مسعود پزشکیان داوطلب نامزدی در انتخابات 1400 در دیدار با جمعی از اعضای احزاب اصلاح طلب گفت «رئیس جمهور بد در غیاب رای مردم خوب انتخاب میشود، بیایید و فریاد بزنید که بد کیست تا رای نیاورد. تو اگر رای ندهی که اینها قویتر میشوند.»
به گزارش جماران؛ یک داوطلب انتخابات ریاست جمهوری به «انصاف نیوز» گفت: باید دقت کرد که رئیسجمهور بد در غیاب رای مردم خوب انتخاب میشود، بیایید و فریاد بزنید که بد کیست و رای نیاورد. تو اگر رای ندهی که اینها قویتر میشوند، تو اگر نیایی که اینها پرروتر میشوند.
مسعود پزشکیان در دیدار با جمعی از اعضای احزاب اصلاح طلب گفت «رئیس جمهور بد در غیاب رای مردم خوب انتخاب میشود، بیایید و فریاد بزنید که بد کیست تا رای نیاورد. تو اگر رای ندهی که اینها قویتر میشوند.»
یک عضو ارشد یکی از احزاب اصلاح طلب در این دیدار درمورد نگاه حزب خود به مسعود پزشکیان میگوید که ما شما را یک اصلاحطلب اصیل میدانیم که در زمان غربت اصلاحات در مجلس، اصلاح طلبی را فریاد زدید.
او همچنین پزشکیان را مبدع اصلاح مبتنی بر حرکت اجتماعی دانست و سابقهی حضور او را هم در قوه مجریه -وزارت بهداشت دولت خاتمی- و هم در قوهی مقننه شاخصهای بسیار مثبت ارزیابی کرد.
او با تاکید بر اینکه انتخابات پیچیده شده است گفت: یک جریان خاص با مهندسی انتخابات تلاش کرده است که ریاست جمهوری را در همان مرحلهی اول تمام کند و رسانهی ملی هم که در اختیار یک کاندیدای خاص است.
او در ادامه گفت: در چنین شرایطی که شما و آقای جهانگیری از جناح اصلاحات و آقای لاریجانی کاندیدا هستید مهم است که در مرحلهی اول خودزنی نکنیم و کسی تبلیغاتی علیه پزشکیان، جهانگیری و لاریجانی نکند. باید فضا را به شکلی مدیریت کنیم که انتخابات به دور دوم برسد چراکه هرکسی کنار آقای رئیسی به مرحلهی دوم برود میتواند رئیس جمهور باشد. راه هم این است که کاندیداهای موجود تا دقیقهی نود کار کنند و هیچیک کنار نروند. فکر نکنیم اگر هریک از کاندیداها کنار روند رایشان به سبد دیگری ریخته میشود!
این عضو شورای مرکزی یک حزب اصلاح طلب همچنین گفت که نباید رای ناشی از نارضایتی مردم از دولت به سبد اصولگرایان ریخته شود.
نسخه ندارم اما میدانم نسخه را از چه کسی باید گرفت
پزشکیان با تشکر از این حزب و همراهیشان گفت: راه نجات مملکت را در یک نگاه کلی، مراجعه به علم و متخصصین و کارشناسان میدانم. من نسخه ندارم اما میدانم نسخه را از چه کسی باید گرفت.
در جلسات مختلفی که با کارشناسان داشتهام مسائل متعددی طرح شده است. مشکلات اصلی جامعه تورم، بیکاری، بیعدالتی و دعواهایی است که در داخل داریم.
تا زمانی که در داخل این ناامنی اقتصادی وجود دارد پول نخواهد آمد؛ به دلایلی که نام بردم سرمایه وارد نمیشود و ضروری است که محیط آرامتری فراهم کنیم. باید اختلافات داخلی و فضایی که باعث رانت و فساد و تبعیض میشود را اصلاح کرد. این را پیش از این هم گفتهام که بالای ۱٫۵ میلیون یارانهی پنهان میدهیم که آن را طبقات بالای جامعه مصرف میکنند!
در ذهن من راهکارهایی وجود دارد که هنوز کمی خام است اما در نهایت باید به طریقی این یارانههای پنهان را برای طبقات بالا حذف کنیم.
سه-چهار سال است که کاملا متمرکز روی موضوع رانت و فساد و… کار میکنم و برایم چشمانداز حل آن بدیهی است. پیش از این در مصاحبههایم به تفصیل توضیح دادهام که ما به یک سیستم داده نیاز داریم.
باید مجددا با دنیا تعامل داشته باشیم
پزشکیان همچنین درمورد تعامل با دنیا نیز گفت: باید مشکلات را با همسایگان حل کنیم؛ تولید بدون بازار فایدهای ندارد، باید مجددا با دنیا تعامل داشته باشیم.
همچنین برخی اعضای شورای مرکزی یکی دیگر از احزاب اصلاح طلب نیز در ملاقاتی که با دکتر پزشکیان داشتند دغدغهها و پتانسیلهای حزبی خود را با این کاندیدای ریاست جمهوری درمیان گذاشتند.
یک عضو ارشد این حزب در ابتدا با معرفی افراد حاضر در جلسه گفت: جزو احزابی هستیم که هم در تهران و هم در شهرستان بدنهی بسیار خوبی دارد.
او همچنین گفت که حزب در سیستان و بلوچستان با فاصلهی معناداری با سایر احزاب قرار دارد و فعالیت میکند.
دوتن از اعضای بلوچ این حزب نیز در این جلسه حضور داشتند.
