ارسو مینویی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حفاظت و حراست از رودخانە ها و جلوگیری از تخلفات ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم و بستر رودخانە ها، خاک ریزی در بستر، برداشت غیرمجاز مصالح رودخانە ای و آلودگی آب رود خانەها از وظایف بسیار مهم اداره منابع آب است.
وی افزود: در این راستا با فعالیت مستمر اکیپ گشت و بازرسی آب های سطحی، 690 متر مربع از بستر تصرف شدە رودخانە های سطح شهرستان رفع تصرف شدە و بە وضع سابق بازگرداندە شدە است.
رئیس امور منابع آب سروآباد یادآور شد: در این رابطه تعداد 30 نفر شناسایی شده و پرونده یک نفر متخلف جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.
وی اضافه کرد: از مهمترین تخلفات انجام شده می توان به ساخت و ساز غیر مجاز، خاکریزی در مسیر رودخانە، تغییر مسیر جریان آب و کاشت نهال در بستر رودخانە اشاره کرد.
مینویی اظهار داشت: برابر مادە دوم قانون توزیع عادلانە آب، تعیین پهنای بستر و حریم رودخانە ها، انهار، نهر طبیعی، مسیل، مرداب و برکە اعم از اینکە آب فصلی و یا دائم داشتە باشند با وزارت نیرو است.
وی تاکید کرد: کشاورزان، باغداران و عموم مردم قبل از هرگونە فعالیت و انجام معاملە زمین در حاشیە رودخانە ها و آبراهە ها، استعلامات لازم از ادارە منابع آب جهت تعیین پهنای حریم و بستر را انجام دهند.
وی گفت: با توجە بە آمارهای جهانی کشور ما جزء 10 کشور اول دنیا بە لحاظ وقوع سیل و خسارات ناشی از آن بە شمار می رود کە سروآباد نیز با توجە بە حجم بالای بارش ها، شیب زیاد حوزە های آبریز، رودخانە های فصلی و دائم و سایر فاکتورها مستعد این پدیدە است.
رئیس امور منابع آب سروآباد افزود: تصرفات حریم و بستر رودخانە ها بە اشکال و طرق مختلف می تواند سبب تغییر مسیر جریان آب، آب گرفتگی معابر، فرسایش خاک و خسارات جانی و مالی در هنگام وقوع سیلاب شود.
به گزارش ایرنا، کردستان، استانی کوهستانی است و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه ‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می شود که میزان بارندگی سالانه این استان در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلی متر است.
بیشترین میزان بارندگی مربوط به شهرهای مریوان و بانه حدود 800 میلی‌متر در سال و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلی متر و در قسمت مرکزی استان یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر در سال است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشت های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشت های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه هستند.
از مجموع 33 سد استان، 11 سد در حال بهره برداری،10 سد در دست اجرا و 12 مورد نیز مطالعاتی است.
7354 / 3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.