خلیل آقاجانلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در باره چمن سلطانیه نیز تحقیقات خوبی انجام گرفته است و راهکارهای جلوگیری از تبدیل شدن این چمن به کانون ریزگردها را بررسی می کنیم.
وی اظهار داشت: خشک شدن یک منطقه وسیع به خاطر حفر چاه های غیر مجاز و اضافه برداشت کشاورزان از سفره های زیرزمینی و احتمال اینکه دلیل اصلی در معرض خطر بودن و خشک چمن سلطانیه همین موضوع کاهش سطح آب های زیزمینی باشد زیاد است.
آقاجانلو با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی استان تنها متولی تشخیص مستعد شدن چمن سلطانیه به کانون ریز گردها است، گفت: لذا برای جلوگیری از ایجاد هرگونه چالش جدید زیست محیطی در استان باید بودجه لازم به این موضوع تخصیص یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تصریح کرد: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته جهت پیشگیری از وقوع ریزگردها در چمن سلطانیه 'عملیات قرق' انجام پذیرفته و نتایج خوبی هم تاکنون به دنبال داشته است.
وی با اشاره لزوم توجه به نظر کارشناسی در بخش های مختلف موجب تسریع و موفقیت در امور می شود، اظهار داشت: تردد دام ها در محدوده این چمن به خاطر ممانعت از چرا و برداشت بیش از حد ممنوع است، زیرا باعث از بین رفتن گونه های گیاهی در منطقه می شود.
آقاجانلو خاطرنشان کرد: تا کنون 500 هکتار که بیش از یک سوم چمن سلطانیه است قرق شده و ادامه این روند به وجود اعتبارات مورد نیاز بستگی دارد، نیازمند همکاری مسئولان در این بخش هستیم.
به گزارش ایرنا، چمن سلطانیه با وسعت تقریبی 35 کیلومترمربع به طول 20 کیلومتر و به عرض متوسط 2 کیلومتر در قسمت جنوبی این فلات قرارگرفته است.
عملیات قرق در راستای کنترل کانون ریزگردها انجام می گیرد.
به گفته کارشناسان خشک شدن چمن سلطانیه یک هشدار جدی برای متولیان و مسئولان است که عواقب مخربی دارد.
به دلیل وجود خاک رس و وجود بادهای غالب در این چمن، همچنین با توجه به فاصله 25 کیلومتری از مرکز استان، امکان تبدیل شدن به کانون ریزگردها وجود دارد که باعث ایجاد مشکل جدی برای زنجان خواهد شد.
3216/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.