آنها همچنین با اشاره به ویژگیهای شخصی پزشکیان اما اضافه کردند که حضورشان علاوه بر ویژگیهای شخصی این کاندیدا یک تکلیف تشکیلاتی است و هر کمکی برآید را ارائه خواهند کرد.
دغدغه ایران
یک عضو بلوچ این حزب نیز گفت: سعی کردیم دغدغهی ایران داشته باشیم. یکی از نکات مثبت نگاه شما نگاه به معیشت و نیازهای اساسی مردم است. ما حجتی داریم به نام قانون اساسی که در مسائل متعددی از آن عدول شده است.
او اضافه کرد: جامعه تشنهی این است که بداند در آموزش عمومی و همگانی، بهداشت و مسکن چه نکاتی دارید؛ چرا که در دولت حاضر به آن به چشم یک بنگاه تجاری نگاه میشود. آموزش، بهداشت و مسکن مباحث تجاری و بنگاهداری نیستند.
او در مورد مسائل در حوزهی اقتصادی نیز پیشنهاد داد: دولت و حاکمیت باید برود به سمت کاهش تصدیگری. در مورد بحث مالیات هم ما سازمان مالیاتی درستی نداریم و باید از مالیات بر درآمد به سمت مالیات بر ثروت برویم. سیستم بانکداری ما هم غیراصولی است و نظارت بانک مرکزی باید افزایش داده شود.
مداخلات قیمتی دولت در درازمدت آسیبزا است. ساختار بودجه باید شفاف شود. حالا که کسر بودجههای سنگینی وجود دارد، این مسئلهی مهمی است چراکه برخی در بودجه منفعت دارند و اگر شفاف شود تعارض منافع حذف خواهد شد.
او در مورد اقوام و مذاهب نیز پیشنهاد داد: تقویت هویت ملی و مفهوم شهروند بجای هویت قومی اتفاقا به نفع اقلیتهاست. چون باید هرکسی فارق از قومیت و مذهب، در هرکجا شهروند باشد.
درمورد مسئلهی اقوام و اهل تسنن چند مسئله وجود دارد: شاخص توسعه در حداقل است و دسترسی به آب و بهداشت و فضاهای آموزشی و ورزشی و فرهنگی مشکلات عدیدهای دارد.
در دولت اول آقای روحانی نگاه امنیتی در حال تغییر به نگاه اقتصادی بود اما در دولت دوم دوباره دربارهی سیستان و بلوچستان دو فیلم ساخته شد که مردم را باز شیفت میکرد به مسائل تروریستی و… نیروهای انتظامی و امنیتی هم همین نگاه امنیتی را دارند که اخیرا در موضوع تیر خوردن یک کودک و کشته شدنش این موضوع برجستهتر شد.
اما در این کشور فقط اهل سنت و اقوام نیستند؛ اقلیتهای مذهبی دیگری هم هستند که باید به آنها هم توجه شود.
او همچنین پیشنهاد داد که برای شروع شفافیت از همین ستاد خود آغاز کند و تمامی ورودیها و خروجیهای مالی ستاد خود را در سامانهای در معرض دید عموم قرار دهد.
عضو دیگر این حزب هم با اشاره به اینکه پزشکیان سالهاست که با ادبیاتی عدالت محور شناخته میشود گفت: دغدغهی من این است که آقای پزشکیان را که از سالهای خیلی قبل با شاخصههایی چون تمرکز بر عدالت اجتماعی و ادبیات عدالت محور میشناسیم اما علاوه بر آن افرادی که قرار است کنار ایشان قرار گیرند هم بسیار مهم است. جامعه منتظر این اسمهاست.
همگی اعضای این حزب نیز متفقالقول بودند که کاندیداهای اصلاح طلب و یا نزدیک به اصلاح طلبان نباید در صدد تخریب یکدیگر برایند، چرا که حریف قدر است و نباید اجازه داد که اتفاق سال ۸۴ تکرار شود.
به نام اصولگرایی و به کام تمامیت خواهی
پزشکیان هم در خاتمهی این جلسه گفت: باورم این است که عدالت و انصاف میتواند کشور را حفظ کند و مردم ما را راضی کند و اختلافات را از بین ببرد، آنچه موجب دعواست تبعیض و بیعدالتی است. بحث این نیست که چرا من ندارم، بحث این است که چرا من این اندازه دارم و عدهای آن اندازه.
او همچنین درمورد برخی اصولگرایان و جریان اصولگرایی نیز گفت: به آنها گفتهام که شما به اسم اصولگرایی تمامیتخواهی را دنبال میکنید.
پزشکیان اضافه کرد اعتماد ملی بدون عدالت و انصاف امکان ندارد و برای ایجاد آن باید بازگردیم و با همهی مردم مثل انسان رفتار کنیم، مهم نیست در این فرصت انتخابات برنده میشویم یا نه.
رئیس جمهور بد در غیاب رای مردم خوب انتخاب میشود
اما باید دقت کرد که رئیس جمهور بد در غیاب رای مردم خوب انتخاب میشود، بیایید و فریاد بزنید که بد کیست و رای نیاورد. تو اگر رای ندهی که اینها قویتر میشوند، تو اگر نیایی که اینها پرروتر میشوند.
باید مردم را راضی کرد که به صحنه بیایند و بعد هم در چارچوب عدالت و انصاف کاری کرد. شاید هیچوقت چنین فرصتی به دست ما و شما نیاید که بتوانیم با قدرت اینها را بیان کنیم. نگذارید این فرصت از دست برود.