‌کارشناس بهداشت روان گفت: کاهش توان تمرکز،‌ کاهش قدرت تصمیم‌گیری،‌ احساس بی‌ارزشی و پوچی از علائمی است که در مبتلایان به افسردگی دیده می‌شود.

‌به گزارش جماران، حامد اسکندری  با اشاره بر اینکه کودکان نیز دچار افسردگی می‌شوند،‌ اظهار کرد: علامت اصلی افسردگی،‌ احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام اموری است که فرد بیش از این به راحتی انجام می‌داده است. در صورتی که این علائم بیش از دو هفته طول بکشد و در عملکرد روزانه فرد اختلال ایجاد کند به آن بیماری افسردگی اساسی گفته می‌شود.

وی افزود: کاهش سطح انرژی،‌ کاهش یا افزایش اشتها،‌ کاهش یا افزایش میزان خواب، ‌احساس اضطراب، ‌بیقراری، ‌تحریک‌پذیری و زود از کوره در رفتن، ‌کاهش توان تمرکز،‌ کاهش قدرت تصمیم‌گیری، ‌احساس بی‌ارزشی و پوچی، ‌احساس ناامیدی، ‌احساس گناه، ‌افکار خودکشی و آسیب به خود از دیگر علائمی است که در مبتلایان به افسردگی دیده می‌شود.

اسکندری با بیان اینکه گوشه‌گیری و جدایی از دوستان،‌ گریه‌های شدید و فقدان تمرکز در درس و مدرسه علائم و نشانه‌های دیگری است که در کودکان مبتلا به افسردگی دیده می‌شود، خاطرنشان کرد:‌ کودکان مبتلا به افسردگی ممکن است حتی علاقه به بازی کردن با همسالان خود را نیز از دست بدهند اما برخی دیگر از آنها ممکن است، دست به کارهای خطرناکی بزنند که به طور معمول توسط همسالان آنها انجام نمی‌شود.

وی با اشاره بر اینکه روند رشد و تکامل کودکان سرشار از چالش‌ها و فرصت‌ها است،گفت:درس و امتحانات،‌ مسائل مرتبط با گروه همسالان و دوستان، ‌تغییرات دوران بلوغ و...بعضی از کودکان می‌توانند با این تغییرات به خوبی کنار بیایند و بعضی دیگر نمی‌توانند. ناتوانی در کنار آمدن با این قبیل تغییرات می‌تواند زمینه‌ساز استرس و حتی بروز افسردگی در آنها شود.

کارشناس بهداشت روان در پایان با تاکید بر اینکه افسردگی هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است، تصریح کرد:‌ در صورت بروز افسردگی در فرزندان باید کودک را برای خوابیدن، غذا خوردن،‌ ورزش کردن و...به اندازه کافی تشویق کنیم. با او درباره مسائلی که در خانه، مدسه یا جاهای دیگر برای او اتفاق افتاده یا می‌افتد، حرف بزنید و زمانی را به وقت گذرانی و گفت و شنود با او اختصاص دهید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.