مطابق ارقام منتشره، ۳۹۷۷۳ نفر در سال ۲۰۱۷ میلادی توسط اسلحه گرم در آمریکا کشته‌ شده‌اند که در مقایسه با سال ۱۹۹۹ حدود ده هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، شمار افرادی که با اسلحه گرم در آمریکا جان خود را از دست داده اند به بالاترین حد خود در حدود چهل سال اخیر رسیده است.

بنابر آمار «مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری» (CDC) وابسته به وزارت بهداشت ایالات متحده، حدود ۴۰ هزار نفر در سال گذشته در این کشور با اسلحه کشته شده‌اند که حدود ۲۴ هزار مورد از آن‌ها خودکشی بوده است.

مطابق ارقام منتشره، ۳۹۷۷۳ نفر در سال ۲۰۱۷ میلادی توسط اسلحه گرم در آمریکا کشته‌ شده‌اند که در مقایسه با سال ۱۹۹۹ حدود ده هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

این بالاترین میزان ثبت شده مرگ بر اثر سلاح گرم دست کم از آغاز جمع‌آوری داده‌ها در سال ۱۹۷۹ بوده است.

بر طبق این آمار، از مجموع همه جان باختگان ۲۳۸۵۴ نفر در سال ۲۰۱۷ توسط اسلحه گرم خودکشی کرده‌اند که این رقم افزایشی حدود ۷ هزاری نفری را در مقایسه با سال ۱۹۹۹ نشان می‌دهد.

مرگ‌های سرشماری شده بر اثر سلاح گرم به آن دسته اطلاق می‌شود که بر اثر جنگ، جنایت، خودکشی، شلیک ناخواسته و مداخلات نظامی قانونی صورت گرفته باشد.

بر اساس تحقیق پروژه تحقیقات جهانی «سلاح‌های سبک» در ژنو ۴۶ درصد سلاح‌های گرم جهان در مالکیت شهروندان ایالات متحده است.

در سال های اخیر بحث های فراوانی بر سر اصلاح قانون کنترل سلاح در آمریکا مطرح شده است که عمدتا به دلیل مخالف «انجمن ملی سلاح» ایالات متحده بی نتیجه مانده است.

این در حالی است که اخیر یک پژوهش نشان داده است که جمعیت ایالات متحده آمریکا چهار درصد همه جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد اما شهروندان این کشور تا پایان سال ۲۰۱۷ مالکیت ۴۶ درصد از ۸۵۷ میلیون قبضه سلاح جهان را در اختیار دارند.

پروژه تحقیقات جهانی «سلاح‌های کوچک»(The Small Arms Survey) در ژنو بر اساس آخرین پژوهش خود اعلام کردند که بیش از یک میلیارد سلاح گرم در جهان وجود دارد که ۸۵ درصد آن در دست شهروندان غیر نظامی و باقیمانده در اختیار ارتش‌ها و نیروهای انتظامی است.

شمار صاحبان اسلحه در جهان در سال ۲۰۱۷ به ۸۷۵ میلیون نفر رسید که نسبت به سال ۲۰۰۶ به میزان ۲۰۷ میلیون نفر افزایش یافته است.

۴۶ درصد سلاح های گرم جهان در مالکیت شهروندان ایالات متحده است بنابراین به ازای هر ۱۰۰ آمریکایی ۱۲۰ اسلحه وجود دارد، این در حالی است که در یمن و در وضعیت جنگ و درگیری به ازای هر ۱۰۰ نفر ۵۳ اسلحه وجود دارد.

«ارون کارپ» پژوهشگری که در این تحقیقات مشارکت کرده است گفت که بزرگترین عامل رشد میزان مالکیت اسلحه، مالکیت سلاح توسط غیرنظامیان در ایالات متحده است. وی در گفتگو با خبرنگاران افزود که شهروندان این کشور هر سال حدود ۱۴ میلیون سلاح جدید وارداتی را خریداری می‌کنند.

کارپ تأکید کرد اینکه مردم آمریکا به چه دلیل اسلحه گرم می‌خرند بحث دیگری است اما مهمتر این است که آنها می‌خرند چون اجازه دارند بخرند و بازار آمریکا در فروش سلاح بسیار آسان‌گیر است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.