بهزاد کوهستانی در گفت گو با ایرنا اظهار داشت : شهرستان سیاهکل در قسمت عشایر نشین دارای سه بخش آب و هوای متفاوت ییلاق ، کلهط و جلگه است که 77 مرتع در منطقه ییلاق ، 56 مرتع در کلهط و 62 مرتع در قشلاق داراست .
وی یاداور شد: با شروع فصل سرما دامداران دام های خود را از مناطق ییلاق به مناطقی قشلاق مثل بالارود و توتکی در سیاهکل و سرچشمه در لاهیجان و اطاق ور در لنگرود کوچ می دهند.
کوهستانی ، تعداد خانوارهای کوچ نشین به مناطق ییلاقی را 937 خانوار ذکر و خاطرنشان کرد: از این تعداد در ایام کوچ 165 خانوار به قشلاق ، 650 خانوار کوچ ییلاق به ییلاق و 120 خانوار هم به کلهط یعنی حدفاصل ارتفاع ییلاق و پایین دست قشلاق کوچ می کنند.
وی در مورد کوچ ییلاق به ییلاق هم گفت دامداران ساکن در منطقه ییلاق برای استفاده از مرتع های سرسبزتر از این مرتع به مرتع دیگری کوچ می کنند و در کلبه های گالشی و چادر ساکن هستند.
وی افزود: 62 هزار دام سبک در شهرستان سیاهکل وجود دارند که 90 درصد آنها در منطقه دیلمان و پیرکوه وجود دارند و 10 درصد باقی مانده هم اکثرا به آنجا کوچ داده می شوند.
وی تعداد دام سنگین موجود در شهرستان را حدود 29هزار راس عنوان و اضافه کرد از این تعداد فقط 6 هزار راس از ییلاق به قشلاق و برعکس کوچ داده می شوند.
وی با بیان اینکه در منطقه پیرکوه حدود 120 دامدار با 12 هزار راس دام سبک و یکهزار راس دام سنگین وجود دارد افزود: دامداران با تمام شدن مراتع به مرتع های سرسبز تر و بهتر می روند و با سرد شدن منطقه ای آن را عوض می کنند.
شهرستان سیاهکل دارای 47 هزار نفر جمعیت است که از این تعداد 937 خانوار کوچ نشین هستند و تقریبا شهرستانی عشایری است ضمن اینکه دارای دو بخش مرکزی و دیلمان و پیرکوه می باشد که مقصد کوچ در منطقه دیلمان و پیرکوه این شهرستان است .
کوچ قشلاق به ییلاق از اردیبهشت ماه شروع و از ییلاق به قشلاق از شهریور شروع می شود.
7297 /6030 /
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.