به گزارش خبرنگار ایرنا، بساط های رنگارنگ شان، تقریبا در خیابان های شهر برپاست و همه مدل لوازم آرایشی دارند اما اینکه بهداشتی باشند چندان قابل اطمینان نیست.
با افزایش قیمت ارز و دلار، نرخ لوازم آرایشی و بهداشتی هم سر به فلک کشید چون بیشتر اجناس وارداتی هستند و البته طرفدارانی پر و پا قرص دارند از دختران 10 ساله تا...
سن پایین مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران را حالا دیگر همه مسئولان می دانند و تایید می کنند.
جولان قاچاق در کشور ما پدیده جدیدی نیست و همواره از قاچاق لوازم آرایشی شنیده ایم، البته یکی از دلایل پر رونق شدن بازار قاچاق این نوع کالا، گرایش بسیار زیاد بانوان به مصرف آن است.
کشور ما از لحاظ جمعیتی در رده 17 جهان است ولی در مصرف لوازم آرایشی در ردیف پنج کشور اول جهان هستیم.
نبود نظارت کافی بر این بازار پر سود، دست دلالان، فروشندگان و قاچاقچیان را باز گذاشته تا همین که پا به خیابان می گذاری با انبوهی از مواد آرایشی آن هم به صورت فله ای در بساط دستفروشان مواجه شوی.
لوازمی که قیمت آن خیلی پایین است و به همین دلیل گرایش به مصرف این مواد بیشتر از لوازم استاندارد شده و حالا معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می گوید: مراجعین زیادی بخاطر عارضه های پوستی و اگزما داریم که ناشی از مصرف محصولات آرایشی غیر استاندارد است.
بابک قطبی فرهنگسازی و آموزش عمومی بویژه از طریق رسانه ها را عاملی برای کاهش مصرف محصولات آرایشی قاچاق می داند، البته خوب می دانیم فرهنگسازی یک شبه اتفاق نمی افتد و باید برنامه های حساب تر شده ای به کار بست، مثلا نظارت ها را بیشتر کرد.

** پیشی گرفتن قاچاق از استاندارد
یکی از فروشندگان لوازم بهداشتی و آرایشی در خیابان پاسداران سنندج می گوید: فروشش نسبت به پارسال در همین موقع به یک هفتم کاهش پیدا کرده است.
البته این کاهش فروش را نمی توان از بی رغبتی بانوان به استفاده از لوازم آرایشی دانست چون با گران شدن قیمت ها، مسیرشان از فروشگاه های معتبر خیابان های بالای شهر به سمت بساط دستفروشان خیابان های پر تردد عوض شده و پولشان را آنجا خرج می کنند البته خرید بیشتری هم دارند چون قیمت ها آنجا خیلی پایین تر است.
خیلی از دستفروشان حاضر به مصاحبه نشدند و تنها یکی از آنان غیر استاندارد بودن اجناس خود را رد کرد و درباره ارازنتر بودن شان هم گفت: چون با تعرفه دولتی وارد نمی کنیم (ورود قاچاقی) برای همین ارزان تر است و ارتباطی هم با کیفیت آن ندارد.
یکی از بسته ها را به دستم داد و با نشان دادن بر چسب سلامت و تاریخ انقضا می خواست مجابم کند جنسش استاندارد اروپا و فرانسه را دارد اما همین که گفتم جعل این برچسب و تاریخ که کاری ندارد، بسته را از دستم گرفت و با حرکت دستش گفت خوش آمدی!!!
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان می گوید سه گروه از اقلام آرایشی در بازار وجود دارد که یا از راه قانونی و یا از بازارچه های موقت مرزی وارد شده و یا قاچاق و تقلبی هستند که بخش سوم در دستور کار برخورد قرار دارد.
علی خداویسی با تایید امکان جعل برچسب اصالت و تاریخ مصرف اقلام آرایشی از سوی سودجودیان، اظهار داشت: با توجه به کاهش سن مصرف این اقلام، نیازمند رصد و نظارت دقیق بر بازار هستیم.
او نداشتن تعرفه دولتی را هم بهانه ای برای فرار از قاچاق بودن کالای عرضه شده دانست و افزود: ارزان بودن یک جنس در مقایسه با مشابه استاندارد آن، تنها یک عامل دارد و آن هم تقلبی بودن جنس است که این کالای تقلبی یا قاچاق شده و یا در کارگاه های زیرزمینی غیربهداشتی داخلی تولید شده است.

