به گزارش خبرنگار ایرنا؛ عکاسان بسیاری برای ثبت آنچه زلزله به جای گذاشته عازم غرب کرمانشاه شدند و هر یک با دوربین های خود آثار به جای مانده از غرش زمین را به ثبت رساندند که همگی تصاویر روایتگر فاجعه ای است که بر سر مردمان این دیار آمده است.
برخی از عکاسان پس از وقوع زلزله بلافاصله خود را به سرپل ذهاب رساندند و برخی نیز روز بعد عازم منطقه شدند اما تصاویر همگی ویرانی و آوارگی مردم را نشان می داد و در کنار آن کمک نیروهای امداد و نجات دستگاه های مختلف از هلال احمر و نیروهای مسلح گرفته تا حضور خودجوش مردم.
**برای کمک آمده ام یا عکاسی
مصلح پیرخضرانیان عکاس خبرگزاری ایرنای مرکز کردستان اولین عکاسی بود که شب حادثه خود را به سرپل ذهاب رساند و عکس هایش به عنوان اولین عکس های حرفه ای این حادثه در سطح دنیا منتشر شد.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید که به محض شنیدن خبر زلزله خود را شبانه به سرپل ذهاب رساندم.
او که از 6 سال گذشته به طور حرفه ای عکاسی خبری را با خبرگزاری ایرنا شروع کرده است اظهار کرد: ساعت 6 صبح دوشنبه 22 آبان به بیمارستان شهدای سرپل ذهاب که براثار زلزله تخریب شده بود، رسیدم که با انبوهی کشته و مصدوم روبرو شدم.
او می گوید که برای عکاسی به آنجا رفتم اما وضعیت مردم به گونه ای بود که ترجیح می دادم کمک کنم تا عکس بگیرم و لحظاتی را نیز گریه کردم.
وی از شرایط روحی روانی بد خود در آن لحظات می گوید و اینکه وضعیت روحیم اجازه عکاسی نمی داد و افزود: یکی از دوستان عکاسم تلنگری به من زد که ثبت این لحظات هم نوعی کمک به مردم در انعکاس مشکلات آنها به دنیا است و با این تلنگر دست به دوربین بردم اگرچه همچنان تحت تاثیر شرایط حالم بد بود.
این عکاس جوان می گوید که آن لحظات بد همچنان در ذهنم باقی مانده و فکر نکنم به این زودی ها ذهنم را ترک کنند چرا که عمق فاجعه بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور می کنیم.
او اظهار کرد که چند مرحله به مناطق زلزله زده رفتم که بار اول حدود 10 روز آنجا ماندم و پس از آن نیز هرچند وقت یکبار به این مناطق سر می زنم و از وضعیت مردم و منطقه عکاسی می کنم.
وی که آثارش در نمایشگاه کرمانشاه به نمایش گذاشته شده است، می گوید در این نمایشگاه به مردم یادآوری می شود که کمک به زلزله زدگان تنها نباید محدود به روزهای اول باشد بلکه مردم مناطق زلزله زده نیازمند حمایت های مستمر هستند.
**بیشتر کمک کردیم تا عکاسی
عبدالله مرادی مدیرمسئول و صاحب امتیاز هفته نامه میلکان و عکاس خبرگزاری صدا و سیما نیز از جمله عکاسانی بود که دوشنبه 22 آبان خود را به سرپل ذهاب رساند و آثارش اکنون در نگارخانه شهر به نمایش در آمده است.
او که سابقه 16 سال عکاسی خبری را در کارنامه خود دارد، می گوید: چون شب زلزله مرکز وقوع و ابعاد و وسعت آن را نمی دانستیم، تصمیم گرفتیم صبح زود عازم منطقه شویم و اوایل روز دوشنبه وارد سرپل ذهاب شدیم که با دیدن منطقه به عمق فاجعه پی بردیم.
وی با بیان اینکه بیشتر به کمک به مردم و اظهار همدردی با مردم پرداختیم تا عکاسی گفت: عمق فاجعه بسیار زیاد بود و مردم متحمل خسارات جانی و مالی زیادی شده بودند و بیشتر کمک کردن را در آن شرایط به عکس گرفتن ترجیح دادیم.
وی اظهار کرد که اغلب عکاسان بومی منطقه به دلیل تعلق خاطر به مردم نتوانستند به صورت حرفه ای عکاسی کنند و بیشتر زمانشان را به کمک به مردم اختصاص دادند.
