عصمت عباسی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هرگرم قند چهار کیلوکالری انرژی و هر گرم چربی 2 برابر قندها یعنی 9 کیلوکالری انرژی تولید می کند که در واقع مصرف بیش از حد آنها اضافه وزن و چاقی را بدنبال دارد.
وی اظهار کرد: قندهای ساده مثل قند و شکر به سرعت جذب بدن شده و اگر بصورت خالص مصرف شوند جز انرژی چیز دیگری نداشته، اما قند ساده در میوه کامل (نه آب میوه های صنعتی و حتی خانگی) با ویتامین ، مواد معرفی و فیبرها همراه است.
به گفته این کارشناس، نشاسته قندهای مرکب بشمار می رود که دیرتر از قندهای ساده جذب می شوند و ماده اصلی نان، برنج، ماکارونی هستند و درمصرف آنها نباید زیاده روی شود.
وی بیان کرد: زنان در روز نباید بیش از 100 کالری ( 6 قاشق چایخوری) و مردان نباید پیش از 150 کاری (9 قاشق چایخوری) شکر مصرف کنند که منظور از این میزان ، قند و شکر استفاده شده در کل مواد غذایی مصرف شده در طول روز است.
کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی زنجان ادامه داد: فیبرهای محلول در جو دوسر ، حبوبات و میوه ها وجود دارند که سرعت جذب مواد مغذی و از جمله قندها و چربی ها را کاهش می دهند و از اضافه وزن و چاقی پیشگیری می کنند.
وی خاطر نشان کرد: فیبرهای نامحلول در سبوس گندم ، نان و غلات سبوس دار و سبزی ها نیز وجود دارند که موجب تسهیل حرکات لوله گوارش و پیشگیری از یبوست می شوند و برای دریافت کافی فیبر مصرف روزانه پنج بار میوه و سبزی (400 گرم ) و غلات سبوس دار مانند نان سنگک و استفاده از حبوبات در غذاها توصیه می شود.
به گفته عباسی، افراد دارای اضافه وزن و چاق مستعد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، افزایش چربی خون ، پرفشاری خون ، تنگی نفس ، دیابت ، نقرس ، سنگ های صفراوی، درد مفاصل ، نارسایی کلیوی، سکته های مغزی و برخی از سرطان ها هستند.

** شناسایی افراد در معرض خطر چاقی
عباسی افزود: نمایه توده بدن (BMI) به عنوان مناسب ترین ابزار برای شناسایی افراد بالای 19 سال در معرض خطر اضافه وزن و چاقی شناخته شده است.
وی اظهار کرد: این شاخص عبارت است از وزن به کیلوگرم تقسیم در مجذور قد به متر بوده و به عنوان مثال شخصی با وزن 78 کیلوگرم و قد 170 سانتی متر دارای BMI معادل 26.9 بوده و بنابراین شخص دارای اضافه وزن است.
کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطر نشان کرد: یکی دیگر از معیارهای ارزیابی اضافه وزن و چاقی در جامعه از طریق اندازه گیری دور کمر بوده که بیش از 88 سانتیمتر در خانمها و بیش از 102 سانتیمتر در آقایان چاق محسوب می شود.
7320/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.