سید «علی آقازاده » شامگاه چهارشنبه در حاشیه آیین بهره‌برداری از ارگ تاریخی میشیجان از توابع خمین، در جمع خبرنگاران افزود: فعالیت‌های بزرگ صنعتی، کشاورزی، فرآورده‌های کشاورزی و دام و طیور نوید افق مهاجرت معکوس این شهرستان را می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از متقاضیان برای سرمایه‌گذاری مورد نیاز خمین اعلام آمادگی کردند، ادامه داد: رونق اقتصادی زمینه مهاجرت معکوس را فراهم می‌آورد. 
استاندار مرکزی مرمت ارگ میشیجان را از بزرگترین طرح‌های گردشگری استان و کشور دانست و اظهار داشت: این بنای تاریخی متعلق ۷۰۰ سال گذشته است.
آقازاده گفت: این جاذبه گردشگری خمین از سوی علاقه‌مندان به آثار تاریخی بازسازی شده و وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این بنا را بهترین شکل بازسازی کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های گردشگری نظیر ارگ تاریخی سبب اشتغال جوانان جویای کار می‌شود، تصریح کرد: این طرح گردشگری زمینه اشتغال ۶۲ نفر به شکل مستقیم و ۱۳۰ نفر غیرمستقیم را فراهم کرده است.
استاندار مرکزی افزود: ۲ هتل در زادگاه امام راحل مراحل ساخت را می‌گذراندکه مکملی برای این طرح بزرگ گردشگری است.
آقازاده ادامه داد: گردشگران داخلی و خارجی در نوبت بازدید از ارگ تاریخی میشیجان هستند و حضور این گردشگران می‌تواند گردشگری استان را احیا کند.
وی گفت: در راستای فعالیت این ارگ تاریخی و رونق اقتصادی خمین و روستای میشیجان باید بوم‌گردی و بازرچه صنایع دستی استان و شهرستان در مسیر ورودی به این بنای تاریخی راه‌اندازی شود.
استاندار مرکزی اظهار داشت: ارگ تاریخی میشیجان ظرفیت برگزاری همایش‌های مهم ملی  و استانی نظیر شورای اداری را دارد.

ارگ تاریخی میشیجان روز چهارشنبه با حضور مسئولان محلی و مردم بهره‌برداری شد.
این بنای ارزشمند تاریخی متعلق به دوره قاجاریه است و عملیات مرمت این بنای تاریخی سال ۹۴ کلید خورده است.
در این ارگ تاریخی کاربری‌های نوینی شامل موزه گالری، موزه مردم‌شناسی، فضای رستوران سنتی، غرفه‌های صنایع‌دستی و عکاسی و  مجتمع اقامتی افزوده شده است.
 ساختمان اصلی این بنا در ۲ طبقه به شکل چهارضلعی با نمای گچ و آجر به‌عنوان محل اقامت امیرحشمت از نوادگان قاجار در وسط عمارت قرار گرفته و ضلع شمالی و غربی محوطه گلخانه، مطبخ، انبار غلات، حیاط خلوت و محل اسکان خادمان تعبیه شده بود، جنوب محوطه نیز کالسکه‌خانه با سقف چهار گنبدی قرار دارد.
این عمارت در قسمت شمال و جنوب خود دارای ۲ برج دیده‌بانی است و هشتی ورودی نیز در قسمت جنوب شرقی بنا واقع شده است.
ارگ میشیجان به لحاظ اهمیت تاریخی خود در سال ۱۳۸۶ به شماره ۲۹۷۰۵ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
این بنای تاریخی در زمینی هشت ضلعی به وسعت حدود یک هکتار در روستای میشیجان علیا در پنج کیلومتری شهرستان خمین واقع شده است.
 
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.