مرادی به وضعیت نامناسب شهر سرپل ذهاب در روز اول زلزله اشاره کرد و افزود: در آن شرایط از مسئولان تقاضای کمک می کردیم و تلاش می کردیم وضعیت مردم را به اطلاع مسئولان برسانیم که تا حدودی عکاسان و خبرنگاران در این بخش به وظایف خود عمل کردند.
او در ادامه گفت: روز سوم حادثه با دیدن کمک های مردمی، روحیه ام کم کم عوض شد، واقعا مردم سنگ تمام گذاشتند و وظیفه و رسالت خودم می دانستم که این همه محبت و نوع دوستی مردم را عکاسی کنم و برای همیشه تاریخ این سیل خروشان اتحاد و بزرگواری مردم ایران را ثبت نمایم.
مرادی در بخش دیگری از سخنانش به برپایی نمایشگاه عکس زلزله در کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: به نظر من نمایشگاه یک نوع رسانه مانند شبکه های اجتماعی، سایت ها و روزنامه ها است که می خواهد یک مطلب را به مخاطب انتقال بدهد و بیننده با دیدن عکس های آن به موضوع پی ببرد.
او اضافه کرد که یکی از مهم ترین موضوعات که این گالری در کنار نشان دادن وضع مردم زلزله زده دنبال می کند این است که به مردم و مسئولان سازه ها و ساختمان های تخریب شده را نشان بدهند که اگر اصول ساختمان سازی را رعایت نکنند چه اتفاقی ممکن است، بیفتد.
او ادامه دارد: باید بپذیریم کشور ما زلزله خیز و زلزله جزئی از زندگی ما شده است و باید برای هرگونه بحران و اتفاق ناشی از زلزله آماده باشیم.
**نقش موثر عکاسان در نشان دادن وضعیت مردم زلزله زده
امید کریمی عکاس آزاد اهل جوانرود و ساکن کرمانشاه از دیگر افرادی بود که به قصد عکاسی عازم مناطق زلزله زده شده بود که به گفته خودش هدفش بازتاب تبعات زلزله به مردم دنیا بود.
او از کارش راضی است و اظهار کرد که توانستم بخشی از مشکلات مردم و همچنین سیل کمک های روانه شده به منطقه را به تصویر بکشم.
او از ابراز احساسات مردم داخل و خارج از کشور قدردانی کرد و افزود: به نظرم تصاویر مخابره شده از مناطق زلزله زده تاثیر فراوانی در کمک های مردمی به مردم این مناطق داشت و خوشحالم که بخشی از انعکاس این فاجعه را عکاسان انجام دادند.
کریمی معتقد است که نباید اجازه دهیم زلزله زدگان فراموش شوند و می گوید که برپایی نمایشگاه یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از فراموشی مشکلات مردم است.
وی معتقد است که نمایشگاه عکس می تواند بخش کوچکی از درد و رنج مردم زلزله زده را یادآوری کند که درخواست می کنیم شهروندان با حضور در نگارخانه شهر، نظاره گر آثار ثبت شده توسط عکاسان باشند.
**عکاسان از وضعیت مردم سوء استفاده نکردند!
صابر کریمی عکاس مستقل که از 13 سال قبل عکاسی می کند و مدتی را هم با خبرگزاری ایسنا همکاری داشته است، می گوید: 2 روز اول زلزله مانند دیگر هموطنان فقط به فکر جمع آوری کمک برای زلزله زدگان و تهیه نیازهای اولیه آنها بودم از روز سوم بود که عکاسی پرداختم.
وی می گوید: به نظرم قدرت رسانه ای عکاسی و مخابره عکس و تصاویر حرف اول در این بحران زد اگر قدرت رسانه ای عکاسان نبود این حجم کمک مردمی و رسیدگی مسئولان به طرف مردم مصیبت زده روانه نمی شود.
و با بیان اینکه برخی افراد عکاسان را آدم های سوء استفاده چی می دانند که به دنبال سوژه هستند، گفت: واقعا این طور نیست عکاسان هم انسان های هنرمند بسیار بااحساسی هستند که این شغل را انتخاب کرده اند، اگر آنها واقعیت ها را ثبت نکنند مردم از کجا بدانند و ببینند چه اتفاقی با چه گسترده ای حادث شده و عمق فاجعه چه اندازه است.
