به گزارش ایرنا آیت الله محسن حیدری روز چهارشنبه در نهمین همایش ملی فناوران نیشکر در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت : نیروهای نیشکر دلاور مردان عرصه تولید و اقتصاد مقاومتی بوده و در سال های اخیر تلاش فراوانی برای افزایش میزان تولید در سخت ترین شرایط داشته اند.‌
وی افزود: امسال به واسطه خشکسالی صنعت نیشکر با چالش بزرگی همراه شد که این موضوع می‌توانست شیرازه این تشکیلات را به هم بریزد اما به برکت روحیه جوانان انقلابی و فناوری نیروهای متخصص این شرکت از این گذرگاه خطرناک عبور کردند.
امام جمعه موقت اهواز تصریح کرد : اگرچه سال گذشته میزان بهره وری در هر هکتار 89 تن بوده و امسال به 65 تن کاهش پیدا کرده اما با توجه به مشکلات آب و خشکسالی این میزان برداشت نیز یک پیروزی بزرگ است .
وی گفت: مدیریت این مجموعه تلاش های زیادی برای ارتقای جایگاه این شرکت داشته و آینده ای درخشان را برای صنعت نیشکر استان پیش بینی می کنیم .
وی بیان کرد : امید است در این همایش داده های علمی خوبی ارایه شود تا چراغ راهنمایی برای مدیران و کارکنان و زمینه ساز بهره وری بیشتر این صنعت باشد.
آیت الله حیدری گفت: شاید بحث های کارشناسانه و انتقادی در زمینه نیشکر هم مطرح شود اما این صنعت در کنار صنایع جانبی خود باید شکوفا شود تا به بهره وری بیشتر منجر شده و مردم از آن سود بیشتری ببرند.
امام جمعه موقت اهواز پیشرفت صنعت نیشکر را در گرو توسعه صنایع جانبی برشمرد و گفت: تاکنون تنها از 30 درصد ظرفیت صنایع جانبی در این شرکت استفاده شده و 70 درصد دیگر از این ظرفیت خالی است که می توان با توسعه آن برای رفع مشکلات اقتصادی و اشتغال استان اقدامات خوبی صورت داد.
آیت الله حیدری همچنین بر اولویت استفاده از نیروهای بومی برای جذب در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تاکید کرد و گفت: اهالی مناطقی از استان که نیشکر در آن تولید می شود باید در اولویت استخدام قرار گیرند.
وی بیان کرد: آب یکی از چالش های جدی صنعت نیشکر بوده اما به برکت بارندگی های هفته های گذشته میزان آب قابل توجهی پشت سدها ذخیره شده و رودخانه ها نیز پرآب شده که بهره برداری از این ذخایر آبی نیازمند مدیریت صحیح است.
امام جمعه موقت اهواز سیلاب های اخیر خوزستان را ناشی از سهل انگاری سازمان آب و برق دانست و گفت: هزاران هکتار از اراضی کشاورزی مردم استان به دلیل بی تدبیری این سازمان بخاطر لایروبی نکردن رودخانه ها زیر آب رفت و رئیس دفتر ریاست جمهوری نیز در سخنان اخیر خود بیان کرده که هیچ‌ وعده ای برای جبران خسارت اراضی اسیب دیده نمی دهیم.
وی تصریح کرد: این درحالی است که نقش دولت باید حامی خسارت دیدگان باشد، در استان مازندران خسارت دیدگان از سیل از سوی دولت حمایت شدند اما در خوزستان هنوز خبری از این حمایت ها نشده است.
وی همچنین در خصوص بحث ذخایر و نیاز آبی استان تصریح کرد: اگر آب خوزستان منتقل نمی شد جوابگوی تمامی نیازهای بخش کشاورزی و صنایع استان بود اما به بهانه مصرف آب شرب ، به جای دیگری انتقال داده شد.
امام جمعه موقت اهواز گفت: بر اساس قانون تنها آب شرب قابل انتقال است اما هرگونه برداشت از سرشاخه ها برای صنایع و فضای سبز و برنج کاری ممنوع است اما اینگونه برداشتها انجام می شود .
وی بیان کرد: حقابه خوزستان باید حفظ شود تا صنایع نیشکر، برداشت گندم و محیط زیست با چالش بی آبی مواجه نشوند.
آیت الله حیدری گفت: وزیر نیرو نیز به تازگی گفته است که هیچ گونه انتقال آبی از سرشاخه های خوزستان صورت نگرفته است و این درحالی است که هنوز کوهرنگ 3 به پایان نرسیده آب در حال انتقال است.
امام جمعه موقت اهواز خوزستان را گلوگاه ‌کشور دانست و گفت: نباید با انتقال آب خدشه ای به امنیت این استان وارد شود چرا که ایجاد چالش در خوزستان، امنیت ملی را به خطر می اندازد.
7152/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.