در ادامه این مطلب آمده است: در سال های اخیر مشاهده شده تعدادی از کشاورزان منطقه خاوه و چواری، به جای سپاسگزاری نعمت باران سال آبی جاری، که باعث شکوفایی کشتزارهای گندم شده، در اوج ناباوری، با اجاره دادن جای کشتزارها به کشاورزان استان های همجوار، سیب زمینی را جایگزین گندم کرده اند.
دشت خاوه را می توان یکی از بهترین مناطق دلفان از نظر آب و خاک نامید، این دشت وسیع به برکت سفره های زیر زمینی آب، هموار بودن اراضی آن و خاک مرغوب، یکی از حاصلخیز ترین مناطق کشاورزی دلفان به شمار می رود که بخش اعظمی از تولیدات کشاورزی این منطقه را به خود اختصاص داده است.
این دشت به دلیل مستعد بودن برای ذخیره نزولات آسمان، پر آب ترین منطقه دلفان نیز محسوب می شود بطوری که علاوه بر حفر چاه های مجاز و غیر مجاز کشاورزی، آب شرب شهر نورآباد و بسیاری از روستاهای کم آب منطقه را نیز تامین می کند.
در سالهای اخیر بسیاری از کشاورزان این منطقه با تغییر رویه در کشت محصولات سنتی مانند گندم، جو و سایر حبوبات، با واگذاری این اراضی به بهره برداران غیر بومی در قبال بهایی اندک، علاوه بر کاهش تولید محصول استراتژیک گندم، باعث تهدید جدی کیفیت خاک اراضی تحت کشت و بهره برداری بی رویه از سفره های زیر زمینی آب گردیده اند.
این در حالی است که همه می دانیم محصول گندم یا همان قوت لا یموت مردم، تنها محصولی است که از آن به عنوان محصول استراتژیک و اساس استقلال کشاورزی نیز یاد می شود؛ محصولی که علیرغم ناسپاسی بسیاری از مردم، هنوز هم برکت سفره ی همان مردم ناسپاس می باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان در سال گذشته با اشاره به خشکسالی و افت سفره‌های آب زیرزمینی لرستان گفته بود: در اجرای سیاست‌های شورای حفاظت از منابع آب لرستان، و به حکم رئیس قوه قضائیه، برداشت آب از چاه‌های کشاورزی برای کشت محصولات آب‌بر نظیر هندوانه، پیاز و سیب‌زمینی ممنوع است و در صورت تخلف این چاه‌ها پلمپ خواهند شد، همچنین برداشت غیرمجاز آب هم از دشت‌های استان ممنوع بوده و در صورت مشاهده اینگونه چاه‌ها نیز پلمپ خواهند شد.
این در حالی است که به علت خشکسالی سال های اخیر، و کاهش مخازن زیر زمینی آب، هر گونه بهره برداری بی رویه و غیر مجاز، از آب های منطقه ممنوع اعلام شده بود.
باتوجه به اینکه میزان مصرف آب یک کیلوخیار200لیتراست و میزان مصرف یک عدد سیب زمینی 100گرمی 25لیتر آب است مطمئنا اگر کشاورزانی که اقدام به این کار غیر حرفه ای که نوع کفر نعمت نیز محسوب می شود، نموده اند، تجربه تناول آرد بلوط، و یا ریشه بو داده گیاه گَوَن را داشتند، دست به چنین اقدام زشتی نمی زدند.
لازم بذکر است در سال های گذشته چندین بار سلام دلفان به بررسی این موضوع پرداخته است ، اما همچنان مسئولین مربوطه تدبیری برای رفع این مشکل جدی نیاندیشیده اند.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی سلام دلفان
6289/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.