در ادامه این مطلب آمده است: این پروژه‌ی عمرانی که به گفته‌ استاندار لرستان، از برنامه‌ی زمانی خود جا مانده‌است، با مشکلات متعددی برای افتتاح روبه‌رو است.
دست اندرکاران پروژه مهم‌ترین این مشکلات را عدم برنامه‌ریزی دقیق، تامین اعتبار و اعتصاب کامیون‌داران در ماه‌های اخیر می‌دانند که به گفته‌ی آن‌ها بخش قابل توجهی از این مشکلات رفع شده است.
حال اما جدیدترین مشکل پیش‌روی این پروژه، بارش‌های فصلی است؛ به طوری‌که به گفته احمد مرادپور، معاون عمرانی استانداری لرستان، «اگر وضعیت آب و هوا 20 روز اجازه بدهد، این پروژه آسفالت و بهره‌برداری می‌شود.
گفته‌های مرادپور در حالی است که بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد بخش اعظمی از پروژه مذکور انجام نشده است و به این زودی‌ها نیز نمی‌توان انتظار افتتاح و بهره‌برداری آن را داشت.
از سوی دیگر، اعضای شورای شهر خرم‌آباد نیز اطلاعات متعدد و گاه متناقضی در این خصوص می‌دهند که بیان‌گر آماده نبودن پروژه برای افتتاح است.
اگرچه قرار بر این بود که زیرگذر بهارستان تا دی‌ماه سال جاری به بهره‌برداری برسد اما به دلیل عدم تکمیل کار، این امر به تعویق افتاد؛ به طوری‌که برخی افتتاح این پروژه را در بهمن‌ماه سال جاری و هم‌زمان با ایام دهه‌ی فجر تخمین می‌زنند. حال با گذشت 4 سال، «شرکت توزیع برق و سازمان همیاری شهرداری خرم‌آباد» نیز به کمک 3 نهاد استانداری، شهرداری و قرارگاه خاتم‌الانبیا آمده اند تا ماجرای بهارستان را ختم به خیر کنند.

ماجرای بهارستان
ماجرای بهارستان به 4 سال قبل برمی‌گردد؛ زمانی که در سال 1393 این پروژه با1240 میلیارد ریال اعتبار کلنگ‌زنی شد و قرار بر این بود که در مدت 24 ماه بهره‌برداری شود.
پس از آن اما ادامه عملیات عمرانی طرح به دلیل عدم تامین منابع مالی با وقفه‌های زیادی روبه‌رو شد؛ پس از آن نیز طی صحبت‌ها و مذاکراتی که با قرارگاه خاتم‌الانبیا انجام گرفت، تکمیل پروژه بر عهده این نهاد گذاشته شد.
حال با گذشت 4 سال از آغاز این پروژه و در حالی این پروژه ورد زبان مردم جنوب شرق شهر شده و دردسرهایی را نیز برای آن‌ها ایجاد کرده است، تلاش‌ها برای ختم به خیر کردن داستان بهارستان شروع شده و شرکت توزیع برق و سازمان همیاری شهرداری‌های لرستان نیز به این ماجرا ورود کرده‌اند.
در روزهای اخیر استاندار لرستان به مطالبی در این خصوص اشاره کرده است.
موسی خادمی با اشاره به این‌که شهرداری خرم‌آباد توانایی تامین مالی پروژه را ندارد گفته است که از دستگاه‌های مختلف به منظور اتمام پروژه کمک گرفته‌ایم. به گفته او شرکت توزیع برق نیز به روشنایی پروژه کمک خواهد کرد.
استاندار لرستان اما در نهایت زمان دقیقی برای افتتاح پروژه اعلام نمی‌کند. این در حالی است که معاون عمرانی استاندار در این خصوص گفته است اگر در مدت 20 روز بارندگی نداشته باشیم، پروژه افتتاح می‌شود. احمد مرادپور اعلام کرده است که روند عملیاتی شدن این پروژه مشکلی ندارد و منتظر بهبود وضعیت آب و هوایی هستیم. به گفته‌ی او از این پروژه تنها مرحله‌ی آسفالت باقی مانده است تا به بهره‌برداری برسد.

