به گزارش ایرنا، حسین شوکتی نیا روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری با بهره برداری از هر معدنی که برای روستاهای پایین دست مشکلی درست نکند، مخالفتی ندارد.
بهره برداری از معدن پتاس روستای طرود شاهرود، به دلیل ایراد های زیست محیطی تعطیل بود.
شوکتی نیا در باره کاشت گیاه باریجه در مراتع این شهرستان برای بهره برداری و اشتغالزایی هم گفت: این گیاه باید در خاستگاه آن کشت شود که در شهرستان شاهرود عرصه وسیعی برای این کار وجود ندارد.
وی گفت: با این همه در امامزاده قطری محلی برای کاشت گیاه باریجه شناسایی شده که امید است نتیجه مثبت داشته باشد.
برای کاشت گیاه باریجه و بهره برداری از آن در دیگرشهرستان های استان سمنان ، شرکت های تعاونی محلی ایجاد شده و ضمن اشتغالزایی ، در آمد خوبی هم عاید آن ها کرده است.
شوکتی نیا در باره اجرای طرح تعمیم ترسیب کربن در شهرستان شاهرود هم گفت: این طرح بین المللی که مورد توجه سازمان ملل نیز می باشد، برای افزایش کربن زمین انجام می شود.
وی با بیان این که این طرح در ایران نخست در استان خراسان جنوبی اجرا شد، ادامه داد: در شهرستان شاهرود هم از سال گذشته در چند روستای دهستان طرود اجرای طرح آغاز شده است.
شوکتی نیا گفت: در این راستا 200 هکتار نهال تاغ کاشته شد و در 400 هکتار هم کنترل هرز آب انجام شد تا ضمن کنترل سیلاب ، سفره های زیرزمینی آب هم تقویت شود.
وی از برگزاری 2هزار ساعت کلاس آموزشی و ترویجی برای روستاییان دهستان طرود با کمک آموزش فنی و حرفه ای و کمیته امداد امام خمینی (ره) هم خبرداد و گفت: تا پایان امسال 70دستگاه تولید کننده انرژی برق خورشیدی بین روستاییان توزیع می شود ، ضمن این که پارسال هم 15 دستگاه توزیع شده بود که با استقبال مردم مواجه شد.
شوکتی نیا از واگذاری زمین به صورت امانی برای ساخت بوستان در10 روستا هم گفت و ادامه داد: از ظرفیت مردم روستاها برای حفاظت مراتع و منابع طبیعی استفاده می شود.
وی افزود: در روزهای گذشته 12 محموله قاچاق تاغ کشف شد که همه آنها با کمک اهالی روستاهای منطقه و به ویژه روستاهای سطوه،طرود و بیدستان بوده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری از حمایت دستگاه قضایی برای برخورد با قاچاقچیان تاغزارهای منطقه هم قدردانی کرد و گفت: نیروهای گشت منابع طبیعی در هفته گذشته 6 کوره تبدیل تاغ به زغال را کشف و نابود کردند.
وی گفت: به خاطر گستردگی بسیاز زیاد حوزه فعالیت این اداره ، همکاری های مردمی در برخورد با قاچاقچیان یسیار موثر است.
شوکتی نیا افزود: در شهرستان شاهرود 200هزار هکتار تاغزار پراکنده و 70 هزار هکتار تاغزار فشرده وجود دارد.
حوزه فعالیت اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شاهرود 4.4 میلیون هکتار است.
در این شهرستان 700 هزار هکتار مرتع ییلاقی و قشلاقی وجود دارد.
شهرستان شاهرود 2میلیون و 300هزار هکتار عرصه بیابانی و یک هزارو 100 هکتار هم جنگل دارد.
6167 انتشار دهنده: محسن شاکر ی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.