به گزارش ایرنا، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی روز پنجشنبه در نشست دوره ای استانداران ادواری و مدیران منتخب استان مرکزی در اراک، افزود: جانمایی بسیاری از صنایع و مراکز خدماتی بدون برنامه های اصولی و مطالعات دقیق جغرافیایی انجام شده که علاوه بر بروز مشکلات زیست محیطی توجیه اقتصادی چندانی نیز ندارد.
وی ادامه داد: محل استقرار فرودگاه اراک نمونه آشکار جانمایی های غیراصولی در استان مرکزی است که فعالیت این مرکز خدماتی با وجود هزینه های بسیار و استفاده از تجهیزات مدرن، به هفته ای یک یا 2 پرواز داخلی محدود شده است.
امام جمعه اراک اظهار کرد: اگر چه با پیگیری های مدیریت ارشد استان در سال جاری اعتبار راه اندازی قطار سریع السیر اراک - تهران در ردیف اعتباری ملی دیده شده و با ایجاد این مهم مشکل رفت آمد مردم استان به تهران حل می شود اما، جانمایی اصولی و علمی فرودگاه اراک می توانست نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی استان داشته باشد.
وی بیان کرد: وضعیت نیروی انسانی، استقرار جمعیت در روستاها و شهرهای نقاط مختلف استان و چگونگی ارائه خدمات رسانی دستگاه خدماتی مختلف نیز با آمایش سرزمینی اصولی ساماندهی می شود که باید مورد توجه مدیران استان قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی رکود صنایع را یکی دیگر از مشکلات این استان عنوان کرد و گفت: فرسودگی تجهیزات و عوامل تولید و نیروی انسانی غیر متخصص از مهمترین مشکلات صنایع استان مرکزی است که حل این مشکل نیازمند مداخله جدی وزارتخانه های مختلف است.
وی افزود: علاوه بر شرکت های صنایع، کابل سازی و آونگان شرکت های هپکو، ماشین سازی، واگن پارس و آذرآب نیز با کمترین ظرفیت خود فعالیت می کنند که در صورت بی توجهی به مشکلات این صنایع پیچیدگی مسائل ایجاد می شود.
امام جمعه اراک یادآوری کرد: سازمان خصوصی سازی با واگذاری های غیر اصولی واحدهای تولیدی شهرستان اراک مشکلات اقتصادی و امنیتی بسیاری را بر استان تحمیل کرده و با وجود پیگیری های دفتر نماینده ولی فقیه و مدیریت ارشد استان همچنان هیچ یک از مقامات ارشد دولتی پاسخگوی این مسئله مهم نیستند.
وی افزود: به تازگی زمزه تصمیماتی برای فروش نیروگاه، پتروشیمی و پالایشگاه شازند از سوی سازمان خصوصی سازی شندیه می شود که مدیریت استان باید از تکرار تجارب ناموفق پیشین در این راستا بیاموزد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: پالایشگاه شازند با تولید روزانه بیش از 17 میلیون لیتر بنزین یورو چهار مهمترین و مدرنترین پالایشگاه کشور محسوب می شود اما با این وجود سازمان خصوصی سازی قیمت تمام شده این واحد تولیدی را 20 هزار میلیارد ریال عنوان کرده که از این میزان نیز هیچ رقمی به خزانه دولت واریز نمی شود.
وی ادامه داد: قیمت گذاری مناسب و کارشناسی و اهلیت افراد متقاضی باید در واگذاری واحدهای تولیدی به درستی دیده شود و مسئولان استان نباید اجازه دهند تجربه واگذاری هپکو و آونگان در استان تکرار شود.
آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: به فرموده رهبر معظم انقلاب، اصل 44 قانون اساسی و واگذاری واحدهای تولیدی باید انقلابی در صنعت و اقتصاد کشور ایجاد می کرد اما با اقدامات خودسرانه و بدون مطالعه سازمان خصوصی این حوزه تنها مشکل آفرین شد.
وی اظهار کرد: واحدهای تولیدی کشور و استان مرکزی باید با بهره گیری از ظرفیت های علمی و فناوری داخلی به بهترین شرایط تولید برسد و علاوه بر تامین نیازهای داخل، سهم مهمی در بازارهای جهانی داشته باشد.
استاندار استان مرکزی نیز گفت: مجمع استانداران ظرفیتی ویژه و مهم در راستای بهره گیری از تجارب و ظرفیت علمی مدیران گذشته است.
سید علی آقازاده افزود: هر یک از استانداران اسبق استان مرکزی در مقاطع مختلف بعد از پیروزی انقلاب منشاء آثار و برکات بسیاری بوده اند که مردم از این خدمات ارزنده بهره مند هستند.
وی بیان کرد: تجارب مجمع استانداران به عنوان ظرفیت کلیدی مدیریتی و سرمایه فکری ارزشمند در پیگیری اولویت ها و راهبردهای هدفگذاری شده بهره گیری می شود.
استاندار استان مرکزی گفت: توسعه دانشگاه و ایجاد ارتباط این مراکز علمی با صنایع، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و نخبگان، اصلاح الگوی مصرف، مدیریت آب، هدایتگری اصولی سرمایه گذاری و تولید و پیگیری امور اشتغال به خصوص اشتغال روستایی و حل مشکلات صنایع از مسائلی است که در استان هدافگذاری شده است.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، استان مرکزی در سال گذشته با نرخ بیکاری هشت و 9 دهم درصد کمترین نرخ بیکاری را در کشور داشته است که نسبت به سال 1395 یک درصد رشد در کاهش نرخ بیکاری مشاهده می شود.