وی اضافه کرد که من هم موافقم نباید از بدبختی و مصیبت مردم عکس گرفت ولی اگر گرفته نشود چطور می شود فهمید چه شده، عمق و درجه فاجعه چه هست.
وی افزود: عکاسان هم وقایع خوب و هم بد را ثبت و سند می کنند و این موارد در تاریخ ثبت می شود که می تواند درس عبرتی برای آیندگان باشد.
کریمی ادامه داد که مطمئن باشید پشت هر عکسی که از زلزله گرفته شده، یک داستانی هست که عکاسان فقط توانسته لحظه ای کمتر از ثانیه ای از آن را ثبت کنند و بسیار برای عکاس سخت و ناراحت کننده بود که نمی توانسته در آن لحظه کاری کند.
وی به برپایی نمایشگاه نیز اشاره کرد و گفت: از اول قرار گذاشتیم عکس های دردآور و رنج آور را کمتر به نمایش بگذاریم و بیشتر تصاویری از شروع زندگی دوباره و امیدواری مردم مناطق زلزله زده را منعکس کنیم.
**زلزله زدگان را نباید فراموش کرد
بهمن زارعی عکاس خبرگزاری ایرنای کرمانشاه نیز روز بعد از وقوع زلزله خود را به سرپل ذهاب رساند، به گفته او با ورود به شهر شوکه شدیم و انتظار این حجم از خرابی را نداشتیم.
او که 16 ساله سابقه عکاسی حرفه ای دارد می گوید: شب زلزله را در شهر کرمانشاه و از مردمی که به خیابان ها آمده بودند را عکاسی کردم و چون اطلاع دقیقی از حادثه نداشتیم نمی دانستیم که مرکز اصلی کجا بوده و ما باید کجا را عکاسی کنیم.
وی اظهار کرد که احتمال می دادیم در شهر کرمانشاه نیز شاهد تخریب و ویرانی باشیم و تصمیم گرفتم شب را در کرمانشاه بمانم که با کسب اطلاعات بیشتر پی بردم سرپل ذهاب وضعیت بدتری دارد.
وی به ورود خود به همراه عکاسان دیگری به شهر سرپل ذهاب اشاره کرد و گفت: برای لحظاتی از شدت ناراحتی نتوانستم عکاسی کنم، ولی برحسب رسالت خبری و اطلاع رسانی ام که داشتم باید عکس می گرفتم.
زارعی اظهار کرد که بیشتر وقت هایی که آنجا بودم به جای عکاسی، به خانواده ها در کار آواربرداری کمک می کردم، واقعا دیدن مردم در این وضعیت برایم بسیار نارحت کننده و دردناک بود.
وی افزود: من سعی کردم عکس های بگیریم که بیشترعمق فاجعه را نشان دهد و از این رو از خرابی ساختمان ها و اشیاء و همچنین افراد به صورت غیر مستقیم یعنی طوری که صورت آنها مشخص نباشد، عکس گرفتم.
او در ادامه یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه عکس زلزله کرمانشاه را تلنگری به مردم و مسئولان در زمینه توجه به اصول ساخت و ساز اصولی دانست و گفت: امکان وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله در کشور ما در طول سال دور از ذهن نیست و از این رو باید مسئولان را ترغیب کنیم که بیشتر خود را برای مقابله با این حوادث آماده کنند.
زارعی افزود: در این نمایشگاه علاوه بر اینکه نشان دهیم نباید مردم زلزله زده را فراموش کنیم، تلاش کرده ایم ذره ای از شروع دوباره زندگی و امیدواری را در دل زلزله زدگان زنده کنیم که زندگی ادامه دارد و درد و رنج و آه ماندنی نیست.
او به تصمیم عکاسان حاضر در زلزله برای برپایی نمایشگاهی در تهران نیز اشاره می کند و می گوید: زمان و مکان آن هنوز مشخص نیست اما این تصمیم را گرفته ایم.
رفت و آمد عکاسان به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه همچنان ادامه دارد و هر روز تصاویری متناسب با شرایط و وضعیت مردم این مناطق از این عکاسان در رسانه ها منتشر می شود.
