عطاالله حیدری روز سه‌شنبه در کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق محصولات سلامت محور اظهار داشت: یکی از بحث‌های مهم شیوه زندگی، توجه به تغذیه سالم است که ما تقریبا در اکثر فعالیت‌ها اولویت خود را بر بحث دارو قرار داده و غذا را فراموش کرده‌ایم اما باید تلاش شود با توجه به شرایط حاکم بر کشور به این مقوله نیز بیشتر توجه کرده و زمینه دسترسی مردم به تغذیه سالم را فراهم کرد.

وی افزود: در این زمینه باید آموزش‌های لازم به مردم داده شود و اگر آنها خود بتوانند انتخاب کرده و در خرید محصولات داشتن مجوزهای بهداشتی را مدنظر قرار دهند کار دستگاه‌های متولی و نظارتی هم آسان‌تر خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: لازم است، ارزش افزوده‌ای برای افرادی که از راه‌های مجاز این محصولات را وارد کرده و مجوزهای لازم را در عرضه محصولات خود اخذ می‌کنند در نظر گرفته شود تا از این طریق هزینه‌های آنان جبران شده و مشوقی هم برای ورود سایر افراد به این مقوله باشد.

وی با بیان اینکه در بحث دارو و مواد غذایی با دوگانگی روبرو هستیم، گفت: امروزه با توجه به تحریم‌ها در زمینه برخی اقلام دارویی با مشکل مواجه هستیم و برخی داروها یا وارد نمی‌شود یا در واردات آن مشکلاتی وجود دارد، بنابراین افرادی که نیازمند آن داروها هستند ناچارند به چرخه‌های غیررسمی متوسل شوند و راه دیگری هم ندارند.

حیدری اضافه کرد: در راستای رفع و یا کاهش این مشکلات تمام شرکت‌های توزیع و پخش مواد غذایی و دارویی را شناسنامه‌دار کرده و این شرکت‌ها را به سمتی سوق داد که به داخل مجموعه‌های رسمی وارد شوند.

وی یادآور شد: در بحث ملزومات پزشکی نیز با رصدهایی که در سطح استان و کشور انجام شده، ملزوماتی مشاهده می‌شود که منشاء تولید آن مشخص نیست اما به وفور مصرف می‌شود لذا باید این مشکلات را که یک روزه بوجود نیامده‌اند را به تدریج و قدم و به قدم و با کمک همدیگر و همراهی مردم حل کرد.

شکل گیری قاچاق معکوس در کردستان

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر و با توجه به گزارش‌های مرزبانی و سایر نهادها، شاهد شکل‌گیری قاچاق معکوس در اقلام مختلف دارویی در استان هستیم.

علی خداویسی افزود: در این زمینه اگر رصد و کنترل سیستمی ازسوی علوم پزشکی انجام شود، می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد چرا که کالاها آن اندازه حجیم نیست که توسط دستگاه‌های الکترونیکی گمرکات  تشخیص داده شود

وی یادآور شد: در زمینه مباحث آرایشی و بهداشتی نیز ۷۰ درصد اقدامات پیشگیرانه است و در این زمینه‌های فعالیتی که آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های می‌توانند انجام دهند از عهده هیچ نهاد دیگری بر نمی‌آید.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان همچنین به داروخانه‌هایی که در بحث قاچاق کالا و اقلام تقلبی فعالیت می‌کنند اشاره کرد و گفت: تعداد این داروخانه در سطح استان بسیار کم و ناچیز است و فقط در سطح شهر سنندج یک یا ۲ مورد وجود دارد که در صورت تداوم در جلسه آینده معرفی خواهند شد.
وی اضافه کرد: در بحث اقلام آرایشی، بهداشتی و سیار محصولات سلامت‌محور در استان کردستان هیچگونه اقلامی به مزایده و یا منقاصه گذاشته نشده تا به فروش برسد وانتظار می‌رود اگر مواردی مشاهده شد آن را به ما اطلاع دهند.

خداویسی اظهار داشت: در زمینه کشفیات نیز در نهایت ۱۰ درصد اقلام کشف و ۹۰ درصد عرضه و رد می‌شود لذا ما نمی‌توانیم روی این ۱۰ درصد مانور بدهیم و باید تلاش کنیم مبادی ورودی را به صورت جدی‌تر کنترل کنیم.

کشف ۶۵۵ راس دام زنده قاچاق

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: از اول امسال تا پایان آذر،  ۶۵۵ راس دام زنده شامل ۵۵۸ راس دام سبک و ۹۷ راس دام سنگین قاچاق تلقی شده و پس از ارجاع به کشتارگاه صنعتی دام استان از طریق مزایده به فروش رسیده است.

محمد سهراب کاکیان به رصد و پایش منظم و روزانه وضعیت توزیع نهاده‌های وارداتی کشاورزی در سطح استان اشاره کرد و افزود: در این زمینه ۲۳۱ گزارش میدانی در قالب فرم‌های مربوطه به وزارتخانه ارسال و ۱۰ پرونده تخلفاتی به مراجع ذیصلاح ارجاع داده شده است.

وی یادآور شد: در حال حاضر نیز سامانه بازارگاه نهاده‌های کشاورزی راه‌اندازی شده و تمام امور مربوط به خرید و فروش نهاده‌ها از طریق این سامانه انجام خواهد شد.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، انجام ۳۵۵ مورد بازدید از مراکز عرضه کود و سموم کشاورزی در قالب ۷۱ گشت مشترک قاچاق در شهرستان‌های استان و جلوگیری از خروج غیرقانونی ۲۵ محموله صادراتی گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای به ارزش وزنی ۴۹۰تن از مرزهای گمرکی باشماق و سیرانبند را از دیگر اقدامات انجام شده اعلام کرد.

نماینده اداره کل ورزش و جوانان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به وجود ۴۵۰ باشگاه ورزشی فعال در استان گفت: در بازدیدهای انجام شده به ۱۱۰ باشگاه در خصوص تخلفات تذکر رسمی و درج در پرونده داده شده و ۲۱ باشگاه نیز پلمب شدند که پس از مهلت یک تا ۲ ماه برای رفع مشکل، مجدد بازگشایی شدند.

محمدصالح عبداللهی افزود: از تعداد موارد پلمب شده سه مورد بخاطر فروش مواد نیروزا بود که در این زمینه کلاس‌های تئوری برای باشگاه‌ها گذاشته شده و تلاش می‌شود این موارد کاهش یابد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.