به گفته کارشناسان در زمان حاضر وضعیت کشور از لحاظ شور و نشاط مطلوب نیست ولی می توان با تقویت امید و ایجاد فضای بانشاط متناسب با گروه های سنی مختلف این مشکل را رفع کرد .
نبود تعریف یکسان از شادی و متفاوت بودن دیدگاه و معیار افراد برای شاد بودن اکنون سد راه تقویت شور و نشاط در جامعه است.
تجربه ثابت کرده که دانش و پژوهش گره گشای کارهاست و اکنون باید با انجام کارهای پژوهشی و استفاده از نتایج موفق سایر کشورها نشاط در جامعه طراحی شود.
ضرورت تقویت نشاط بر کسی پوشیده نیست چرا که نشاط در جامعه موجب انسجام فرهنگی ملی، امنیت اجتماعی و فردی و بالندگی و ترقی کشور می شود.
کمی تامل لازم است تا عوامل به ظاهر ساده ای که مانع شادی در جامعه می شود با آموزش مهارت های زندگی به سادگی رفع می شود.
آموزش مهارت های زندگی همچون نگاه معقول و منطقی و پرهیز از تصمیم عجولانه، استفاده بهینه از فرصت های موجود، تقویت باورهای دینی، احترام به همنوعان و امید به آینده نقش موثری در تقویت نشاط جامعه دارد.
رسانه مهمترین و بیشترین نقش را در داشتن یک جامعه بانشاط از طریق انعکاس خبرهای خوشایند دارد، و ضروری است رسانه به عنوان اثرگذارترین ابزار تبلیغات برای ترویج فرهنگ امید و نشاط در جامعه تلاش کنند.
در شرایطی که هر دستگاه اجرایی به زعم خود در تلاش برای تقویت نشاط اجتماعی است، تدوین سند راهبردی و تعیین نقشه راه لازمه ایجاد هم افزایی بین دستگاه های دولتی برای اجرای تمامی طرح های تقویت شادی است و برکسی پوشیده نیست موازی کاری مانع از اثربخشی و کسب نتیجه مطلوب می شود.
باید دائم این موضوع به جامعه گوشزد شود که برای شاد بودن احتیاج به کار خارق العاده نیست و حتما نباید مسوولان یک اقدام شگفت انگیز انجام دهند تا نشاط در جامعه تقویت شود، به قول شاعر چشم ها را باید شست، طور دیگر باید دید.
تغییر دیدگاه و ایجاد ذهنیت مثبت خود زمینه ساز شادی و نشاط است.
*خبرنگار ایرنا
7342/6103/7408
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.