معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه 1.4 درصد بیماران هموفیلی کشور مربوط به استان کردستان است، گفت: کردستان دارای2531 بیمار خاص است که 5.24 درصد از آنها را بیماران هموفیلی و دارای اختلالات انعقادی و خونریزی دهنده تشکیل می دهند.
به گزارش ایلنا، هومن قصری با بیان اینکه بیماری هموفیلی یکی از اختلالات انعقادی و خونریزی دهنده از نوع بیماری های وابسته به جنس است که بیشتر در مردان دیده می شود، ادامه داد: این بیماری بر اساس نقص فاکتورهای انعقادی بیمار به انواع A و B تقسیم بندی میشود که بیماران نوع A دارای نقص در فاکتور شماره 8 و بیماران نوع B دارای نقص در فاکتور شماره 9 هستند.
وی با بیان اینکه 62 بیمار نوع A و 10 بیمار نوع B در استان کردستان حضور دارند، گفت: شدت بیماری هموفیلی بر این اساس که چه میزان فاکتور انعقادی در خون وجود دارد تقسیم بندی می شود و بر طبق این تعریف 52 نفر از بیماران هموفیلی A و B با دارا بودن کمتر از یک درصد فاکتور انعقادی در خون دارای هموفیلی شدید، 12 نفر با داشتن 1 تا 5 درصد فاکتور انعقادی در خون دارای هموفیلی با شدت متوسط و 9 نفر نیز دارای هموفیلی خفیف هستند که میزان فاکتور انعقادی آنها بیش از 5 درصد است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در خصوص این اختلالات خبر داد: 24 بیمار کردستانی دارای نقص در فاکتور فون ویلبراند، 5 بیمار دارای نقص در فاکتور انعقادی شماره 5، 17 بیمارا دارای نقص در فاکتور 7، 2 بیمار دارای نقص در فاکتور 10 ، 6 بیمار دارای نقص در فاکتور 11و یک بیمار داری نقص در فاکتور 13 است.
قصری ادامه داد : 6 بیمار نیز دارای نقایصی در دیگر مسیر های انعقادی خون هستند که در 2 نفر از آنها نقص در فیبرینوژن و 4 بیمار نیز دارای سندرم گلانزمن هستند که یک نوع اختلال خونریزی دهنده است که با نقص مادرزادی شدید پلاکتی شناخته می شود.
وی با بیان اینکه سنندج با دارا بودن 74 بیمار بیشترین تعداد بیماران هموفیلی را به خود اختصاص داده است گفت: در شهرستان های قروه و دهگلان 20، مریوان و سروآباد 16 ،سقز12، بیجار 5، بانه3 و کامیاران نیز 3 بیمار دارای اختلالات انعقادی شناخته شده اند و تاکنون موردی در شهرستان دیواندره شناسایی نشده است.
او با تاکید بر اینکه حفظ حیات و ارتقای کیفیت زندگی بیماران هموفیلی از شاخص های مهم نظام سلامت در کشور است، اظهار داشت: مسن ترین بیمار هموفیلی در استان دارای 58 سال سن و کم سن ترین آنها نیز دارای 3 سال سن است و خوشبختانه در سال 96 موردی از فوت در بین بیماران استان ثبت نشده است.
وی با بیان اینکه با هدف افزایش رضایت بیماران، تمامی آنها در محل سکونت خود دارو و خدمات دریافت می کنند گفت: بیماران هموفیلی از خدمات دندانپزشکی ، فیزیوتراپی و عکسبرداری MRI رایگان برخوردار هستند.
وی از افتتاح بخش ویژه بیماران هموفیلی و تالاسمی در هفته سلامت سالجاری در مرکز درمانی بعثت سنندج خبر داد و گفت: بیماران از این پس جهت دریافت خدمات به بخش هایی که بیماران دیگری نیز در آن حضور دارند تا حد ممکن بی نیاز خواهند شد.