زیرگذر بهارستان یا پیراهن عثمان؟
بنابر گزارش‌ها، شورای اسلامی شهر خرم‌آباد در سوی دیگر ماجرا قرار دارد. دو تن از اعضای این شورا با خبرنگار سیمره به گفت‌‌وگو نشستند اما اطلاعاتی متضاد با یک‌دیگر ارائه دادند. اسماعیل رضایی یکی از این افراد بود. او با «پیراهن عثمان» خواندن طرح زیرگذر بهارستان به تلاش و برنامه‌ریزی شورای شهر برای اتمام پروژه‌های نیمه تمامی چون زیرگذر بهارستان اشاره می‌کند و معتقد است که این طرح غیرکارشناسی به شهرداری و شورای شهر تحمیل شده است؛ با این حال تلاش شورای شهر بر اتمام پروژه در سال جاری است. او را می‌توان یکی از مخالفان اجرای این طرح دانست.
سیدعلی‌محمد صالحی‌نسب دیگر عضو شورای اسلامی شهر خرم‌آباد نیز با فعال خواندن پروژه، زمانی برای افتتاح تخمین می‌زند. او این زمان را بهمن‌ماه سال جاری عنوان می‌کند و می‌‌گوید: «پیش از این قرار بود که در دی‌ماه امسال این زیرگذر افتتاح شود اما به دلیل این‌که پروژه به برنامه زمانبندی نرسید، بنابراین فکر می‌کنیم تا بهمن امسال و همزمان با ایام‌الله دهه‌ی فجر شاهد افتتاح و بهره‌برداری آن باشیم.»
صالحی‌‌نسب هم‌چنین با عنوان این‌که زیرگذر بهارستان 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد بیان می‌کند: «مشکل تامین اعتبار پروژه نیز حل شده و قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان مجری کار در حال فعالیت برای اتمام پروژه است.»
به گفته‌ی صالحی نسب این طرح در اجرا با تاخیر زیادی روبه‌رو شده بود اما مطمئن هستیم که به نتیجه خواهد رسید و این نوید را به مردم بهارستان می‌دهیم که با افتتاح طرح، بسیاری از مشکلات چون مسائل ترافیکی که در حال حاضر در منطقه وجود دارد از بین خواهد رفت.
دو مانع مهم تعویق پروژه
گزارش‌ها حاکی از آن است که در کنار «بارش‌های فصلی» که مانع جدید افتتاح بهارستان به شمار می‌رود، می توان از «مسائل مالی» به عنوان مهم‌ترین و البته قدیمی‌ترین موانع افتتاح پروژه بهارستان یاد کرد.
در همین رابطه، معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری خرم‌آباد با اشاره به این‌که مهم‌ترین بهانه برای تعویق در اجرای طرح «مسایل مالی» است می‌گوید: «قرار بود 35 میلیارد تومان از سوی شهرداری به پیمانکار پرداخت شود و این در حالی است که تنها 7 میلیارد و 200 میلیون تومان پرداختی داشته‌ایم.»
خسرو اتابک در گفت‌وگو با «سیمره» با اشاره به این‌که تنها 10 درصد از پروژه باقی مانده است، از تلاش شهرداری برای افتتاح پروژه تا دهه فجر خبر می دهد.
به گفته او اخیرا نیز سازمان همیاری شهرداری‌های لرستان به پروژه ورود کرده و درصدد حل این مسائل است تا هرچه زودتر پروژه به اتمام برسد. اتابک در خصوص باقی مانده این پروژه می گوید: «بخشی از کار شامل زیرسازی، آسفالت، هندریل، گاردریل و روشنایی که نزدیک به 10 درصد از پروژه را دربر می گیرد، باقی مانده است که انجام آن را به سازمان همیاری شهرداری خرم آباد واگذار کرده ایم و در واقع این بخش از کار در دست پیمانکار یا همان قرارگاه خاتم‌الانبیا نیست.»
او هم‌چنین مهم ترین مشکل حال حاضر پروژه را وجود بارش های فصلی می داند ادامه می دهد: «با انجام زیرسازی ها، نیاز به رطوبت بهینه است؛ یعنی میزان رطوبت باید در یک حد و اندازه مشخص باشد اما در این فصل سال میزان رطوبت بیش‌تر از حد لازم می‌شود؛ از این رو ادامه کار تا زمانی که میزان رطوبت به اندازه مشخص شده برسد، متوقف خواهد شد.»
معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری خرم‌آباد در پاسخ به این‌که چرا تا قبل از فصل بارش پروژه تکمیل نشد می‌گوید: «قرار بود که پروژه را در شهریورماه افتتاح کنیم اما به دلیل تاخیر از سوی پیمانکار روند کار متوقف شد از طرفی نیز مشکل تامین اعتبار که باید از سوی شهرداری انجام می‌شد نیز باعث کند شدن روند کار شد.»
منبع:سیمره
1920/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.