به گزارش ایرنا، سرخه در 25 کیلومتری از مرکز استان سمنان به سمت غرب در راه ارتباطی شرق به غرب کشور قرار دارد.
سرخه یا همان سور، مرکز شهرستان سرخه است و وجه تسمیه نام این منطقه به دلیل وجود کوههایی به رنگ سرخ در اطراف آن می باشد که در منابع قدیمی نیز به دفعات متعدد از این وجه تسمیه نام برده شده است.
از مرکز این شهرستان 10 کیلومتر به سمت غرب و روستای لاسجرد، تابلوی اعلانی به رنگ سبز با نوشته ای سفید در سمت راست مسیر با نام تلخاب، گردشگران را در رسیدن به این منطقه بی نظیر گردشگری و البته درمانی هدایت خواهد کرد.
راه دسترسی این چشمه معدنی از ابتدای جاده اصلی کریدور غرب به شرق و بالعکس کشور، به طول 8 کیلومتر است که مقدار 2 کیلومتر آن با آسفالتی نیازمند بازسازی پوشیده شده و باقی جاده خاکی است و پس از حداکثر 15 دقیقه ورودی چشمه معدنی دیده می شود.
چشمه معدنی تلخاب از دیرباز به دلیل اینکه آبی به رنگ سبز و تلخ داشته، از سوی محلی های این منطقه به تلخاب شهرت یافته است که همواره مکانی برای مراجعه بومی های منطقه، ساکنان شهرستان ها و استان های مجاور بوده است.
تلخاب دارای دوچشمه آب معدنی است که به دلیل وجود گوگرد بسیار زیاد، آب آن به رنگ سبز در آمده و طعم تلخی به خود گرفته و همین ماده معدنی باعث شده تا این چشمه با خاصیت های درمانی فراوانی برای بیماری هایی چون واریس، کهیر، درد های مزمن سر، چشم، یرقان، زردی و گرمای بدن بسیار مفید باشد.
همواره در فضل تابستان گردشگران و مسافران بسیاری از این چشمه معدنی بازدید کرده و ضمن استفاده از خواص طبیعی و درمانی آب این چشمه، از مناظر بی نظیر گردشگری آن دیدن می کنند.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد دیگر این چشمه معدنی تفاوت دمای آب در فصول مختلف است که سرد بودن آب این چشمه معدنی در فصل تابستان و گرمای آب در فصل زمستان باعث شده تا این منطقه گردشگری در فصول مختلف مورد استقبال مسافران و گردشگران بسیاری قرار گیرد.
دبی آب خروجی این چشمه معدنی بیش از 80 لیتر بر ثانیه تخمین زده شده است که می توان از آن برای موارد بهداشتی و همچنین عملیات های توسعه ای و عمرانی در منطقه با توجه به کویری بودن و اقلیم کم آب و خشک این شهرستان با در نظر گرفتن الزام های زیست محیطی استفاده کرد.
اقلیم خاص این منطقه با پوشش گیاهی که بر اثر خروجی آب چشمه در اطراف آن ایجاد کرده، گونه های جانوری مختلفی از جمله مرغابی و مرغ لجن خوار را به این منطقه کشانده و این مقوله در جذب گردشگران تاکنون بسیار تاثیر گذار بوده است.
تلخاب با ویژگی های منحصر به فردی که بیان شد می تواند فرصتی مناسب جهت توسعه و رونق اقتصادی منطقه بویژه برای جوانان روستای لاسجرد باشد که با در نظر گرفتن اعتبارات لازم جهت راه اندازی زیرساخت های مناسب، زمینه حضور سرمایه گذاران و البته ایجاد فرصت اشتغال برای جوانان و در بلند مدت نیز توسعه شاخص های اقتصادی منطقه را به همراه داشته باشد.
چندی پیش در جلسه شورای ثبت میراث طبیعی کشور و به پیشنهاد مسئولان استانی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، این چشمه معدنی در فهرست 9 اثر طبیعی ثبت شده استان در آثار ملی قرار گرفت.
پیش از این آثار طبیعی شامل درخت کهنسال چنار سوخته صح، درخت گردوی کهنسال تویه و درخت ارس کهنسال دیباج در دامغان، غار پنیر افتر(مغار) در سرخه، جنگل ابر در شاهرود، درخت چنار کهنسال امامزاده یحیی(ع)، درخت چنار دوقلوی چاشم و درخت گردوی کهنسال کمان رستم در مهدیشهر به عنوان آثار طبیعی استان سمنان در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده بود.
به گزارش ایرنا، استان سمنان دارای بیش از هزار و 147 اثر تاریخی شناسایی شده است و تاکنون بیش از 800 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی این استان به ثبت ملی رسیده است.
9891م/7408
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.