به گزارش ایسنا-منطقه یزد، هنر در حقیقت مترادف کلمه زیبایی است و به نظر میرسد که اگر این واقعیت نیز حقیقت داشته باشد خلقت و آفرینش، همه هنر خداست، زیرا خداوند جمیل است و جز جمال خلق نمیکند.
هنر نوعی رستگاری است که ما را از خواستن یعنی نوعی درد و رنج، آزاد و در پهن دشت حیاط تفکر بشری رها میسازد.
هنر نساجی و پارچه بافی که خوشبختانه شهر میراث جهانی یزد هم سابقه ای روشن و درخشان در این وادی دارد، از جمله هنرهای اصیل و حائز اهمیت است که نه تنها هویت گذشتگان بلکه نقشه راه آرامش آیندگان را نیز پاسداری میکند.
اگر امروز شهر یزد را به خاطر خانههای گلی و بادگیرهای زیبایش میشناسیم، قطعاً در گذشته این شهر را به خاطر پارچههای زیبا و فاخرش میشناختند؛ شهری که از شرق تا غرب همه آوازه آن را داشتند؛ از هند گرفته تا شمالیترین شهرهای دریای کاسپین، از ترمههایی بسیار زیبایی که برای مردم کشمیر بافته میشده تا کارخانههایی نساجی که در شمال ایران ساخته شدند، همه وامدار هنرمندان یزدی هستند.
به همین منظور ایسنای یزد به بهانه برگزاری اولین جشنواره ملی پارچه فجر میزگردی با حضور اساتید و صاحب نظران طراحی پارچه و هنرمندان شهری با موضوع «چگونگی احیاء هویت یزد در پارچهبافی» برگزار و دغدغه هنرمندان طراحی پارچه و نساجی استان یزد را بررسی کرده است.
این میزگرد با حضور «محمود دهقانهراتی» معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، «ابوالفضل داودی» دبیر کارگروه مد و لباس استان، «محسن کرمی نیا» معاون زیباسازی سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهرداری یزد، «مریم موسوی» کارشناس مطبوعات محلی و خبرگزاریهای اداره کل ارشاد اسلامی یزد،«مهدیه امامی» مسئول دبیرخانه اولین جشنواره ملی پارچه فجر و «درخشن» استاد هنر دانشگاه یزد و ایده پرداز گالری شهری برگزار شد.
در این نشست مباحثی نظیر ضرورت شناسایی ظرفیت هنرمندان بومی در حوزه نساجی، خودباوری فرهنگی برای توسعه اجتماعی، لزوم استفاده از ظرفیت هنرمندان بومی برای زیباسازی فضاهای شهری، معرفی جایگاه واقعی پارچه بافی یزد، لزوم برندسازی پارچهیزدی، چگونگی مشارکت جویی هنرمندان طراحی لباس و چگونگی حمایت مسئولان از هنرمندان این حوزه در استان مورد گفتوگو قرار گرفت.
انتهای پیام