به گزارش ایرنا، دکتر پرویز قزلباش روز سه شنبه در جمع خبرنگاران زنجانی افزود: اجتماعی شدن سلامت به معنی بهره گیری از ظرفیت های مختلف جامعه، نهادهای خیریه سلامت، توانمندسازی، ارتقا و بکارگیری آنها در جهت اهداف تعیین شده این بخش است.
وی اظهار کرد: بر این اساس حوزه سلامت به پوشش فراگیر و توزیع عادلانه خدمات این بخش و دسترسی راحت و مشارکت مردم توجه جدی دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: مطالبه گری در حوزه سلامت به مشارکت بیشتر مردم، دولتها، حکومت ها منجر می شود و این موضوع محوری ترین مساله در اجتماعی سازی سلامت بشمار می رود.
قزلباش ادامه داد: هم اکنون آسیب های مختلف اجتماعی از قبیل بیکاری، فقر و طلاق سلامت فردی را با خطر مواجه کرده که بی توجهی به نوع سلامت عواقب نامطلوبی دارد.
وی اظهار کرد: با هم افزایی و مشارکت خیرین و سازمانهای مردم نهاد می توان از تجارب یکدیگر بهره گرفت و از همه مهمتر از موازی کار اجتناب کرد.
قزلباش افزود: اولین جشنواره آئین محبت به طوریقین کاستی هایی بدنبال خواهد داشت که با رفع نواقص در سالهای آینده با کیفیت بهتری برگزار خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد: این واحد دانشگاهی در جهت اجتماعی سازی سلامت با همکاری امور کتابخانه های استان در روستاهای با جمعیت یکهزار و 500 نفر ایجاد کتابخانه های سلامت را مورد توجه قرار داده اجرای این برنامه با مشارکت مردم و خیران امکانپذیر است و در حطیه آگاه بخشی مردم اثر بخشی بهتری دارد.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در این نشست گفت: متولیان سلامت فقط در مدیریت 25 درصد عوامل تاثیر گذار هستند و 75 درصد عوامل دیگر خارج از حیطه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است.
مقتدا شعوری افزود: بر این اساس ، اجتماعی شدن مبتنی بر مشارکت آگاهانه و سازمان یافته مردم به همراه مشارکت بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی بوده و برای موفقیت و تحقق عوامل 75 درصد دیگر، مشارکت مردم امری ضروری است.
وی اظهار کرد: تجربه جهانی، نشان داده باید سلامت را در جامعه اجتماعی کرد تا به موفقیت برسد و در این میان مشارکت و برانگیختن حساسیت مردم نسبت به سلامت خود، جامعه و محیط زیست جزو اولویت های ارتقای سلامت بشمار می رود.
شعوری افزود: اولین مساله در اجتماعی شدن سلامت، موضوع مشارکت بوده و به این معنی که مردم در امور مربوط به سلامت خود نقش آفرین باشند و برای تحقق این امر نیز زمینه مشارکت آنها بیش از گذشته فراهم شود.
وی بیان کرد: همکاری و مشارکت سازمان ها با عنوان مشارکت بین بخشی در حوزه سلامت دومین جنبه اجتماعی شدن سلامت محسوب می شود و همه دستگاههای متولی امر اعم از محیط زیست و شهرداری ها در سلامت جامعه نقش آفرین هستند.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: مشارکت افراد خاص و صاحب نظر از دیگر مولفه های اجتماعی شدن سلامت است به طوری که این گروه از افراد اعم از چهره های فرهنگی، هنری و ورزشی که در میان مردم دارای نفوذ هستند می توانند در سلامتی مردم نقش مهمی داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: سازمان بهداشت جهانی (WHO) سلامت اجتماعی را به عنوان یکی از مولفه های کلیدی سلامت معرفی کرده و از نظر این سازمان 'سلامت اجتماعی، حالت سلامت کامل جسمانی، روانی و اجتماعیی و نه صرفا نبود بیماری و یا ناتوانی فرد' گفته می شود.
دبیر برگزاری اولین جشنواره مردمی آئین محبت نیز در این نشست گفت: این جشنواره با اهداف اجتماعی شدن حوزه سلامت در بخش های مختلف با همکاری و همدلی دستگاههای اجرایی، تشکل های مردم نهاد و موسسات خیریه فضای یک هزار و 500 متر مربع نمایشگاه بین المللی کاسپین را به خود اختصاص داده است.
اسماعیل حسینی افزود: در این نمایشگاه 17 دستگاه اجرایی و 25 موسسه خیریه توانمندی و ظرفیت های کاری خود را به عموم معرفی خواهند کرد.
وی اظهار کرد: در مدت برگزاری این جشنواره برنامه های مختلفی از قبیل برگزاری کارگاههای آموزشی در موضوعات مختلف برای متولیان و موسسه های خیریه و همچنین آموزش های عمومی برای مردم در نظر گرفته شده است.
دبیر برگزاری این جشنواره ادامه داد: پیش بینی می شود در زمان برگزاری این جشنواره با اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و آموزشی 20 هزار نفر از هم استانی ها از بخش های مختلف بازدید کنند.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی، موسسه های خیریه در سه بخش معرفی و توانمندی ها، برنامه ها و نیازمندی های خود را به عموم مردم در 55 غرفه به عموم مردم معرفی خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، اولین جشنواره آئین محبت با حضور موسسه های خیریه و سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت از 21 تا 26 اردیبهشت در نمایشگاههای بین المللی کاسپین زنجان برگزار می شود و علاقمندان می توانند از ساعات 16 تا 22 شب از بخش های مختلف آن بازدید کنند.
7320/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.