به گزارش ایرنا سیدجواد حسینی، دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، این زنجیره را شامل خالقان آثار، ناشران، کتابخوانها و کتابداران، کتابفروشی ها و کتابخانه ها عنوان و بیان کرد: در کنار تکریم نویسندگان و مترجمان توجه به مسائل نشر در زنجیره مذکور حائز اهمیت است.
وی با ذکر اینکه خراسان رضوی با انتشار سالانه چهار هزار عنوان کتاب جایگاه مناسبی در کشور دارد، وضعیت شمارگان کتاب در این استان را قابل قبول ندانست و افزود: سالانه در این استان حدود هشت میلیون جلد کتاب با میانگین شمارگان 1500 جلد منتشر می شود که نشان می دهد در تقاضا محوری و کتابخوان شدن مردم مشکل داریم.
حسینی بیان کرد: حلقه سوم این زنجیره 400 کتابفروش استان هستند که با این آمار در قیاس با استانداردهای جهانی عملکرد مناسبی نداشته ایم.
وی با اشاره به سرانه 50 دقیقه مطالعه در کشورهایی نظیر ژاپن و روسیه، گفت: این سرانه در خاورمیانه 6 دقیقه و در کشور ما بتازگی به 8 دقیقه رسیده است که این آمار برای شهروندان همجوار با امام رئوف حضرت رضا (ع)، که منادی دانایی و گفتگو است، بسیار اندک است.
معاون استاندار خراسان رضوی وظیفه آشتی دادن مردم با کتابخوانی را بر عهده کتابخانه های عمومی استان دانست و گفت: با تلاش مدیرکل سابق کتابخانه های استان و همکارانشان هم اکنون 74 هزار عنوان کتاب در کتابخانه های عمومی در دسترس مردم قرار دارد که در مقایسه با سال های پیش از آن پنج درصد رشد داشته و از نظر تعداد اعضا و کتب کتابخانه ها رشد حدود 10 درصدی را شاهد بوده ایم .
حسینی افزود: پیشنهاد شده 30 درصد دانش آموزان استان در یک برنامه سه مرحله ای تا هشت ماه دیگر به تعداد اعضای کتابخانه های استان اضافه شوند که از برنامه های بسیار مهم در عرصه ترویج کتابخوانی استان است و لازم است مورد توجه مدیرکل جدید قرار گیرد.
معاون سیاسی استاندار، کتابخانه را دیگر زنجیره تشکیل شهر دوستدار کتاب معرفی و بیان کرد: 250 کتابخانه در استان وجود دارد که نحوه اداره و فرهنگ حاکم بر آنها بسیار مهم است. 33 طرح نیمه تمام نیز در حوزه کتابخانه داریم که امید است با پرداخت سهم مصوب شهرداری ها، بزودی تکمیل شود.
وی کتابداران را جهادگران عرصه فرهنگ دانست و با ابراز تاسف از حذف پست کتابداری در آموزش و پرورش، این اقدام را ضربه سنگینی به بخش کتابخوانی عنوان کرد.
حسینی با تاکید بر برنامه دولت دوازدهم برای کاهش سن مدیران به انتصاب یک مدیر دهه شصتی به سمت مدیرکل کتابخانه های استان اشاره کرد و گفت: البته بر خلاف آنچه در برخی رسانه ها عنوان شده ایشان نه نخستین که چهارمین مدیرکل دهه شصتی است که دولت تدبیر در استان به کار گمارده است.
معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی نیز گفت: وظیفه کتابخانه های عمومی تنها جذب عضو و تحویل کتاب نیست بلکه باید این نهاد در عرصه مقابله با آسیبهای اجتماعی وارد شده و سهمی در مهار آن برعهده بگیرد.
محمد الله یاری افزود: چند سالی است نقش کتابخانه ها در مباحث اجتماعی رونق پیدا کرده اما مدعی نیستیم کتابخانه می تواند به تنهایی آسیبهای حوزه مسایل اجتماعی را مهار کند.
وی گفت: در این راستا زمینه حضور خانواده ها با محوریت مشاوره و مسائل اجتماعی در این محیط را فراهم کرده ایم و در این خصوص طرح هایی در دست اجرا است .
الله یاری اضافه کرد: حضور چهره مای مرجع نظیر هنرمندان، علما و دانشمندان و ورزشکاران و نخبگان مورد توجه قشر جوان در کتابخانه ها را مورد توجه قرار داده ایم و امیدواریم بتوانیم از این مشارکت برای الگودهی به جامعه هدف بهره برداری کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز با تقدیر از خدمات مدیرکل سابق کتابخانه های استان، گفت: اکثر کتابخانه های عمومی استان در طول خدمت آقای حسین اکبری فعال شده و توزیع متوازن این کتابخانه ها نشان از نگاه خاص وی در توزیع عادلانه خدمات کتابخانه ای در مناطق مختلف استان دارد.
سعید سرابی افزود: حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل جدید نیز جوانی با تجربه 10 ساله در عرصه فعالیت فرهنگی است و با توجه به تالیفات متعدد و مدیریت یک نشریه، می توان گفت خدمات ایشان در عرصه های مرتبط با فرهنگ، کتاب و کتابخوانی، می تواند وی را در این عرصه یاری کند.
بیش از سه میلیون نسخه کتاب در 117 کتابخانه نهادی، 84 کتابخانه مشارکتی و چهار باب کتابخانه مستقل خراسان رضوی وجود دارد. همچنین 200 هزار نفر در کتابخانه های استان عضویت دارند که نیمی از آنان دانشجو و دانش آموز هستند.
5132/3221
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.