واشنگتن 31 فروند تانک M1 آبرامز و 8 خودروی زرهپوش بازیابی M88 به اوکراین تحویل میدهد. آلمان نیز با تحویل تانک های پیشرفته لئوپارد 2 به اوکراین موافقت کرده است.
به گزارش جماران، بالاخره پس از مدت ها کش و قوس بر سر تحویل تانک های پیشرفته آمریکایی و آلمانی به اوکراین برای کمک به این کشور جهت مقابله با حملات روسیه به مناطق مختلف اوکراین، برلین و واشنگتن با ارسال این تانک ها به کی یف موافقت کردند.
این تانک ها و تسلیحات جدید می توانند به ارتش اوکراین کمک کند تا نه فقط در برابر حملات روسیه مقاومت کند بلکه به روس ها حمله کرده و مناطق اشغالی اش را بازپس گیرد.
در همین حال، مقامات ارشد آمریکایی از تحویل 31 فروند تانک M1 آبرامز و 8 خودروی زرهپوش بازیابی M88 به اوکراین خبر دادند.
سه مقام ارشد آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، در یک کنفرانس آنلاین با خبرنگاران اعلام کردند که واشنگتن 31 فروند تانک M1 آبرامز و 8 خودروی زرهپوش بازیابی M88 به اوکراین تحویل میدهد.
آنها با بیان اینکه 31 تانک آبرامز به منظور ارتقای توان دفاعی اوکراینیها در اختیار این کشور قرار میگیرد، افزودند این کمکها در ازای درخواست اوکراینیها برای خرید خودروهای زرهی برای دفاع طولانیمدت از سرزمینهای خود و آمادگی برای حملات جدید ارائه میشود.
بنا به اعلام این مقامات، 31 فروند تانک ام 1 آبرامز به یک گردان اوکراینی تحویل داده شده و همچنین 8 خودروی زرهپوش بازیابی M88 نیز به این کشور ارسال میشود.
مقامات آمریکایی آبرامز را «بهترین تانک جهان» خوانده و خاطرنشان کردند که به لطف این تانکها، قدرت مانور اوکراینیها در میدان بهبود مییابد و در دراز مدت برای اوکراینیها اهمیت حیاتی خواهند داشت.
این مقامات اعلام کردند که ایالات متحده یک برنامه آموزشی جامع برای سربازان اوکراینی در مورد نحوه استفاده و نگهداری از تانکها تدوین خواهد کرد که ممکن است زمانبر باشد.
مقامات آمریکایی با اشاره به اینکه سربازان اوکراینی خارج از اوکراین آموزش خواهند دید، اطلاعاتی درباره محل برگزاری این آموزش به اشتراک نگذاشتند.
این مقامات تاکید کردند که تانکهای آبرامز به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی مازاد 2.5 میلیارد دلاری که هفته گذشته اعلام شد در اختیار اوکراین قرار میگیرد.
مقامات آمریکایی اظهار داشتند که جو بایدن با اولاف شولز، صدراعظم آلمان، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، در این زمینه گفتوگو کرده و آن را نشانه «وحدت فرا آتلانتیک» خوانده است.
واشنگتن پیش از این تنها تاکید کرده بود که قصد دارد صدها خودروی زرهی را برای استفاده در نبردهای جاری علیه نیروهای روسیه در اختیار اوکراین قرار دهد.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا روز چهارشنبه ساعاتی پس از چراغ سبز واشنگتن و برلین برای ارسال تانک به کییف به منظور تقویت توان ارتش اوکراین در مقابله با تهاجم به مسکو اعلام کرد که تحویل تانکها به اوکراین «تهدیدی تهاجمی علیه روسیه» محسوب نمیشود.
آقای بایدن در نطقی کوتاه به همین منظور تصریح کرد: «تحویل تانک و ارسال کمکهای نظامی به اوکراین که با هماهنگی ایالات متحده صورت میگیرد بخشی از تعهد کشورهای سراسر جهان برای کمک به این کشور جهت دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود تلقی میشود؛ (...) این یک تهدید تهاجمی علیه روسیه نیست.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که از چند ماه پیش مدام متحدان غربی را برای دریافت تانک و سلاحهای سنگین تحت فشار قرار داده بود روز چهارشنبه از چراغ سبز واشنگتن و برلین به منظور تحویل تانک های سنگین غربی به کییف ابراز خرسندی کرد و این تصمیم را «گامی مهم برای پیروزی نهایی خواند.