در نمایشگاه عکس زلزله کرمانشاه 30 عکس از 16عکاس به نمایش در آمده است.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان نیز که در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه رخ داد باعث کشته شدن 620 تن و مصدومیت 12 هزار و 386 نفر شد.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 90 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
3033/3209/8066 خبرنگاران:عباداله آذرگون و فرزاد نویدی** انتشاردهنده: علی مولوی
برخی از عکاسان پس از وقوع زلزله بلافاصله خود را به سرپل ذهاب رساندند و برخی نیز روز بعد عازم منطقه شدند اما تصاویر همگی ویرانی و آوارگی مردم را نشان می داد و در کنار آن کمک نیروهای امداد و نجات دستگاه های مختلف از هلال احمر و نیروهای مسلح گرفته تا حضور خودجوش مردم.
**برای کمک آمده ام یا عکاسی
مصلح پیرخضرانیان عکاس خبرگزاری ایرنای مرکز کردستان اولین عکاسی بود که شب حادثه خود را به سرپل ذهاب رساند و عکس هایش به عنوان اولین عکس های حرفه ای این حادثه در سطح دنیا منتشر شد.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید که به محض شنیدن خبر زلزله خود را شبانه به سرپل ذهاب رساندم.
او که از 6 سال گذشته به طور حرفه ای عکاسی خبری را با خبرگزاری ایرنا شروع کرده است اظهار کرد: ساعت 6 صبح دوشنبه 22 آبان به بیمارستان شهدای سرپل ذهاب که براثار زلزله تخریب شده بود، رسیدم که با انبوهی کشته و مصدوم روبرو شدم.
او می گوید که برای عکاسی به آنجا رفتم اما وضعیت مردم به گونه ای بود که ترجیح می دادم کمک کنم تا عکس بگیرم و لحظاتی را نیز گریه کردم.
وی از شرایط روحی روانی بد خود در آن لحظات می گوید و اینکه وضعیت روحیم اجازه عکاسی نمی داد و افزود: یکی از دوستان عکاسم تلنگری به من زد که ثبت این لحظات هم نوعی کمک به مردم در انعکاس مشکلات آنها به دنیا است و با این تلنگر دست به دوربین بردم اگرچه همچنان تحت تاثیر شرایط حالم بد بود.
این عکاس جوان می گوید که آن لحظات بد همچنان در ذهنم باقی مانده و فکر نکنم به این زودی ها ذهنم را ترک کنند چرا که عمق فاجعه بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور می کنیم.
او اظهار کرد که چند مرحله به مناطق زلزله زده رفتم که بار اول حدود 10 روز آنجا ماندم و پس از آن نیز هرچند وقت یکبار به این مناطق سر می زنم و از وضعیت مردم و منطقه عکاسی می کنم.
وی که آثارش در نمایشگاه کرمانشاه به نمایش گذاشته شده است، می گوید در این نمایشگاه به مردم یادآوری می شود که کمک به زلزله زدگان تنها نباید محدود به روزهای اول باشد بلکه مردم مناطق زلزله زده نیازمند حمایت های مستمر هستند.
**بیشتر کمک کردیم تا عکاسی
عبدالله مرادی مدیرمسئول و صاحب امتیاز هفته نامه میلکان و عکاس خبرگزاری صدا و سیما نیز از جمله عکاسانی بود که دوشنبه 22 آبان خود را به سرپل ذهاب رساند و آثارش اکنون در نگارخانه شهر به نمایش در آمده است.
او که سابقه 16 سال عکاسی خبری را در کارنامه خود دارد، می گوید: چون شب زلزله مرکز وقوع و ابعاد و وسعت آن را نمی دانستیم، تصمیم گرفتیم صبح زود عازم منطقه شویم و اوایل روز دوشنبه وارد سرپل ذهاب شدیم که با دیدن منطقه به عمق فاجعه پی بردیم.
وی با بیان اینکه بیشتر به کمک به مردم و اظهار همدردی با مردم پرداختیم تا عکاسی گفت: عمق فاجعه بسیار زیاد بود و مردم متحمل خسارات جانی و مالی زیادی شده بودند و بیشتر کمک کردن را در آن شرایط به عکس گرفتن ترجیح دادیم.
وی اظهار کرد که اغلب عکاسان بومی منطقه به دلیل تعلق خاطر به مردم نتوانستند به صورت حرفه ای عکاسی کنند و بیشتر زمانشان را به کمک به مردم اختصاص دادند.
