چه حیف است که روزی را به نام "روز شهروندی" در تقویم نداریم تا بتوانیم از آن طرف ماجرا هم نظاره گر وضعیت موجود باشیم. اجازه دهید در این مقال دست به بدعت بزنیم و روز شهرداری ها را با روز شهروندان یکی بگیریم، چراکه شهرداری ساری با سرلوحه قرار دادن شعار " همت شهرداری، همراهی شهروندان" سعی کرده است نقشی متعادل در جریان زندگی شهری برای کارگزار و شهروند فراهم آورد.

نباید فراموش کنیم کارکنان شهرداری ها، در درجه اول شهروندان همان شهر هستند. بنابراین نقشی ویژه به عهده آنهاست که با مدد گرفتن از آن میتوانند خدمات بهتری را به شهر( به عنوان موجودی زنده و پویا) ارائه نمایند.

این روز تقویمی، فرصت مناسبی است تا نگاهی کوتاه و فهرست وار به خدمات شهرداری ساری داشته باشیم و همچنین نقش شهروندان ساروی را در ارتقاء کیفیت زندگی شان بررسی کنیم.

در 4 سال گذشته که تیم جدید مدیریت شهری سکان هدایت کهن شهر ساری را به عهده گرفت، به گواهی آمار و میزان استقبال شهروندان از فراخوان ها، برنامه ها و درخواست های شهرداری ساری، تغییرات شگرفی در مرکز استان مازندران رخ داده است که ساری را پیشانی مازندران بدل نموده و این موضوع را اثبات کرده است که هرگاه شهروندان حضور و همکاری بالایی با تیم مدیریت شهری داشته باشند، می توان توقع تغییرات معناداری را داشت.

به عنوان یک نمونه کوچک باید به " طرح بزرگ کانال هدایت آب های سطحی و جمع آوری فاضلاب" در ساری اشاره کرد. طرحی که بیش از 2 دهه از مطالعات اولیه آن می گذشت اما در هیچ دوره ای به صورت جدی به جریان نیافتد .

ین تاخیر باعث می شد که ساری با کوچکترین بارندگی مداومی بدل به دریاچه شود و آسیب های فراوانی به اموال عمومی وارد آورد.

شهرداری ساری با اتکا اعتماد و همکاری عمومی شهروندان این طرح بزرگ را به جریان انداخت که به ناچار اختلالاتی را در رفت و آمد عمومی ایجاد می کرد. کنده کاری های فراوان، سروصدای ایجاد شده از عملیات عمرانی، گل آلود شدن محل کانال ها بعد از بارندگی و بسیاری از موارد دیگر کار را برای اجرای این طرح دشوار کرده بود اما شهرداری ساری از دو سال گذشته به پشتوانه همراهی عمومی موفق شد با کمترین چالش ممکن این طرح موثر را آغاز کند و پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته باشد. طرحی که نتیجه درخشان آن در سال ها و دهه های بعد بر همگان آشکار خواهد شد.

اگر همراهی مردم ساری و اعتماد آنها به تیم مدیریت شهری و شعار عملگرایی نبود آیا امکان احداث "پارک ملل" آن هم تنها در 100 روز وجود داشت؟

اگر مشارکت عمومی و همت شهرداری به پشتیبانی این مشارکت نبود آیا آرزوی دیرینه مردم ساری برای خروج پادگان از شهر و بدل شدن آن ، فضای بسته وخارج از دسترس شهروندان به بوستانی مفرح و کاربردی وجود داشت؟

شک نکنید اگر همراهی شما شهروندان ساروی نبود ، میانگذر شمالی، بعد از ۲۰ سال انتظار بازگشایی نمی شد و پل های شهیدان رضایی( در بلوار کشاورز) و شهید نوری( در عبور ذغالچال) به سرانجام نمی رسید.

این حس مطالبه گری و پیشرفت مردم ساری بود که این جسارت را به تیم مدیریت شهری بخشید تا در اوج گرفتاری های اقتصادی کشور، همزمان چندین پروژه مهم را به پیش ببرد و موفق شود تنها در ۴ سال ۱۳ پارک، از جمله پارک های ملت، نور،مادر، اتحاد، بهار ، پیوند ۱۰ ، روشن ، جهان نما ، جهاد، صادقیه و ملل را به اندک پارک های موجود در شهر اضافه کند.