تحویل تانکهای آلمانی به اوکراین
موافقت دولت آلمان با تحویل تانکهای مدل لئوپارد آلمانی به اوکراین در روز چهارشنبه واکنشهای بینالمللی زیادی را به دنبال داشت. براین اساس قرار است تا ۱۴ تانک لئوپارد مدل آ ۶۲ از ذخایر ارتش آلمان به اوکراین تحویل داده شود.
استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان «این تصمیم را نتیجه رایزنیهای فشردهای با نزدیکترین شرکای اروپایی و بینالمللی دانست.» به گفتهی سخنگوی وزارت خارجه آلمان قرار است که آموزش نیروهای اوکراینی هرچه سریعتر در خاک آلمان آغاز شود.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که هفته هاست دربارهی چنین تصمیمی تحتفشار متحدان غربی خود قرار دارد همزمان با اتخاذ این تصمیم اعلام کرد که با تمام توان آمادهی حمایت از اوکراین است. او در این باره افزود که «آلمان آنچه را لازم است با صدور مجوز ارسال تانکهای لئوپارد برای حمایت از اوکراین انجام میدهد، اما میخواهد از تشدید هرگونه درگیری که منجر به جنگ بین روسیه و ناتو شود، جلوگیری کند.»
واکنشها در اوکراین؛ «ما به تانکهای بیشتری نیاز داریم»
آندری ایرماک، رئیس دفتر ریاستجمهوری اوکراین بلافاصله اعلام کرد: «گام اول برداشته شده است؛ اما ما به تانکهای بیشتری نیاز داریم.»
پیشتر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین نیز گفته بود که « نیاز ما تنها ۵، ۱۰ یا ۱۵ تانک نیست. نیاز ما بسیار بیشتر از آن است.»
یادآوری «جنایت نازیها» از سوی روسیه
سرگئی نچایف سفیر روسیه در برلین در واکنش به تصمیم دولت آلمان گفت: «این تصمیمی بیش از حد خطرناک است که درگیری را به سطح جدیدی از رویارویی خواهد رساند. این تصمیم یکبار دیگر ما را متقاعد میکند که آلمان، مانند نزدیکترین متحدانش، خواهان راه حل دیپلماتیک برای بحران اوکراین نبوده و تشدید دائمی تنش را میخواهد.»
سفیر روسیه همچنین با یادآوری مسئولیت تاریخی آلمان به «جنایت نازیها» در جنگ جهانی دوم اشاره کرد: «با مجوز دولت آلمان، تانکهای حامل صلیبهای آلمانی بار دیگر به جبهه شرق فرستاده میشود و ناگزیر منجر به کشتهشدن سربازان روسی و غیرنظامیان خواهند شد.»
از سوی دیگر دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در مورد تحویل تانکها به اوکراین اعلام کرد که «غربیها ظرفیتی را که تانکها میتوانند به ارتش اوکراین بدهند، بیش از حد ارزیابی کردهاند. (...) این تانکها نیز مانند تانکهای دیگر خواهند سوخت.»
استقبال فرانسه و لهستان
کاخ الیزه نیز از چراغ سبز آلمان برای ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین استقبال کرد و اتخاذ چنین تصمیمی را در کنار حمایتهای تسلیحاتی پیشین پاریس منجر به تقویت هرچه بیشتر اوکراین دانست. فرانسه پیش از این متعهد به ارسال تانکهای نوع سبک از نوع AMX10-RC به اوکراین شده بود.
ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان نیز از آلمان به خاطر تصمیمش برای ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین تشکر کرد. وی گفت: «متشکرم صدراعظم اولاف شولتس! تصمیم ارسال لئوپارد به اوکراین گامی بزرگ بهسوی هدف متوقف کردن روسیه است. ما با هم قویتر هستیم.»