** دخل خالی و بساط های پر
عضو اتحادیه خرازی فروشان کردستان می گوید: در حالیکه دخل فروشگاه هایی که پارسال بازارشان سکه بود، این روزها خالی شده، بساط دستفروشان روزانه چندین بار پر و خالی می شود و هر آنچه که می آورند زودی به فروش می رود.
امجد افتخار دستفروشی را محصول نرخ بالای بیکاری در استان می داند و معتقد است: درصد بالایی از محصولات آرایشی و بهداشتی موجود در بساط دستفروشان قاچاق است و بسیاری از آنان هم تقلبی که برچسب اصالت و سلامت کالا هم ندارند و اگر هم داشته باشند، جعلی و تقلبی است.
وی اختصاص نیافتن ارز دولتی به محصولات آرایشی پرطرفدار را یکی از عواملی می داند که قاچاقچیان را به وارد کردن محصولات مشابه و تقلبی ترغیب کرده است و می گوید: شرکت های نمایندگی محصولات آرایشی خارجی هم دیگر توان چندانی برای واردات ندارند و رفته رفته کارشان از رونق می افتد.

** سلامت مردم تعارف بردار نیست
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان همچنین می گوید: با هماهنگی دادستانی با توزیع کنندگان و قاچاقچیان دارو و محصولات سلامت محور بشدت برخورد می شود.
خداویسی عقیده دارد باید نظارت بر توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در سطح استان بیشتر شده و متولیان دقیق تر عمل کنند.
وی با بیان اینکه بشدت با متخلفانی که با عرضه کالاهایی سلامت مردم را تهدید کنند، برخورد می شود، افزود: این محصولات ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد و از آنجا که سلامت مردم با قاچاق تهدید می شود از برخورد با خرده فروشان مواد آرایشی و بهداشتی قاچاق هم، نباید چشم پوشی کرد.
خداویسی اضافه کرد: سلامت مردم تعارف بردار نیست و با قاچاق محصولات سلامت محور در هر سطحی که باشد، بشدت برخورد می کنیم.

** کاهش کشفیات
سرهنگ علیرضا فرهادی جانشین اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی کردستان هم معتقد است: کشفیات محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق از ابتدای امسال تا پایان بهمن در مقایسه با پارسال، 74 درصد کاهش داشته است.
کنترل ورود قاچاق که به گفته مسئولان مطلوب است، می ماند نظارت در سطح عرضه که اگر شدت پیدا کند، بساط دستفروشان دیگر رنگ و لعابی نخواهد داشت.

** مصرف نکنیم
شاید یکی از راهکارهای فرهنگی که خود خانم ها می توانند با ترویج آن به سلامت خود و همنوعان شان کمک کنند اینکه وقتی توان خرید محصولات آرایشی گرانقیمت را ندارند، دلخوش به ارزان آن هم نباشند چون از قدیم گفته اند جنس ارزان بی علت نیست و جنس گران بی حکمت...
زیبایی دوستی از صفات همه ما انسان هاست و این در بین بانوان نمود بیشتری دارد اما نباید زیبایی چند ساعته را با پشیمانی و بیماری یک عمر عوض کنیم.
البته این مساله بار نظارتی روی دوش مسئولان را کم نمی کند و آنها هم باید با تشدید نظارت راه را بر سود جویانی که می خواهند از سلامت مردم جیب خود را پر کنند، ببندند.
9937/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.