معاون سابق ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه حوزه جوانان توسط وزارت ورزش بلعیده شده است، گفت: در حال حاضر حوزه جوانان در این وزارتخانه جایگاهی ندارد و این حوزه به حاشیه رانده شده است.

به گزارش جی پلاس، محمدرضا رستمی در مراسم تودیع خود و معارفه تندگویان به عنوان معاون جدید ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش که امروز برگزار شد، با انتقاد از اینکه مدیران حوزه جوانان عمدتا ورزشی هستند، افزود: موضوعات حوزه ورزش آنقدر متنوع است که به مدیران اجازه نمی‌دهد به حد کافی به حوزه جوانان برسند. باید تلاش کنیم تا این نگاه مقتدرانه را از بین ببریم و زمینه را برای انتزاع حوزه جوانان از وزارت ورزش و جوانان فراهم کنیم.

معاون سابق ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به تجربه 25 ساله خود در حوزه اجتماعی فرهنگی و در حوزه جوانان، مهم‌ترین معضل و مانع در حوزه اجتماعی جوانان را «فقدان گفتمان جوانی» در کشور دانست و گفت: بعد از دولت سیدمحمد خاتمی،  این گفتمان به سمت اغما رفت و تبدیل به گفتمانی شد که جوانان را به عنوان معضل، مشکل، فساد و امور غیراخلاقی تلقی می‌کرد. همچنین نگاه امنیتی به حوزه جوانان افزایش یافت.

وی با ابراز امیدواری از نگاه جدید اجتماعی فرهنگی دولت یازدهم به امور جوانان تصریح کرد: دولت یازدهم تلاش کرد تا گفتمان جدید را بازسازی کند، اما برای اینکه این گفتمان جدید را در جامعه بسط دهد، به دنبال ابزارهای جدید بود.

معاون سابق ساماندهی امور وزارت ورزش و جوانان با اشاره به دو رویکرد اساسی در توسعه گفتمان جوانان تصریح کرد: تلاش ما توسعه این گفتمان در بدنه اجتماعی، حساس‌سازی و توسعه مشارکت اجتماعی به عنوان ابزارهای اصلی توسعه بودند. روش پیاده‌سازی این ابزارها توسعه سمن‌ها، توانمندسازی آنها و ورودشان به عرصه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در نظر گرفته شد.

رستمی با ابراز امیدواری از رشد کمی و کیفی سمن‌ها، ادامه داد: در رویکرد دوم لازم بود تا گفت‌وگوی میان صاحبنظران و جوانان و برعکس جدی گرفته شود بنابراین موضوع «گفت‌وگوی ملی جوانان» را در سطوح شهرستان‌ها، استان‌ها و ملی دنبال کردیم.

وی با بیان اینکه توسعه اجتماعی مقدمه‌ای برای توسعه حضور جوانان است، ادامه داد: امیدواریم در دوره‌های بعدی این قطار با سرعت بیشتری حرکت کند و هم در حوزه اجرایی و هم در حوزه مدیریتی این گفتمان تبدیل به گفتمان غالب بدنه اجرایی کشور شود.

معاون سابق ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به تلاش‌های انجام شده برای توسعه گفتمان جوانان در شورای عالی جوانان و ستادهای ساماندهی آنان ادامه داد: تلاش کردیم تا هر ماه در این ستادها جلساتی با حضور بالاترین مقام در سطح وزراء، معاونان و استانداران و... برگزار شود. در نتیجه بالغ بر 3400 نشست در کشور در این زمینه برگزار شد.

رستمی با اشاره به مجموعه مطالعات و بررسی‌های انجام شده در حوزه جوانان ادامه داد: این مطالعات نشان می‌دادند که با فروپاشی سرمایه اجتماعی در این قشر روبه‌رو هستیم. بنابراین لازم بود مجموعه اقداماتی در راستای بازسازی و سرمایه اجتماعی دنبال شود.

وی با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی به دنبال بازسازی سرمایه اجتماعی تاکید کرد: در جهت ارتقای اعتماد و امید ضروری بود تا نظام شفاف‌سازی در کشور دنبال شود و میزان و حضور و مداخله جوانان افزایش یابد.

معاون سابق ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اهمیت عضویت رسمی اعضای سمن‌ها در ستادهای ساماندهی تصریح کرد: با این روش تلاش کردیم سمن‌ها را در حوزه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری وارد کنیم.

رستمی با اشاره به الکترونیکی کردن خدمات جوانان در طراحی چهار سامانه برای ارائه خدمات اطلاعاتی به آنان اضافه کرد: خوشحالیم که توانستیم بخشی از آشفتگی‌های مدیریتی و اجرایی را اصلاح کنیم.

وی با اشاره به طرح فراخوان جوانان برای ارائه طرح‌های پیشنهادی  آنان افزود: با اجرای این طرح در سطح شهرستانی، استانی و ملی هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که طرحی ارائه کرده که مورد بررسی قرار نگرفته است.

معاون سابق ساماندهی امور وزارت ورزش و جوانان با اشاره به پیگیری کارویژه مربوط به پایین بودن وضعیت سرمایه اجتماعی اضافه کرد: نباید بی‌اعتمادی براثر عمل نکردن به شعارها گسترش یابد و باعث شویم سطح اعتماد فردی، اجتماعی، فرهنگی و سازمانی کاهش یابد. باید مراقب باشیم که به جوانان دروغ نگوییم و آنها را بازیچه مطامع قدرت نکنیم.

رستمی با بیان اینکه امید در سطح جامعه پایین آمده است، تصریح کرد: با اولویت یافتن مشارکت در دولت یازدهم تلاش شد که سطح امید در جامعه ارتقاء یابد اما ما باید تلاش کنیم تا مشارکت را با افزایش امید و اعتماد گسترش بیشتری دهیم و کاری کنیم تا نقش‌آفرینی جوانان ادامه یابد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.