به گزارش خبرنگار ایرنا، ایلام هر چه نداشته و ندارد گوشت و دام جزو آن نیست که بهره مندی از غنی ترین مراتع و جنگل های زاگرس از دیر باز، ایلام را به عنوان زیست بوم ایلات دامدار استان و اتراقگاه عشایر کوچرو غرب کشور قرار داده است که در چند دهه اخیر واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی پرورش دام و مرغ نیز به آنها علاوه شده است .
بهای گوشت همواره در ایلام ارزان تر ازهر جای دیگر بوده به نحوی که جایگاه سوغات استان را یافته است اما این سوغات در هفته های گذشته به شکل غیر عادی اوج گرفت از سفره بسیاری از اهالی فرودست خارج شد.
قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ از حدود 520 هزار ریال به 800 هزار ریال و گوشت گوسفند از هر کیلوگرم حداکثر 80 هزار ریال به 135 هزار ریال افزایش یافته است.
این میزان گرانی در حالی به کسری عرضه در برابر تقاضا تعبیر می شودکه میزان تولید گوشت قرمز و مرغ دراستان ایلام بسیار بیشتر از میزان مصرف و تقاضای آن است .
بنا به اظهار مسئولان مرتبط سازمان جهاد کشاورزی سالانه 51 هزار و 500 تن گوشت مرغ در ایلام تولید می شود که از این میزان 15 هزار و 600 تن آن در بازارهای استان عرضه شده و مازاد آن به دیگر مناطق کشور عرضه می شود که البته صادرات آن به عراق راه افتاده است.
متوسط سرانه سالانه مصرف گوشت مرغ نیز در ایلام 24 کیلوگرم است درحالی که سرانه میانگین آن در کشور 25 کیلوگرم است.
آمار میزان تولید و نسبت آن به مصرف استان ایلام در مورد گوشت قرمز از مرغ هم بهتر است سالانه 26 هزار تن گوشت قرمز در استان ایلام تولید می شود که حداکثر 9 هزار تن در استان مصرف می شود و مازاد آن به دبگر استان ها ارسال می شود.
با این داده ها ، گرانی قیمت گوشت مرغ و گاو و گوسفند جای تامل است ، مسئولان استان در چند هفته گذشته با برگزاری نشست های متعدد به دنبال دریافت توضیح و علت افزایش قیمت ها و طرح، تصویب و اجرای راهکارهای کنترل قیمت گوشت و مرغ برآمدند.
آنان در خصوص علت گرانی در کنار موارد ساختاری چون افت جوجه ریزی و گرانی بهای نهاده های دامی مشکلاتی چون قاچاق دام و سودجویی دلالان را از جمله عوامل افزایش غیر عادی قیمت گوشت و مرغ عنوان می کنند.

**مداخله در بازار با توزیع گوشت با قیمت یارانه ای
از جمله راهکارهای ارائه شده توسط مسئولان توزیع گوشت در بازار است که دراین راستا تاکنون یک هزار و 805 تن گوشت قرمز و سفید(مرغ) توسط بخش خصوصی و دولتی توزیع شده است.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری ایلام نیز در این خصوص گفت: تلاش همه اعضای ستاد تنظیم بازار معطوف برقراری ثبات قیمتی بازار گوشت و دام ومرغ شده است.
احمد جمالوندی افزود: با توزیع گوشت منجمد قرمز و مرغ در هفته اخیر و اعلام عاملین توزیع آن در سطح شهر ایلام سعی در تنظیم بازار و تعدیل قیمت گوشت مرغ شده است.

*** دسترسی فرودستان به گوشت یارانه ای ضرورتی نیازمند سازو کار دقیق تر
گرانی گوشت بیشترین صدمه را به سفره اقشار بی درآمد و کم درآمد زده است به نحو بدیهی این افراد که در قبال گرانی گوشت مابه ازایی ندارند مخاطب و هدف یارانه دولت برای تامین و عرضه هستند به این معناکه اقشار کم درآمد بهتر و بیشتر به آن دسترسی داشته باشند اما آیا چنین است؟
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام تاکید دارد: گوشت قرمز و مرغ که با یارانه دولتی تهیه و عرضه می شود باید به دست مصرف کننده واقعی ( اقشار ضعیف وکم درآمد ) برسد براین مبنا مصوب شد مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)و بهزیستی در اولویت توزیع قرار گیرند.
یارالله نصیری اظهار داشت: مراکز توزیع مرغ و گوشت را به داخل محلات محروم و حاشیه نشین و مناطق کم ترافیک انتقال خواهیم داد که مردم این مناطق کمتر با مشکل مواجه شوند.
وی به نظارت مستمر بازرسان این سازمان در بازار اشاره کرد و گفت: بازرسان سعی دارند که بصورت محسوس و نامحسوس کنترل بازار را در دست داشته باشند.
وی افزود: با توجه به توزیع گوشت مرغ و گوشت گرم گوسفندی و حتی گوشت منجمد اما بازار با نارضایتی مردم مواجه ایم که این امر نشان از اشکال در زنجیره توزیع است که باید با شناسایی عاملان آن با این افراد خاطی برخورد شود.
تاکنون یک هزار و 805 تن گوشت قرمز و سفید(مرغ) با هدف تنظیم قیمت بازار استان توسط بخش خصوصی و دولتی توزیع شده است.
وی تاکید کرد: در این مدت، 635 تن گوشت گوساله منجمد با نرخ تعیین شده 285 هزار ریال و 40 تن گوشت گوسفندی در قطعات بسته بندی شده با ارزش 260 تا 400 هزار ریال بین مصرف کنندگان توزیع شده است.

**روزانه 23 تن گوشت مرغ روانه بازار می شود
رییس هیات مدیره اتحایه مرغداران ایلام گفت: روزانه 23 تن مرغ در کشتارگاه مانشت ایلام کشتار و روانه بازارهای مصرف می شود.
عزیز قیصوری اظهار داشت: میزان مصرف استاندارد روزانه مرغ در استان ایلام 16 تن و حداکثر مقدار مصرف 20 تن است.
وی از راه اندازی مجدد کشتارگاه مرغ ایلام به عنوان عاملی برای تعدیل قیمت آن خبر داد و افزود: با شروع به کار این واحد تولیدی قیمت مرغ برای مصرف کننده از 120 هزار ریال به 105 هزار ریال کاهش یافت اما به دلیل نوسانات بازار در چند روز اخیر دوباره افزایش یافت.
وی کاهش میزان جوجه ریزی در مرغداری ها را عامل اصلی کاهش تولید گوشت مرغ و افزایش قیمت آن برشمرد .
گرانی بیش از حد گوشت درحالی است که 25 هزار خانوار با جمعیت تقریبی 120 هزار نفر از جمعیت استان 580 هزار نفری ایلام بهره بردار و فعال حوزه دامپروری هستند.
سالانه حدود۱۷۰ هزار تن انواع محصولات دامی به ارزش بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان در استان تولید می‌شود.
6034/7177
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.