مرادی به وضعیت نامناسب شهر سرپل ذهاب در روز اول زلزله اشاره کرد و افزود: در آن شرایط از مسئولان تقاضای کمک می کردیم و تلاش می کردیم وضعیت مردم را به اطلاع مسئولان برسانیم که تا حدودی عکاسان و خبرنگاران در این بخش به وظایف خود عمل کردند.
او در ادامه گفت: روز سوم حادثه با دیدن کمک های مردمی، روحیه ام کم کم عوض شد، واقعا مردم سنگ تمام گذاشتند و وظیفه و رسالت خودم می دانستم که این همه محبت و نوع دوستی مردم را عکاسی کنم و برای همیشه تاریخ این سیل خروشان اتحاد و بزرگواری مردم ایران را ثبت نمایم.
مرادی در بخش دیگری از سخنانش به برپایی نمایشگاه عکس زلزله در کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: به نظر من نمایشگاه یک نوع رسانه مانند شبکه های اجتماعی، سایت ها و روزنامه ها است که می خواهد یک مطلب را به مخاطب انتقال بدهد و بیننده با دیدن عکس های آن به موضوع پی ببرد.
او اضافه کرد که یکی از مهم ترین موضوعات که این گالری در کنار نشان دادن وضع مردم زلزله زده دنبال می کند این است که به مردم و مسئولان سازه ها و ساختمان های تخریب شده را نشان بدهند که اگر اصول ساختمان سازی را رعایت نکنند چه اتفاقی ممکن است، بیفتد.
او ادامه دارد: باید بپذیریم کشور ما زلزله خیز و زلزله جزئی از زندگی ما شده است و باید برای هرگونه بحران و اتفاق ناشی از زلزله آماده باشیم.
**نقش موثر عکاسان در نشان دادن وضعیت مردم زلزله زده
امید کریمی عکاس آزاد اهل جوانرود و ساکن کرمانشاه از دیگر افرادی بود که به قصد عکاسی عازم مناطق زلزله زده شده بود که به گفته خودش هدفش بازتاب تبعات زلزله به مردم دنیا بود.
او از کارش راضی است و اظهار کرد که توانستم بخشی از مشکلات مردم و همچنین سیل کمک های روانه شده به منطقه را به تصویر بکشم.
او از ابراز احساسات مردم داخل و خارج از کشور قدردانی کرد و افزود: به نظرم تصاویر مخابره شده از مناطق زلزله زده تاثیر فراوانی در کمک های مردمی به مردم این مناطق داشت و خوشحالم که بخشی از انعکاس این فاجعه را عکاسان انجام دادند.
کریمی معتقد است که نباید اجازه دهیم زلزله زدگان فراموش شوند و می گوید که برپایی نمایشگاه یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از فراموشی مشکلات مردم است.
وی معتقد است که نمایشگاه عکس می تواند بخش کوچکی از درد و رنج مردم زلزله زده را یادآوری کند که درخواست می کنیم شهروندان با حضور در نگارخانه شهر، نظاره گر آثار ثبت شده توسط عکاسان باشند.
**عکاسان از وضعیت مردم سوء استفاده نکردند!
صابر کریمی عکاس مستقل که از 13 سال قبل عکاسی می کند و مدتی را هم با خبرگزاری ایسنا همکاری داشته است، می گوید: 2 روز اول زلزله مانند دیگر هموطنان فقط به فکر جمع آوری کمک برای زلزله زدگان و تهیه نیازهای اولیه آنها بودم از روز سوم بود که عکاسی پرداختم.
وی می گوید: به نظرم قدرت رسانه ای عکاسی و مخابره عکس و تصاویر حرف اول در این بحران زد اگر قدرت رسانه ای عکاسان نبود این حجم کمک مردمی و رسیدگی مسئولان به طرف مردم مصیبت زده روانه نمی شود.
و با بیان اینکه برخی افراد عکاسان را آدم های سوء استفاده چی می دانند که به دنبال سوژه هستند، گفت: واقعا این طور نیست عکاسان هم انسان های هنرمند بسیار بااحساسی هستند که این شغل را انتخاب کرده اند، اگر آنها واقعیت ها را ثبت نکنند مردم از کجا بدانند و ببینند چه اتفاقی با چه گسترده ای حادث شده و عمق فاجعه چه اندازه است.
وی اضافه کرد که من هم موافقم نباید از بدبختی و مصیبت مردم عکس گرفت ولی اگر گرفته نشود چطور می شود فهمید چه شده، عمق و درجه فاجعه چه هست.
