منصور مرادی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به نشست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: باتوجه به اینکه در بودجه های آینده مبنای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد خواهد بود، این امر یکی از موضوعات مهم این جلسه بود.
وی بحث دریافت ها و پرداخت های 6 ماهه نخست امسال خزانه را از دیگر موضوعات مهم جلسه اعضای کمیسیون برنامه و بودجه با نوبخت عنوان کرد و گفت: باتوجه به اینکه در بحث بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، بحث درآمد و هزینه مطرح است، اگر بخواهیم درآمد و هزینه به نقطه سربه سر برسد، باید این 2 شاخص معادل هم باشند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: باتوجه به اینکه هر سال افزایش هزینه ها به ویژه هزینه های جاری نظیر پرداخت حقوق و دستمزد را داریم، برای جلوگیری از کسری بودجه باید افزایش درآمد را نیز داشته باشیم.
وی با بیان اینکه 90 درصد اعتبارات مربوط به هزینه های جاری است، افزود: یکی از مشکلات عمده در بحث افزایش اعتبارات و عدم تحقق بودجه های عمرانی افزایش هزینه های جاری در هر سال است.
وی به تخصیص نیافتن اعتبارات ماده 180 در طی 2 سال اخیر اشاره کرد و گفت: متاسفانه اعتبارات توازن منطقه ای ( ماده 180) در طول سال های اخیر تخصیصی نداشته و باتوجه به اینکه این اعتبارات در اعتبارات استانی و شهرستانی لحاظ می شود، عدم تخصیص آن موجب نگرانی مسئولین دستگاه های اجرایی و مردم شده است.
مرادی با بیان اینکه طبق اظهارات مسئولین سازمان برنامه و بودجه درصد جزئی از اعتبارات ماده 180 در سال جاری تخصیص داده شده است، ادامه داد: تخصیص نیافتن اعتبارات ماده 180 باعث به تاخیر افتادن بسیاری از پروژه هایی می شود که از محل این اعتبارات تعریف شده اند.
وی به شرایط خاص استان کردستان اشاره کرد و افزود: باتوجه به شرایط آب و هوایی در برخی از استان های کشور به ویژه استان کردستان اجرای پروژه های عمرانی تنها در تعداد ماه های اندکی از سال قابل انجام است که گاها به دلیل تخصیص نیافتن به موقع اعتبارات به این استان ها اجرای این پروژه ها با تاخیر انجام می شود و گاها به دلیل انجام نشدن پروژه ها اعتبارات تخصیص یافته برگشت داده می شود.
وی با بیان اینکه بودجه تخصیص داده شده به استان ها براساس درآمد وصول شده از منابع نفت و گاز، مالیات و گمرگ انجام می شود، تاکید کرد: اعتبارات اختصاص یافته به استان های محروم به ویژه کردستان باید 100 درصدی و یا حداکثری باشد.
نماینده مریوان و سروآباد به طلب پیمانکاران اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه اعتبارات پرداختی به پیمانکاران به صورت اسناد خزانه است، این امر باعث ایجاد مشکلات در پرداخت طلب آنها شده و نارضایتی آنها را به دنبال دارد.
به گفته وی، پیمانکاران نه تنها مبلغ پیمان را به صورت نقد دریافت نمی کنند، بلکه باید از جیب خود مبلغ پیمان را پرداخت کرده و پس از تایید صورت وضعیت پیمان توسط ذیحسابی آن سازمان که باعث ایجاد بدهی برای آن سازمان نیز می شود، اسناد خزانه بعد از چند ماه در اختیار پیمانکار قرار داده می شود که این امر موجب نگرانی آنها شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: باتوجه به اینکه یک درصد از درآمد نفت در اختیار استان های نفت خیز و 2 درصد نیز در اختیار استان های محروم قرار داده می شود، مسئولین می توانند با در اختیار گذاشتن این 2 درصد به صورت نقد به پیمانکاران باعث تسریع در انجام پروژه ها و ایجاد انگیزه در آنها شوند.
مرادی به اعتبارات تملک دارایی ها اشاره کرد و افزود: 30 درصد از اعتبارات تملک دارایی ها در اختیار کمیته برنامه ریزی استان ها قرار داده می شود که این مهم یکی از موارد مصوب برنامه ششم توسعه بوده که سهم بسزایی در راستای توسعه استان ها ایفا می کند.
به گزارش ایرنا، شهرستان های مریوان و سروآباد با جمعیت افزون بر 250 هزار نفر در غرب استان کردستان واقع شده اند و یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند.
خبرنگار: فرزاد آداک ** انتشار دهنده: امید بهمنی
7354/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.