به گزارش ایرنا سید موسی خادمی روز شنبه در نشست ستاد بحران استان که با حضور دکتر روحانی رییس جمهور در فرودگاه خرم آباد برگزار شد، اظهار داشت: دکتر روحانی همچنین دستورات لازم برای بررسی وضعیت آسیب دیدگان خصوصا نجات جان مردم را صادر می کردند.
وی ادامه داد: در این راستا وزرای محترم، روسای سازمانها و معاونین وزیر را راهی استان کرده و آنچه در توان داشتند برای لرستان بکار گرفتند.
استاندار لرستان ادامه داد: در طی 24 ساعت نزدیک 200 میلیمتر بارش ثبت شد، در یک زمان کوتاه که با شیب بالا استان سیلابی شد که در 50 سال اخیر بی سابقه بود.
خادمی بیان کرد: ظرفیت عبور کشکان سه هزار مترمکعب بر ثانیه است که به 6هزار مترمکعب رسید همچنین خرم رود با ظرفیت 400 به 700 و تیره دورود با ظرفیت380 به 550 مترمکعب رسید.
وی ادامه داد: 6 هزار واحد تجاری و 35 هزار واحد مسکونی خسارت دید همچنین ارتباط تلفن و مخابرات 360 روستا و 10 شهر از بین رفت، برق یکهزارو 145 روستا، گاز 18 روستا، آب 796 روستا و 10 شهر قطع شد.
وی افزود: یکهزار کیلومتر راه شهری و روستایی و 740 حلقه پل، 60 هکتار زمین زراعی و 6هزار هکتار باغ خسارت دید.
استاندار لرستان اضافه کرد: 21 هزار تن محصول مزارع ماهی از بین رفت که مجموعه خسارت بخش کشاورزی 12هزار میلیارد ریال است.
خادمی گفت: 634 خودرو خسارت دید، اماکن دولتی از بین رفته و بالا آمدن سد سیمره 11 روستایی استان را زیر آب برد که قرار بود 200 میلیون مترمکعب از این سد به استان تخصیص داده شود که تاکنون محقق نشده است.
استاندار لرستان خواستار تدبیر سریع برای رفع مشکل اسکان موقت و دائمی سیلزدگان شد و گفت: باید وام های معیشت و کمکهای بلاعوض پرداخت شود تا بخشی از لوازم خانگی افراد جبران گردد.
خادمی با تاکید بر تامین زمین های جدید برای احداث منازل افزود: پیشنهاد می شود اعتبارات عمرانی سالجاری استان در 6 ماهه نخست تخصیص یابد تا بتوان بخشی از اقدامات فوری در رابطه با سیلزدگان را انجام داد.
وی با بیان اینکه لرستان فاقد سد تنظیم کننده است ادامه داد: ظرفیت کل سدهای لرستان با 12 میلیارد متر مکعب رواناب معادل 207 میلیون متر مکعب یعنی کمتر از یک درصد ذخیره آب کشور است و در صورت هزینه 20 هزار میلیارد ریال و تکمیل سدهای در دست ساخت 230 میلیون متر مکعب به ظرفیت ذخیره استان اضافه می شود.
وی اضافه کرد: چنانچه سدهایی با ظرفیت 500 میلیون و یا یک میلیارد متر مکعب در استان احداث شود می توان آثار سیل را کاهش داد.
استاندار لرستان خواستار بازنگری در تخصیص آب استان شد و گفت: در این مساله به استان های بالادست از جمله لرستان ظلم شده که باید علاوه بر جبران این مهم، طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در دستور کار قرار گیرد.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری روز شنبه به منظور بازدید از مناطق سیلزده لرستان وارد فرودگاه خرم آباد شد.
رییس جمهور در بدو ورود به خرم آباد مورد استقبال آیت الله سید احمد میرعمادی نماینده ولی فقیه و سیدموسی خادمی استاندار لرستان و جمعی از مسئولان استان قرار گرفت.
دکتر روحانی که در این سفر وزرای کشور، راه وشهرسازی ، اطلاعات ، نیرو، جهادکشاورزی و رئیس دفتر رییس جمهوری وی را همراهی می کنند پس از ورود به فرودگاه خرم آباد در نشست ستاد بحران استان لرستان شرکت خواهند کرد.
دکتر روحانی سپس برای بررسی مشکلات مناطق سیلزده به شهرستان پلدختر عزیمت خواهند کرد.
در جریان سیل اخیر معاون اول رییس جمهور ، چند تن از وزرا از جمله وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات ، ورزش و جوانان ، بهداشت و درمان ، جهادکشاورزی ، نیرو ، آموزش و پرورش ، راه و شهرسازی و 35 تن از مقام های کشوری و لشکری از مناطق سیلزده لرستان بازدید کرده اند.
سیل 12 فروردین در لرستان علاوه بر برجای گذاشتن حدود 40هزار میلیارد ریال خسارت جان 15 نفر را نیز گرفت.
3210/7269/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.