زواره آزادپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متقاضیان دریافت تسهیلات بانکی برای ایجاد 25 گلخانه، تجهیز و توسعه 17 گلخانه و اجرای 64 طرح گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد برای دریافت وام به بانک‌ها معرفی شدند.
وی بیان کرد: برای ایجاد 21 گلخانه با مساحت 16 هکتار 529 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از برنامه ریزی برای تجهیز و توسعه 21 گلخانه به مساحت 11.5 هکتار با 107 میلیارد ریال اعتبار خبر داد.
آزادپور ابراز داشت: از این میزان اعتبار اختصاص یافته تاکنون 43 میلیارد ریال تسهیلات به سه گلخانه پرداخت شده است.
وی افزود: سطح گلخانه‌های کهگیلویه و بویراحمد که در سال 1392، 25 هکتار بوده هم اکنون 43 هکتار است.
آزادپور اظهار کرد: سال‌های 1395 و 1396 حدود 20 هزار تن انواع محصول گلخانه‌ای در این استان تولید و روانه بازار مصرف شد.
وی افزود: تولید محصولات گلخانه‌ای به ویژه درفصل سرما به تعدیل قیمت‌ها کمک می‌کند.
آزادپور ابراز داشت: سهولت استفاده از شیوه آبیاری نوین و بهینه سازی مصرف انرژی از دیگر شاخص‌های مجموعه‌های گلخانه‌ای است زیرا با استفاده از این شیوه در مصرف انرژی برق و آب صرفه جویی می‌شود.
وی استفاده بهینه از منابع آب و خاک، تولید محصول کیفی و پایدار و اشتغال در تمامی فصل‌ها را از مزایای توسعه اجرای طرح‌های گلخانه‌ای دانست.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از تولید سالانه 18 هزار شاخه گل رز در این استان خبر داد و افزود: تولید گل رز در این استان نسبت به سال 1392 به بیش از سه برابر رسیده است.
وی تصریح کرد: صادرات گل رز به دیگر استان‌های کشور، این استان را هم اینک به قطب تولید این محصول تبدیل کرده است.
دلسیوتنا، فیستا، آوالانچ، ردوان، تابسان، اورانجیوس، آنجلینا و سامورایی از مهمترین ارقام گل رز تولید شده در کهگیلویه و بویراحمد است.
آزادپور گفت: حدود 50 میلیارد ریال تسهیلات بانکی نیز برای 64 سرمایه گذار گیاهان دارویی تخصیص یافته که تاکنون 14 میلیارد و 500 میلیون ریال به 32 پرونده گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.
وی ابراز داشت: هم اکنون سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی 148.6 هکتار است، در حالی که سطح زیر کشت گیاهان دارویی این استان در سال 92 حدود 30 هکتار بود.
آزادپور بیان کرد: آلوئه ورا، آویشن، بادرنجبویه، به لیمو، رزماری، کدو تخمه کاغذی، نعناع فلفلی، استویا و بابونه از ارقام گیاهان دارویی کشت شده در این استان است.
وی اشتغال مستقیم در هر هکتار از گیاهان دارویی در این استان را 10 تا 20 نفر در فصل برداشت محصول برآورد کرد.
وی گفت: گسترش کشت گیاهان دارویی از راهبردهای دولت برای رونق اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد است که با مشارکت منابع طبیعی اجرا می‌شود.
کشاورزان استان 713 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران سالانه 910 هزار تن محصول کشاورزی تولید می‌کنند.
کهگیلویه وبویراحمد رویشگاه بیش از 2 هزار گونه گیاهی است که از این تعداد 450 گونه آن دارویی است.
براساس برآوردهای مرکز تحقیقات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، گیاهان دارویی در سطح 200 هزار هکتار از مراتع این استان قابل کشت است.
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.