این اعتماد شما به شهرداری ساری بود که باعث شد با آغوش باز، بازگشایی امامزاده یحیی(ع) و امامزاده عباس(ع) را بپذیرید تا محیطی مناسب و درخور شان این امامزادگان و شهروندان ساروی را فراهم آوریم. شهرداری ساری به خاطر این اعتماد از شهروندان ساری سپاسگزار است و به همین خاطر به افتخار شما شهروندان "روز شهرداری ها" را در ساری" روز شهرداری و شهروندان"می داند.

در ۴ سال گذشته تنها ایجاد مکان ها و امکانات جدید مد نظر شهرداری نبود ، بلکه همزمان به بازپیرایی و تکمیل پروژه های نیمه کاره نیز اقدام کرد، زیرا خود را موظف به برآوردن وعده هایی می دانست که پیشتر به مردم داده شده است.

از جمله این موارد می توان به بازپیرایی پارک های قائم، کوشا سنگ ، و گلها و زیباسازی میدان های معلم و ساری کنار اشاره کرد.

اصلاحات هندسی فراوان و ایجادزیرگذرهای جدید کمک شایانی به کاهش بار ترافیکی ساری کرده است و اگر نبود این اقدامات فوری و گسترده شاید امروز ساری در ترافیکی فلج کننده اسیر بود. این امر البته به معنای آغاز راه ترافیکی برای شهرداری ساری است و با توجه به نگاه موکد مهدی عبوری؛ شهردار ساری " ترافیک" یکی از سه اولویت اصلی شهرداری در سال ۹۶ خواهد بود.

برای ذکر خدمات شهرداری ساری در ۴ سال گذشته نیازمند پژوهشی همه گیر هستیم که در این فرصت نمی گنجد اما حیف است که به یکی از بزرگترین دستاوردهای شهرداری ساری که با تائید شما شهروندان به الگوی اصلی توسعه در مرکز استان بدل شد اشاره ای نکنیم.

"گردشگری محور توسعه ساری" اصلی ترین پرنسیب تیم مدیریت شهری بود که بارها از طریق برنامه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، هنری و تورهای گردشگری تائید مردم ساری را درباره آن اخذ کرد.
به جرات می توان گفت اکثر طرح های شهرداری با پیوست فرهنگی وگردشگری به اجرا در آمده است که طرح هایی مثل پارک ملل، میدان ابن شهرآشوب، بازارچه های هنری و فرهنگی در همه پارک های شهر و افزایش قابل توجه برنامه های فرهنگی و تفریحی از جمله مهمترین آنهاست.

این تداوم کار ، تلاش و پی گیری باعث شد که ساری در نوروز سال ۹۵ بعد از ۴ دهه عزلت در جمع ۳ شهر نخست گردشگری ایران قرار گیرد و ساری را بار دیگر به مردم ایران بشناساند.

به گواه آمارها ورود و اقامت گردشگران خارجی در ۳ سال گذشته رشدی ۸۰ درصدی داشته است که این رشد در کنار افزایش میزان اقامت گردشگران داخلی باعث شد نام ساری و مهمان نوازی مردمانش دوباره زنده شود.

همه این موفقیت ها هرگز بدون همیاری و همراهی و اعتماد و پشتیبانی شما مردم بزرگ ساری به دست نمی آمد. ما یک شهریم، یک بدن واحد با گذشته ای مشترک. تلاش ما این است که این گذشته باشکوه را به امروزی شایسته و آینده ای درخشان گره بزنیم و شهری را شایسته نام ساری و ساروی فراهم آوریم.

در این روز که متعلق به شهرداری و شهروندان است تیم مدیریت شهری مجددا با شما هم پیمان می شود که از هیچ تلاشی برای پیشرفت ساری و سربلندی شهروندان ساروی دریغ نورزد.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 693826
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.