وی افزود: عکاسان هم وقایع خوب و هم بد را ثبت و سند می کنند و این موارد در تاریخ ثبت می شود که می تواند درس عبرتی برای آیندگان باشد.
کریمی ادامه داد که مطمئن باشید پشت هر عکسی که از زلزله گرفته شده، یک داستانی هست که عکاسان فقط توانسته لحظه ای کمتر از ثانیه ای از آن را ثبت کنند و بسیار برای عکاس سخت و ناراحت کننده بود که نمی توانسته در آن لحظه کاری کند.
وی به برپایی نمایشگاه نیز اشاره کرد و گفت: از اول قرار گذاشتیم عکس های دردآور و رنج آور را کمتر به نمایش بگذاریم و بیشتر تصاویری از شروع زندگی دوباره و امیدواری مردم مناطق زلزله زده را منعکس کنیم.
**زلزله زدگان را نباید فراموش کرد
بهمن زارعی عکاس خبرگزاری ایرنای کرمانشاه نیز روز بعد از وقوع زلزله خود را به سرپل ذهاب رساند، به گفته او با ورود به شهر شوکه شدیم و انتظار این حجم از خرابی را نداشتیم.
او که 16 ساله سابقه عکاسی حرفه ای دارد می گوید: شب زلزله را در شهر کرمانشاه و از مردمی که به خیابان ها آمده بودند را عکاسی کردم و چون اطلاع دقیقی از حادثه نداشتیم نمی دانستیم که مرکز اصلی کجا بوده و ما باید کجا را عکاسی کنیم.
وی اظهار کرد که احتمال می دادیم در شهر کرمانشاه نیز شاهد تخریب و ویرانی باشیم و تصمیم گرفتم شب را در کرمانشاه بمانم که با کسب اطلاعات بیشتر پی بردم سرپل ذهاب وضعیت بدتری دارد.
وی به ورود خود به همراه عکاسان دیگری به شهر سرپل ذهاب اشاره کرد و گفت: برای لحظاتی از شدت ناراحتی نتوانستم عکاسی کنم، ولی برحسب رسالت خبری و اطلاع رسانی ام که داشتم باید عکس می گرفتم.
زارعی اظهار کرد که بیشتر وقت هایی که آنجا بودم به جای عکاسی، به خانواده ها در کار آواربرداری کمک می کردم، واقعا دیدن مردم در این وضعیت برایم بسیار نارحت کننده و دردناک بود.
وی افزود: من سعی کردم عکس های بگیریم که بیشترعمق فاجعه را نشان دهد و از این رو از خرابی ساختمان ها و اشیاء و همچنین افراد به صورت غیر مستقیم یعنی طوری که صورت آنها مشخص نباشد، عکس گرفتم.
او در ادامه یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه عکس زلزله کرمانشاه را تلنگری به مردم و مسئولان در زمینه توجه به اصول ساخت و ساز اصولی دانست و گفت: امکان وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله در کشور ما در طول سال دور از ذهن نیست و از این رو باید مسئولان را ترغیب کنیم که بیشتر خود را برای مقابله با این حوادث آماده کنند.
زارعی افزود: در این نمایشگاه علاوه بر اینکه نشان دهیم نباید مردم زلزله زده را فراموش کنیم، تلاش کرده ایم ذره ای از شروع دوباره زندگی و امیدواری را در دل زلزله زدگان زنده کنیم که زندگی ادامه دارد و درد و رنج و آه ماندنی نیست.
او به تصمیم عکاسان حاضر در زلزله برای برپایی نمایشگاهی در تهران نیز اشاره می کند و می گوید: زمان و مکان آن هنوز مشخص نیست اما این تصمیم را گرفته ایم.
رفت و آمد عکاسان به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه همچنان ادامه دارد و هر روز تصاویری متناسب با شرایط و وضعیت مردم این مناطق از این عکاسان در رسانه ها منتشر می شود.
در نمایشگاه عکس زلزله کرمانشاه 30 عکس از 16عکاس به نمایش در آمده است.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان نیز که در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه رخ داد باعث کشته شدن 620 تن و مصدومیت 12 هزار و 386 نفر شد.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 90 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
3033/3209/8066 خبرنگاران:عباداله آذرگون و فرزاد نویدی** انتشاردهنده: علی مولوی
کپی شد