حسن بختیاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تقدیر از اقدام خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در راه اندازی پویش فرهنگی اجتماعی 'نه به ریختن زباله' در کشور، اظهار داشت: تخلیه زباله در محیط های عمومی به هر شکل که صورت بگیرد، مشکلات بهداشتی زیادی را در پی دارد، از این رو بحث کاهش تولید زباله همواره به عنوان یکی از سیاست های اساسی در مدیریت پسماند در همه جای جهان اعمال می شود.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع تفکیک زباله در مبداء تولید آن یعنی منازل مسکونی، اداره ها، مراکز و اماکن مختلف دیگر، اضافه کرد: به طور حتم بخشی از زباله های تولیدی جزو سرمایه های ملی و با ارزش هستند که به دلیل تفکیک نشدن در فرایند مدیریت پسماند از بین می روند.
بختیاری ادامه داد: به همین علت موضوع مدیریت پسماند و پرهیز از رهاسازی پسماند در محیط ضروری و مهم است، چراکه آلودگی آب های زیرزمینی از عوارض ناگوار آن به شمار می آید، از این حیث اتخاذ روش هایی به منظور فرهنگ سازی در جامعه اقدامی بسیار مهم و با ارزش است.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر قم گفت: مهمترین بحث در مدیریت پسماند این است که فرایندهای این مقوله مهم را از ابتدا تا انتها به نحو صحیحی برنامه ریزی و مدیریت کنیم که در این راستا ارایه آموزش های لازم به شهروندان جهت تفکیک پسماندهای تولیدی در محیط خانه و جلوگیری از ورود پسماندهای خشک و تر به چرخه زباله ضروری است.
وی با اشاره به تولید روزانه بین 700 تا 800 تن زباله در قم افزود: امروز به دلیل تغییر سبک زندگی شاهد تولید گسترده پسماندهای مربوط به ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف هستیم که به صورت یک فرهنگ نادرست در جامعه در حال توسعه است و چون این زباله ها محصول فرایندهای پتروشیمی و شیمیایی هستند، خسارت های سنگینی را به طبیعت وارد می کنند.
بختیاری با تاکید بر توجه بیش از پیش به بحث سبک زندگی و اصلاح الگوی مصرف و ارتباط نزدیک آن با محیط زیست، گفت: باید میزان زباله های تولیدی خود را کاهش داده و مراحل مختلف مدیریت پسماند از جمله تفکیک و دفن زباله را بهتر اجرایی کنیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم همچنین با اشاره به این که مدیریت شهری قم از سال گذشته اقدام های خوبی را در حوزه مدیریت پسماند آغاز کرده است، افزود: راه اندازی کارخانه تفکیک در مقصد در محل سایت دفن زباله البرز در مسیر قم - قنوات از مهمترین اقدام ها در این بخش بوده که برغم مشکلاتی از قبیل تامین منابع مالی و تسهیلات با مشارکت بخش خصوصی به بهره برداری رسیده است، که در آن روزانه 250 تن زباله تر و خشک از یکدیگر تفکیک می شود.
بختیاری با اشاره به پیگیری مجدانه مدیریت شهری قم برای ایجاد سیستم های زباله سوز و تولید انرژی برق به عنوان یکی از برنامه های کلان شهرداری قم در بحث مدیریت پسماند با مشارکت بخش خصوصی، افزود: در مجموع اقدام های خوبی در بحث مدیریت پسماند در مجموعه شورای شهر و شهرداری قم در حال انجام است و با توجه به مهم بودن جذب مشارکت مردم در این زمینه، شهرداری باید فعالیت بیشتری داشته باشد.
7403 / 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.