آقازاده بیان کرد: با وجود اینکه تا پایان سال گذشته میزان بارندگی استان کمتر از 80 میلیمتر بود اما از ابتدای سال جاری تا کنون این مهم به 200 میلیمتر رسیده و تا رسیدن به نقطه مطلوب حدود 50 میلیمتر دیگر فاصله وجود دارد.
وی بیان کرد: بیش از 77 درصد از جمعیت حدود یک میلیون 500 هزار نفری استان مرکزی در شهرها و 23 درصد در روستاها زندگی می کنند که برای رسیدن به تناسب در این بخش ایجاد اشتغال خرد روستایی و خدمات رسانی همه جانبه در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار مرکزی دولت تدبیر و امید را مظلوم ترین دولت تاریخ انقلاب اسلامی معرفی کرد و گفت: با وجود اینکه عملکرد دولت در پنج سال گذشته بسیار درخشان و قابل قبول است اما جناح بازی های سیاسی و اختلاف نظرها این عملکرد مثبت را زیر سوال برده است.
وی بیان کرد: اگر چه آمریکا در مقوله برجام بدعهدی کرد اما این معاهده بین المللی سند افتخار ایران اسلامی است چرا که از همه ارزش ها و دستاوردهای نظام اسلامی در طول 40 سال گذشته در این سند دفاع شده است.
دبیرمجمع استانداران کشور نیز در این نشست گفت: این مجمع ظرفیتی از مدیران برجسته استانی است که تجارب ارزنده ای در استان های مختلف دارند و اعضای آن نیز از ترکیب استانداران فعلی و سابق است.
حسین طاهری بیان کرد: مجمع استانداران کشور در سال 1384 تشکیل شد و دارای زیرمجموعه ای فعال تحت عنوان کمیته های استانی است و نشست های عمومی این مجمع نیز ماهانه برگزار می شود.
وی بیان کرد: رونق تولید، استفاده از ظرفیت های منطقه ای و مشارکت مردم در برنامه های کلان مهمترین اهداف این انجمن است که با جدیت دنبال می شود.
دبیرمجمع استانداران کشور اظهار کرد: جایگزینی تولید صادرات محور بر تولید مصرف محور یکی از مهمترین برنامه های این مجمع است که در این راستا شناسایی و آسیب شناسی صنایع مختلف کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: استان مرکزی یکی از استان های مهم در تحولات کشور است و اعضای مجمع استانداران با گنجینه بزرگ اندوخته ها و تجارب سازنده می توانند در حل چالش ها و سرعت بخشی به آهنگ توسعه این منطقه اثرگذار باشند.
شماری از استانداران پیشین استان مرکزی نیز در این نشست به بیان تجربیات و دیدگاه های خود در راستای جایگاه او توسعه استان ارائه کردند.
علی اکبر شعبانی فرد از استانداران سابق استان مرکزی گفت: بخش عمده ای از نقاط مختلف کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به صورت سلیقه ای مدیریت شد که این مهم باید اصلاح شود و مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
وی ادامه داد: ریزگردهای محلی از مهمترین مشکلات زیست محیطی شهر اراک است که می توان با انتقال پساب فاضلاب این شهر به دشت فراهان و تالاب میقان بخش عمده ای از کانونهی ریزگرد محلی را کنترل کرد.
محمدعلی خواجه پیری یکی دیگر از استانداران سابق استان مرکزی گفت: بسیاری از مردم این استان به خصوص شهرستان اراک نسبت به شهر و دیار خود تعصب ندارند و سرمایه هایشان را به سایر نقاط کشور به ویژه تهران منتقل می کنند که این مهم نیازمند فرهنگ سازی از سوی رسانه ها و صدا و سیما است.
وی بیان کرد: سوابق تاریخی درخشان و مفاخر استان مرکزی حتی برای جوانان و نوجوانان خود این استان ناشناخته و غریب هستند که می طلبد دستگاه های فرهنگی استان نسبت به این مسئله مهم برنامه ریزی کنند.
علی دانش منفرد یکی دیگر از استانداران سابق استان مرکزی گفت: بخش کشاورزی این استان آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته و بخش عمده ای از منابع در راستای توسعه صنعت به کار گرفته می شود.
وی ادامه داد: استان مرکزی همانطور که در بخش صنعت سرآمد دیگر استان های کشور است در بخش کشاورزی و به خصوص تولید گندم، لوبیا و انواع گل و گیاه نیز از ظرفیت های ارزشمندی برخودار است که می طلبد در راستای بهره گیری از این ظرفیت ها با اختصاص متوازن منابع مالی استفاده کرد.
علی جابری همدانی یکی دیگر از استانداران سابق استان مرکزی بیان کرد: مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی باید طرح تکریم ارباب رجوع را احیا کرده و برای حل مشکلات مردم با تمام ظرفیت درون دستگاهی تلاش کنند.
استان مرکزی دارای 12 شهرستان ، 33 شهر ، 66 دهستان، یکهزار و 273آبادی دارای سکنه است.
استان مرکزی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 17 مدیر ارشد بر سکوی مدیریت کلان خود داشته است.
3017/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.