به گزارش ایرنا، استاندارد سازی و ارتقای کیفیت کالا و خدمات از الزامات توسعه محسوب می شود، همدان هم می تواند طعم توسعه همه جانبه را چشیده و علاوه بر اغنای گردشگران از جاذبه های طبیعی و تاریخی در سرویس دهی و خدمات نیز بهینه و بهترین باشد.
از این رو کارگروه استاندارد سازی و ارتقا کیفیت کالا و خدمات روز چهارشنبه به این مقوله مهم از زوایای مختلف پرداخت.
برآیند این نشست تخصصی شتاب بخشیدن به فرایند اخذ گواهی استاندارد و همراهی و افزایش مشارکت واحدهای مشمول استاندارد بود.
معاون امور عمرانی استانداری همدان با اشاره به تلاقی رویداد همدان 2018 و سال حمایت از تولید کالای داخلی امسال را سال طلایی برای همدان دانست و گفت: برای رقابت پذیر کردن اقلام تولیدی استان و امید به سرمایه گذاری خارجی و رونق اقتصادی، گسترش پوشش استاندارد باید در اولویت باشد.
اگر چه تاکنون عملکرد اداره کل استاندارد همدان نمره خوبی از مسئولان استان تاکنون گرفته است اما محمودرضا عراقی به کوشش مضاعف این مجموعه در سال جاری تاکید فراوان کرد و از استاندارد خواست برای حفظ 100 درصدی حقوق شهروندی با واحدهای استاندارد گریز قاطعیت بیشتری به خرج دهد.
وجود آسانسورهای غیر استاندارد در اماکن عمومی، برج ها و مراکز خرید و برخی اداره ها و نهادهای دولتی و هتل ها نتیجه سپردن عملیات عمرانی به اشخاص فاقد صلاحیت فنی و مالی است، این نکته را معاون امور عمرانی استاندار قاطعانه اعلام کرد و از متولیان و کارفرمایان خواست در گزینش پیمانکاران و مجریان به اهلیت آنها توجه شود.
** کالای غیر استاندارد زیر ذره بین بازرسان
مدیرکل استاندارد همدان نیز به حمایت دولت در تصویب قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد اشاره کرد و گفت: با تدبیر و پشتیبانی دولت لایحه این قانون به مجلس ارسال و پس از پیگیری های بسیار به تصویب رسیده و یکپارچه‌ سازی نظام استاندارد مهمترین هدف این قانون است.
محمد مددی بازرسی و نظارت بر واحدهای مشمول استاندارد را از وظایف مهم مجموعه کاری تحت امر خود دانست و گفت: هشت هزار و 790 بازرسی از صنوف 9 شهرستان در سال گذشته صورت گرفته که در نتیجه آن 131 صنف دارای کالای غیر استاندارد شناسایی شده و 136 واحد نیز اجازه بازرسی به بازرسان استاندارد نداده اند.
وی ادامه داد: کالاهای وارداتی نیز از دید بازرسان مغفول نمانده و از 53 برند وارداتی هفت مورد مغایر با استاندارد بوده است.
رصد رتبه انرژی کالاها نیز از مواردی است که مددی به آن اشاره کرد که در نهایت 142 کالا مغایر با رتبه انرژی و 54 مورد فاقد برچسب انرژی شناسایی شده اند.
مدیرکل استاندارد همدان آخرین وضعیت تجهیزات تفریحی را هم تشریح کرد و گفت: از 298 تجهیزی که در سامانه استاندارد سازی ثبت شده برای 282 مورد مجوز صادر شده است.
وی با تاکید براینکه مجوزها دارای یکسال اعتبار هستند، افزود: 132 تجهیز دارای مجوز معتبر می باشند، 93 مورد اخطار تمدید دریافت کرده و 82 تجهیز پلمب شده است.
آمار نهایی مددی نشان می دهد که تنها 41 درصد تجهیزات شهربازی ها مجوز معتبر دارند.
زمین های بازی و پارکهای همدان نیز به گفته مدیرکل استاندارد اوضاع خوبی ندارند به طوریکه از 700 تجهیز موجود در این اماکن تنها یک تجهیز موفق به اخذ گواهی استاندارد شده و 699 مورد باقی مانده غیر استاندارد هستند.
همکاری ضعیف شهرداری ها برای استاندارد سازی تجهیزات بازی پارکها مهمترین دلیلی است که برای این موضوع مطرح شد.
مددی وجود شهربازی و پارکهای استاندارد و زیبا را از مولفه های گردشگری دانست و گفت: همدان به لحاظ رویداد بین المللی 2018 به شدت نیازمند استاندارد سازی در سطوح مختلف است.
استاندارد سازی شهربازی های همدان با آمار و ارقام کشوری فاصله معناداری دارد؛ همین جمله پایانی او شاید تلنگری باشد برای همه آنهایی که در شتاب دادن چرخ های استاندارد سازی پایتخت گردشگری آسیا مسئولیت دارند.
7527/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.