به گزارش ایرنا، حامد عبدالرزاقی روز چهارشنبه در نشست خبری مسئولان اداره کل راه و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان استان، تاکید کرد: جشنواره سوم با هدف معرفی الگوهای مناسب استانی در حوزه معماری، کیفیت ساخت و بهره گیری از فناوری های نوین در ساخت و ساز اجرا می شود.
وی، برقراری نظام تشویق برای سرمایه گذاران و مهندسان را از دیگر اهداف جشنواره سوم برشمرد و تصریح کرد: رویکرد اداره کل راه و شهرسازی در جشنواره سوم مشارکت حداکثری برای ساخت و سازهای بهتر، دخالت مهندسان، شهروندان، دانشگاهیان و هنرمندان در امر ساخت و ساز و کیفیت ساختمان ها خواهد بود.
به گفته وی، برای انتخاب لگوی برتر این جشنواره نیز 149 اثر از هنرمندان کشوری و استانی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که 10 اثر از سوی داوران انتخاب شده و در آینده نیز یک اثر برتر معرفی خواهد شد.

***قزوین هفت دوره عنوان برتر در رعایت مقررات ملی ساختمان کشور را به دست آورده است
عبدالرزاقی ادامه داد: استان قزوین طی روزهای گذشته عنوان برتر در رعایت مقررات ملی ساختمان کشور را به دست آورد و تاکنون از هشت دوره برگزاری این رویداد، توانسته هفت مرتبه عنوان برتر را به خود اختصاص دهد.
وی به شاخص های استان برای کسب این عنوان اشاره کرد و افزود: ارتقای کیفیت ساخت و ساز، آموزش مهندسان، ترویج مقررات، اجرای سامانه جامع نظارت عالیه کشور در استان، عملکرد سازمان نظام مهندسی و نظارت بر عملکرد شهرداری های استان و اجرایی کردن برنامه وزارت راه و شهرسازی در رابطه با مقررات ملی ساختمان در سال 97 از جمله این شاخص ها بوده اند.
عبدالرزاقی در ادامه به انجام آسیب شناسی های صورت گرفته در بافت فرسوده قزوین اشاره کرد و یادآور شد: به علت وجود لایه های عمیق خاک دستی، متاسفانه ساختمان های این بافت با آسیب های فراوان روبه رو هستند به همین دلیل روش ساخت در این نوع مناطق از مهر ماه امسال به جای اجرای فوندانسیون ها در سطح به صورت شمع ستون در عمق اجرا می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: موضوع رعایت درز انقطاع در ساختمان ها نیز یکی دیگر از موارد آسیب شناسی شده بود که با اقدامات صورت گرفته قرار شد از این پس این موضوع به صورت جدی اجرایی شود.
وی گفت: تاکنون از 17 مورد بازرسی به عمل آمده در این زمینه، 13 مورد درز انقطاع انجام شده و چهار مورد نیز به علت رعایت نکردن با تعطیلی کار رو به رو شده اند.
عبدالرزاقی اضافه کرد: به لحاظ حفظ ارزش های ملی و اسلامی در ساخت و سازها موضوع ممنوع بودن اجرای نمای رومی در استان مورد پیگیری قرار گرفته و این مساله در پروانه های صادر شده نیز لحاظ می شود.

***مطالعات گسترده ای برای جایگزینی نماهای رومی در ساختمان ها صورت گرفته است
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین نیز در این نشست اظهار داشت: ما از گذشته به دنبال الگوی مناسب در نماهای ساختمانی قزوین و تعمیم آن در سطح استان بوده ایم و در این رابطه نیز مطالعات گسترده ای با بهره گیری از تجارب سایر شهرهای کشور از جمله رشت و اصفهان و حتی چند کشور خارجی انجام شده است.
محسن اسماعیلی با اشاره به اینکه پس از جمع بندی های لازم این مساله در کارگروه سیما و منظر شهری مطرح شد و در نهایت نیز برای تصویب به کمیسیون ماه پنج ارسال گردید، افزود: با توجه به زمان بر بودن مساله ممنوعیت نمای رومی در ساختمان ها تصمیم گرفتیم برای کارهای پیشگیرانه اقدامات خود را عملی کرده و سپس این مساله را در شورای فنی مطرح کرده و به تصویب برسانیم.
وی ادامه داد: همزمان با حذف نمای رومی، الگوهایی در این زمینه استخراج شد و پس از ابلاغ، چارچوب مشخصی نیز برای انجام این کار تعریف شده و حتی مشوق هایی نیز برای آن در نظر گرفته شد.
8054* 6101
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.