکیل شده و لازم است تمامی دستگاه های اجرایی برای ایجاد زیرساخت ها و رفع تهدیدها در حوزه ایمنی در حوزه کاهش آسیب ها و بیماری ها گام بردارند.
مدیرکل پدافند غیرعامل کردستان هم در این جلسه گفت: اقدام برای ایجاد مرکز تحقیقات بیولوژیکی و زیستی، اجرای سندج جامع پدافند غیرعامل استان از اولویت های کاری این اداره کل در سال 97 است.
محمد رضایی افزود: افزایش فعالیت قرارگاه زیستی استان، گردآوری اطلاعات مراکز سقل حوزه های زیستی استان، برگزاری کارگاه های آموزشی در روستاها و شهرها با هدف مقابله با بیوتررویسم برنامه های انجام شده در این استان طی سال 96 است.
به گزارش ایرنا، مهدی پور امروز برای حضور در همایش منطقه ای مدیریت و پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی به کردستان سفر کرده بود.
پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیر نظامی و به مجموعه اقداماتی گفته می شود که به جنگ ‌افزار نیاز ندارد و با اجرای آن می‌توان از وارد شدن خسارت مالی به تجهیزات، تاسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیر نظامی و تلفات انسانی جلوگیری کرد یا میزان این خسارت و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
3034/ 3020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.