حمید غیاث الدین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نهضت نهالکاری ابتکاری نو و در جهت گام برداشتن در مسیر توسعه جنگل در کشور است که طی آن ۱۴ میلیون نهال در کشور به صورت همزمان غرس شد.
وی سهم کردستان از این میزان را ۶۰۰ هکتار توسعه جنگلکاری با بذر و ۶۰۰ هکتار با نهال اعلام کرد و افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، بیش از تعهد خود در این زمینه عمل کرده و یک هزار هکتار نهال کاری و یک هزار هکتار بذرکاری انجام شد.
غیاث الدین با اشاره به تامین اعتبار این طرح از محل صندوق توسعه ملی و طرح بوم سازگان زاگرس اضافه کرد: در این طرح ۲۵۰ هزار اصله نهال در تمام مناطق استان با اولویت ۶ شهرستان جنگلی انجام و ۲ هزار چاله برای بذرکاری بنه، بلوط و بادامک حفر شد.
رییس اداره جنگل داری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به مشارکت مطلوب مردم و جوامع محلی و دستگاههای اجرایی از اجرای این طرح، یادآور شد: با به ثمر رسیدن این طرح، در قالب ماده ۳، جوامع محلی و بهره برداران می توانند از این اراضی جنگلی برای اجرای طرح های گردشگری استفاده کنند.
غیاث الدین تاکید کرد: راهحل برون رفت اداره کل منابع طبیعی و سازمان جنگلها در بحث حفاظت از عرصههای جنگلی و مرتعی، واگذاری مدیریت این عرصهها به جوامع محلی و مشارکت آنها در بحث حفاظت و صیانت و بهرهبرداری اصولی و هدفمنداز این عرصهها است.
وی گفت: شعار ما «منابع طبیعی با مردم و برای مردم» است و این شعار همواره باید به عنوان یک اصل تسهیلگری در حوزههای منابع طبیعی نباید فراموش شود.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.