کرملین تأکید کرد که طرح انتقال تانک های آمریکایی آبرامز به اوکراین، به دلایل فنی "شکست خورده است".

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سخنگوی کرملین تأکید کرد که طرح انتقال تانک های آمریکایی آبرامز به اوکراین، به دلایل فنی "شکست خورده است".

 "دمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت:" من متقاعد شده‌ام که بسیاری از کارشناسان نیز پوچ بودن این ایده را درک می‌کنند. فقط این که چنین طرحی از نظر جنبه‌های فنی کاملاً شکست خورده است و مهم‌تر از همه، این یک برآورد آشکار از پتانسیلی است که این امر به ارتش اوکراین اضافه می‌کند".

پسکوف اضافه کرد:" تانک های آبرامز گران قیمت هستند، این هزینه بر دوش مالیات دهندگان اروپایی خواهد بود و این تنها آمریکایی ها هستند که از این موضوع سود خواهند برد".

پسکوف درباره اظهارات متناقض غرب در مورد ارسال تانک های آبرامز به اوکراین تاکید کرد:" در ناتو، همه چیز آنقدر در سر جای خودش قرار ندارد، درست مانند وجود تانک ها".

دمیتری پسکوف، همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه "مسکو و برلین در بحبوحه تحویل احتمالی تانک های لئوپارد به اوکراین در تماس هستند"، تاکید کرد:" خیر، اینطور نیست".

سخنگوی کاخ کرملین در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد چشم انداز حل بحران اوکراین گفت: "اکنون چشم اندازی برای ورود به مسیر دیپلماتیک حل بحران اوکراین وجود ندارد".

پیش از این در خبرها آمده بود جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده قرار است بزودی مجوز ارسال حدود 50 تانک آبرامز را به اوکراین صادر کند.

به گزارش رویترز، آمریکا و آلمان قصد دارند با تحویل تانک‌های سنگین رزمی به اوکراین، نیروهای این کشور را در نبرد با روسیه قوام بخشند. کرملین این اقدام را «تحریک آشکار» نامید و محکوم کرد.

انتظار می‌رود واشنگتن روز چهارشنبه ارسال تانک‌های ام۱ آبرامز و آلمان نیز ارسال تانک‌های لئوپارد۲ را به کی‌یف اعلام کنند. کی‌یف می‌گوید این تغییر سیاست به تغییر شکل جنگ کمک می‌کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بار دیگر با تحت فشار قرار دادن متحدان غربی خود برای فراهم کردن تانک‌های جنگی پیشرفته در یک سخنرانی ویدیویی گفت: «مذاکرات باید به تصمیم‌گیری منجر شوند.» 

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان احتمالا قرار است روز چهارشنبه در مقابل پارلمان این کشور از تحویل تانک‌های لئوپارد۲ به اوکراین برای قوام بخشیدن به ارتش این کشور در نبرد با روسیه دفاع کند.

فراکسیون حزب لیبرال دموکرات در پارلمان آلمان که از اعضای دولت ائتلافی آقای شولتس است در توئیتی نوشت: «آلمان تانک‌های لئوپارد را به اوکراین ارسال می‌کند.»

وب‌سایت نشریه اشپیگل آلمان هم از چراغ سبز دولت آلمان برای ارسال تانک‌های لئوپارد ۲ به اوکراین خبر داد.

حتی کشورهایی که از آلمان تانک‌های لئوپارد۲ را خریداری کرده‌اند باید برای واگذاری آن‌ها از برلین مجوز دریافت کنند. ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع لهستان روز سه‌شنبه ۲۴ ژانویه اعلام کرد کشورش به صورت رسمی از آلمان خواسته است که با ارسال تانک‌های «لئوپارد۲» به اوکراین موافقت کند. پیش از این آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان گفته بود که اگر لهستان بخواهد تانک‌های «لئوپارد۲» خود را به اوکراین بفرستد، برلین مانع آن نخواهد شد.

برلین طی چند روز گذشته با فشارهای بین‌المللی فزاینده‌ای برای موافقت با ارسال این تانک‌ها به اوکراین مواجه بوده است. 

راین متال، تولید کننده سلاح‌های ۱۲۰ میلی‌متری تانک‌های لئوپارد ۲ می‌گوید که این تانک با تقریبا ۳۵۰۰ واحد فعال در ۱۹ کشور دنیا بیشتر از هر تانک دیگری توسط کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از طرفی، مسکو هشدار داده است که ارسال تسلیحات تهاجمی پیشرفته به اوکراین باعث تشدید درگیری‌ها خواهد شد. برخی مقامات روس می‌گویند که متحدان غربی کی‌یف، جهان را به سمت یک «فاجعه بین‌المللی» سوق می‌دهند.

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده همچنین گفت: «تحویل احتمالی تانک‌های جنگی توسط واشنگتن به اوکراین یک تحریک آشکار دیگر علیه روسیه خواهد بود. بدیهی است که واشنگتن با تلاشی هدفمند قصد دارد شکستی استراتژیک را به ما تحمیل کند»

دو مقام ارشد آمریکایی روز سه‌شنبه در گفتگو با رویترز از آمادگی واشنگتن برای آغاز روندی که در نهایت به ارسال تانک‌های آبرامز۱ به اوکراین ختم می‌شود، خبردادند.

تانک‌ لئوپارد۲ چه ویژگی‌هایی دارد؟

کراوس مافی ویکمان، تولید کننده لئوپارد۲، آن را با عنوان «تانک جنگی پیشرو جهان» معرفی می‌کند و می‌گوید که در ساخت آن تمام جنبه‌های قدرت شلیک، حفاظت، سرعت و مانورپذیری با استفاده از تجربه‌ای به قدمت نیم قرن ترکیب شده است و همین مساله سبب شده تا با حالت‌های گوناگون نبرد سازگاری داشته باشد.

این تانک ۵۵ تنی توانایی حمل چهار نفر خدمه، بردی حدود ۵۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعتی حدود ۶۸ کیلومتر بر ساعت دارد. در حال حاضر چهار نوع مختلف از این تانک موجود است. اولین سری آن در سال ۱۹۷۹ در ارتش به کار گرفته شد. سلاح اصلی لئوپارد۲ یک تفنگ لوله صاف ۱۲۰ میلی‌متری و دارای سیستم کنترل آتش کاملا دیجیتالی است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.