به گزارش ایرنا، پیشینه مکتب فلسفی اصفهان، ابعاد و اوصاف این مکتب و نسبت آن با سایر معارف اسلامی،شخصیت ها و اندیشه های مکتب اصفهان، پیامدها و دستاوردهای آن و قابلیت های حوزه فلسفی اصفهان در مواجهه با جهان معاصر، از اهداف و محورهای اصلی این همایش دو روزه است.
در این همایش استادان و اندیشمندانی از دانشگاه و حوزه حضور دارند و پروفسور 'هانری کربن' استاد تمام دانشگاه سوربن فرانسه، میهمان خارجی ویژه این همایش محسوب می شود.
آیت الله جوادی آملی مدرس حوزه علمیه قم و از مراجع تقلید شیعه در پیام تصویری خود به این همایش، استعداد و نبوغ درونی مردم اصفهان را از جمله ویژگی هایی دانست که باعث شده فلسفه در اصفهان شکوفا شود.
وی افزود: حضور اندیشمندان و علمای مختلف که از راه های دور و نزدیک به این خطه می آمدند از دیگر عواملی بود که زمینه رشد فلسفه در این منطقه را فراهم کرد.
این مرجع تقلید در پیام خود تصریح کرد: عقل، نقل و شهود،چراغ هایی برای خداشناسی محسوب می شود و دین همواره ما را به عقلانیت و تفکر فرامی خواند.
ادامه پیام آیت الله جوادی آملی حاکیست: قرآن کریم نیز همواره مردم را به عقلانیت و تفکر فراخوانده، زیرا یکی از عواملی که باعث خداشناسی می شود، عقلانیت و تفکر است.
وی اضافه کرد: صفات باری تعالی نامتناهی است و انسان ها همیشه با آثار حق تعالی ارتباط دارند.
رییس حوزه علمیه اصفهان نیز در پیام خود به همایش مکتب فلسفی اصفهان اعلام کرد: اهمیت و کارآمدی یک مکتب فلسفی پویا در میزان توانایی آن در گره گشایی از معضلات فکری انسان و پاسخگویی به سئوالات روز بستگی دارد.
آیت الله حسین مظاهری در پیام خود به این نشست افزود: یک مکتب فلسفی توانمند باید از قدرت مواجهه جدی و آگاهانه با چالش های نوین برخوردار باشد.
این مرجع عظام تقلید تصریح کرد: طراوت و توانایی یک مکتب فلسفی برای بکارگیری در زندگی امروز، به پویایی و قدرت پاسخگویی آن بستگی دارد.
وی در پیام خود خاطرنشان کرد: فلسفه و حکمت برای یادگیری محض نیست بلکه باید عاملی برای تغییر کردن و تغییر دادن باشد تا سود معنوی آن بخوبی در زندگی و جوامع امروزی لمس شود.
وی در این پیام با اشاره به اهمیت جایگاه مکتب فلسفی اصفهان اظهار کرد: این مکتب تاثیرگذار از جنبه ها و ابعاد بسیار مهم و اثر بخش برخوردار بوده است .
آیت الله مظاهری، آمیختگی این مکتب با تعالیم و آموزه های دینی و استفاده آن از کتاب و سنت را از اصلی ترین شاخصه های مکتب اصفهان برشمرد و افزود: ظرفیت وسیع و پرفایده مکتب فلسفی اصفهان باید به بهترین وجه مورد بهره برداری قرار گیرد و بی شک در این مسیر باید همواره با تحول و پویایی توام باشد.
رییس حوزه علمیه اصفهان در این پیام خاطرنشان کرد: ظهور چهره های شاخص فلسفی در میان جوانان و نسل حق طلب و تکامل خواه امروز، دور از انتظار نیست مشروط بر اینکه تلاش علمی و فکری آنان با مجاهدت با نفس و توجه بر عالم معنا و معنویات همراه باشد.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: اگر می بینید مکتب فلسفی اصفهان و نامدارانش همچنان در ذهن اصحاب اندیشه حضور دارند؛ بدین سبب بوده که آنان با راه یافتن به حقیقت، حکمت خود را تغییر داده و توانایی تغییر و تحول در فضای فکری و دینی را نیز داشته اند.
به گزارش ایرنا، در جلسه امروز این همایش قرار است از 23 عنوان کتاب در زمینه فلسفه رونمایی شود.
این همایش، صبح و عصر فردا نیز در تالار پیامبر اعظم دانشگاه اصفهان ادامه خواهد داشت.
6020 / 6027 ** خبرنگار: علیرضا حکیمیان * انتشار: شکراللهی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.