اسفناج به کاهش فشار خون کمک می کند

فیبرها، یکی از مهم‌ترین مواد مغذی برای داشتن اجابت مزاج منظم هستند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، از آن‌جایی که اسفناج حاوی فیبر محلول و نامحلول است،‌ به برطرف کردن هر نوع انسدادی در دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین، منیزیم موجود در اسفناج نیز به تحرکات روده کمک می‌رساند و درنتیجه خروج مواد زائد را از بدن راحت‌تر می‌کند.

سطح قند خون را بهبود می‌بخشد

دلیل یا بهتر است بگوییم دلایل زیادی وجود دارند که اهمیت اسفناج برای بیماران دیابتی را ثابت می‌کنند. هر فنجان از اسفناج حدودا ۴۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین می‌کند که می‌تواند به تنظیم قند خون کمک برساند. نوعی آنتی‌اکسیدان به‌ نام اسید آلفا-لیپوئیک در اسفناج وجود دارد که سطح گلوکز را کاهش می‌دهد و حساسیت به انسولین را ارتقا می‌بخشد. 
پایین بودن شاخص گلایسمیک اسفناج باعث می‌شود که مصرف اسفناج از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری کند. به‌علاوه، افراد غیرمبتلا به بیماری دیابت نیز می‌توانند از فواید اسفناج بهره‌مند شوند. محققان انگلیسی در سال‌های اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که خوردن حدود یک لیوان اسفناج در هر روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ را ۱۴ درصد کاهش بدهد.

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

اضافه کردن اسفناج به رژیم غذایی، یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از ابتلا به سرطان است. اسفناج حاوی کاروتنوئید است که همان رنگدانه‌های اسفناج هستند و خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند. درنتیجه این ترکیبات می‌توانند رادیکال‌های آزاد را از بدن دفع کنند. طبق گزارش American Institute of Cancer Research، استفاده از اسفناج و به‌طور کلی مواد غذایی حاوی کاروتنوئید می‌تواند به پیشگیری از مبتلا شدن به سرطان‌ دهان، سرطان گلو و سرطان حنجره جلوگیری کند. همچنین این مواد غذایی ازجمله اسفناج می‌توانند سرعت رشد را نیز در سرطان‌ پستان، سرطان ریه، سرطان معده و سرطان پوست کاهش بدهند.

فشار خون را پایین می‌آورد

اسفناج حاوی مقادیر بالایی از پتاسیم، فولات و منیزیم است که همگی اثرات قابل توجهی در راستای کنترل فشار خون دارند. شما می‌توانید از اسفناج در رژیم‌های غذایی مختص کنترل فشار خون استفاده کنید و حتی از آن در رژیم غذایی DASH کمک بگیرید.

سلامت استخوان‌ها را تقویت می‌کند

وقتی که درباره سلامت استخوان‌ها صحبت می‌کنیم، باید بگوییم که اسفناج دارای جایگاه پیچیده‌ای در این مساله است. اسفناج مقدار زیادی کلسیم دارد، اما حاوی اگزالات است که جذب کلسیم را توسط بدن سخت می‌کند. با این‌ حال، مراجع معتبری مانند National Osteoporosis Foundation می‌گویند که اسفناج به‌عنوان منبع ارزشمندی برای دریافت ویتامین K شناخته می‌شود که دو فایده مهم به بدن می‌رساند: تقویت تراکم استخوانی و پیشگیری از شکستگی‌های استخوانی. بنابراین، اگر می‌خواهید که از فواید اسفناج بهره‌مند شوید، حتما اسفناج را همراه با پنیر یا دیگر محصولات لبنی بخورید.

یبوست را تسکین می‌دهد

فیبرها، یکی از مهم‌ترین مواد مغذی برای داشتن اجابت مزاج منظم هستند. از آن‌جایی که اسفناج حاوی فیبر محلول و نامحلول است،‌ به برطرف کردن هر نوع انسدادی در دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین، منیزیم موجود در اسفناج نیز به تحرکات روده کمک می‌رساند و درنتیجه خروج مواد زائد را از بدن راحت‌تر می‌کند.

آهن مورد نیاز بدن را تامین می‌کند

هر فنجان از اسفناج پخته‌شده حاوی بیش از ۶ میلی‌گرم آهن است. این مقدار شاید زیاد به نظر نرسد، اما توجه داشته باشید که مردان روزانه باید ۱۹ گرم و زنان نیز روزانه باید ۱۷ گرم آهن دریافت کنند. بنابراین، یک فنجان اسفناج پخته‌شده حدودا یک‌سوم از نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند. در ضمن، این نکته برای افراد گیاه‌خوار از اهمیت زیادی برخوردار است، چون آنان باید آهن مورد نیاز بدن‌شان را از منابع غیرگوشتی تامین کنند.

پتاسیم اسفناج بیشتر از موز است

اگر ۱۰۰ گرم اسفناج را با ۱۰۰ گرم موز مقایسه کنید، درنهایت متوجه می‌شوید که پتاسیم موجود در اسفناج از پتاسیم موز هم بیشتر است و هر ۱۰۰ گرم اسفناج بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم پتاسیم به بدن می‌رساند. پتاسیم، سلامت استخوانی را تقویت می‌کند و فواید زیادی برای عملکردهای عضلانی و گوارشی دارد. به‌علاوه، همین ترکیب می‌تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان و حتی شانس بروز سکته مغزی را هم کاهش بدهد.

 

دیدگاه تان را بنویسید