سیداصغر مطهری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سالانه 1.5 میلیارد ریال صرف خرید علوفه برای وحوش می شود اما این اعتبار شاید تنها نیاز غذایی وحوش پارک پردیسان بجنورد را بسنده کند.
وی گفت: به علت خشکسالی، تابستان ها وحوش پارک ملی سالوک و ساریگل با کمبود علوفه در طبیعت مواجه و باید به صورت دستی تغذیه شوند و در زمستان ها هم وحوش در منطقه گلیل و قرخود به صورت دستی تغذیه می شوند.
مطهری با بیان اینکه وحوش پارک پردیسان باباامان بجنورد در طول سال باید به صورت دستی تغذیه شوند، افزود: در شرایط مناسب باید سه برابر این رقم اعتبار برای تامین علوفه اختصاص یابد و اکنون با کمبود اعتبار برای تعلیف دستی وحوش روبه رو هستیم.
وی خاطرنشان کرد: تامین علوفه وحوش استان اعتبار اختصاصی ندارد و به ناچار از اعتبارات نیروهای طرحی محیط زیست در این خصوص هزینه می شود.
در خراسان شمالی 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور زیست دارند و 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود، 68 خزنده از 228 گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.
برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را مجموعا با گستره 194 هزار و 141 هکتار مدیریت می کند.
7185/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.